Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

βpάβευση παρασκευής ~ μα που είναι οι ανδρείοι έλληνες

καταχώρηση τσι μέρας 
η βράβευση της καλύτερης καταχώρησης για την ημέρα που πέρασε στον χώρο των ιστολογίων
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΤΣΙ ΜΕΡΑΣ
από αἰέν ἀριστεύειν

ΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΙΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ;

Αγαπητοί  και αγαπητές μου, επειδή όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό ακούω το ίδιο ερώτημα, κατ’ αρχής  θα συμφωνήσω με τις διαπιστώσεις σας ότι ‘’φαίνεται’’ πως δεν υπάρχουν ανδρείοι πατριώτες μεταξύ μας και ότι οι πατριδοκάπηλες καρικατούρες δεν πείθουν κανέναν.

Όμως επιτρέψατε μου να βάλω ακόμα μια παράμετρο στις σκέψεις μας και αρχίζω με ένα ερώτημα:                                    

 Πιστεύετε ότι σε εποχές εθνικής έξαρσης,  το ποσοστό των αντρείων μεταξύ των Ελλήνων ήταν πολύ διαφορετικό από ότι είναι σήμερα;

1.                     Αν απαντήσουμε ΝΑΙ τότε οδηγούμαστε στην λογική διαπίστωση ότι οι σημερινοί Έλληνες είναι ανάξιοι των προγόνων τους, για διάφορους  λόγους και αιτίες.

Αυτό συνεπάγεται ότι είμαστε καταδικασμένοι στην υποταγή και τον εθνικό αφανισμό.

Αυτά όμως  έλεγαν και τότε το ’21   οι υπηρέτες των ξένων συμφερόντων. Μας έλεγαν ξιπόλητους, βρωμιάρηδες, πλιατσικολόγους κ.λ.π.

Ακόμα και το Φανάρι  αφόριζε τους Έλληνες  πατριώτες.

 Εμείς όμως επαναστατήσαμε  και διώξαμε τον κατακτητή.                      

          Τα ίδια πάνω κάτω έλεγαν και το 1940, ότι  Ιταλοί και Γερμανοί θα κάνουν περίπατο στην Ελλάδα και δεν φοβούνται τους άοπλους και ξιπόλητους  Έλληνες στρατιώτες. Και ω του θαύματος πολεμήσαμε και αντισταθήκαμε 10πλασιο χρόνο από τους πανίσχυρους συμμάχους μας.

Νικήσαμε και ήταν νικηθήκαμε δεν υποταχθήκαμε με αποτέλεσμα να βρει τον Γερμανό ο Ρωσικός χειμώνας που έκρινε την έκβαση του 2ου Π.Π.

  Ας μην πάμε πολύ πίσω στην αρχαιότητα στις Θερμοπύλες, στον Μαραθώνα, στην Αίγινα κ.λ.π. Μια από τα ίδια.                                          

2.                 Αν απαντήσουμε ΟΧΙ τότε οδηγούμαστε στην λογική διαπίστωση ότι το ίδιο ποσοστό ανδρείων που υπήρχε τότε στην Ελλάδα αναλογεί και υπάρχει και σήμερα και θα υπάρχει πάντα, έτοιμο να δώσει τον υπέρ πάντων ηρωικό αγώνα της ελευθερίας υπέρ του έθνους.

Αντιλαμβάνομαι όμως ότι προκύπτει το ερώτημα ”μα που βρίσκονται  οι  ανδρείοι σήμερα;”  

Η απάντηση είναι απλή ”στις θέσεις τους σε κατάσταση αναμονής, προετοιμασίας  και προσμονής για τον αγώνα που θα δώσουν”.

Προκύπτει όμως και ένα ακόμα ερώτημα που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο ”μα ποιοι είναι, πόσοι είναι, που είναι;”

Η απάντηση είναι και πάλι απλή ”είναι εκεί που πρέπει, είναι όσοι χρειάζονται για να κάνουν την διαφορά και είναι οι ίδιοι που ήταν πάντα, ξαναγεννημένοι, για να εκτελούν την προαιώνια αποστολή τους, την υπεράσπιση της ΕΛευθερίας”.

«Τούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί και αμαθείς, και πλούσιοι και φτωχοί, και πολιτικοί και στρατιωτικοί, και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι. Όσοιαγωνιστήκαμεν αναλόγως ο καθείς, έχομεν να ζήσομεν εδώ. Το λοιπόν δουλέψαμε ό­λοι μαζί, και να μη λέγει ούτε ο δυνατός εγώ, ούτε ο αδύνατος. Ξέρετε πότε να λέγει ο καθείς εγώ; Όταν αγωνιστεί μόνος του και φτιάσει ή χα­λάσει, να λέγει εγώ. Όταν όμως αγωνίζονται πολλοί και φκιάνουν, τότε να λένε εμείς. Είμαστε εις το εμείς και όχι εις το εγώ!»… Στρατηγός Μακρυγιάννης

Οι Ανδρείοι Έλληνες είμαστε όλοι εμείς που όταν σημάνει η ώρα του ξεσηκωμού θα βρεθούμε εκεί που η καρδιά μας προστάζει.

Ποτέ μέσα στις χιλιετίες δεν χρειάστηκε να είμαστε πολλοί. Ήμασταν πάντα όσοι χρειάζονταν για να κάνουμε την διαφορά μεταξύ  Φωτός και σκότους, Ελευθερίας και σκλαβιάς, Αλήθειας και  πλάνης / συκοφαντίας, Θυσίας και προδοσίας.

Είμαστε εμείς.

  οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. 
Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας 
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το