Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

βpάβευση δευτέρας ~ η άλλη όψη των εκλογών‏

καταχώρηση τσι μέρας 
η βράβευση της καλύτερης καταχώρησης για την ημέρα που πέρασε στον χώρο των ιστολογίων
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΤΣΙ ΜΕΡΑΣ
από PRESS-GR

Η άλλη όψη των εκλογών‏...

«Πριν από δύο ώρες ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι δέχονται τους εκλογείς. Όλα βαίνουν καλώς, όπως είχαν προβλεφθεί και προετοιμαστεί. Καλό βόλι σε όλους», δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης (9 πμ).
Για να πηγαίνουν όλα καλά με την εκλογική διαδικασία σημαίνει ότι κάποιοι άνθρωποι κουράστηκαν και συνεχίζουν να κοπιάζουν. Το εκλογικό υλικό, η παράδοση – παραλαβή του και η μεταφορά του στα σχολεία, η φύλαξη μέχρι να αναλάβει η ΕΛ.ΑΣ., η διαμόρφωση των αιθουσών, η αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών σχετικά με την εκλογική διαδικασία, οι αγγελιοφόροι, η παράδοση των κινητών τηλ. για την άμεση μετάδοση των αποτελεσμάτων, η εξυπηρέτηση των ετεροδημοτών, η καθαριότητα των χώρων, η επιστροφή του υλικού (κάλπες) μετά το πέρας των εκλογών και η μετατροπή των εκλογικών τμημάτων σε σχολικές τάξεις, ο καθαρισμός από το άχρηστο εκλογικό υλικό κ.α είναι αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δημοτικοί υπάλληλοι είναι αυτοί που διεκπεραιώνουν τα παραπάνω. Οι «τεμπέληδες», «οι άχρηστοι», «τα βύσματα», «οι χαραμοφάηδες», «η γάγγραινα του Ελληνικού κράτους» για εκείνους που θεωρούν πως μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι παραγωγική, ξεχνώντας τις περιπτώσεις «Energa” και «Hellas power”…..
Επιπρόσθετα, για την επιτυχία της εκλογικής διαδικασίας εργάζονται ένα πλέγμα υπηρεσιών του κράτους και των σωμάτων ασφαλείας. Όλοι «αντιπαραγωγικοί»!!!
Αναμφισβήτητα τη δεκαετία του ’80 μπήκαν πολλοί από το παράθυρο αλλά την επόμενη δεκαετία με το ΑΣΕΠ, η πλειοψηφία των νέο προσληφθέντων υπαλλήλων εισήχθη αξιοκρατικά.
Παρόλα αυτά συνεχίζουμε κατηγορούμενοι γιατί εγκαταλείψαμε τον στίβο στο ιδιωτικό τομέα της μαύρης εργασίας, των απλήρωτων υπερωριών, των απολύσεων λόγω συμμετοχής σε απεργία, της φοροδιαφυγής. Σαφώς με εξαιρέσεις, που όμως είναι ελάχιστες.
Γεγονός αποτελεί η ανάγκη για αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα. Το ερώτημα βέβαια είναι πόσο αποτελεσματική θα ‘ ναι, αν εντολοδόχοι για την πραγματοποίηση της παραμείνουν εκείνοι που για 40 χρόνια ως κυβερνώντες δημιούργησαν και εξέθρεψαν το σημερινό δημόσιο.

  οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. 
Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας 
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το