Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

EPΩΤΗΜΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ~ τι μπορεί να είναι υποκειμενικό σε έναν πόλεμο;


Καληνωρίσματα από το +yannidakis
Λυπάμαι που σήμερα τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως όλοι επιθυμούσαμε. Μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας στον πόλεμο της Γάζας περιμέναμε πως όλα θα βελτιωνόντουσαν όμως λογαριάζαμε χωρίς τη ξεροκεφαλιά της τυφλότητας του μίσους.

Σήμερα ο πόλεμος συνεχιζεται. Ένας πόλεμος που εκτυλίσσεται με διάφορες δικαιολογίες και με μόνα θύματα τα παιδιά. Κάποιοι νομίζουν ότι έτσι θα διασφαλίσουν την άμυνα της χώρας τους και κάποιοι άλλοι πως έτσι θα διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους, όμως...

Σημασία έχει πως ένας πόλεμος μπορεί να είναι από υποκειμενικός μέχρι παραπλανητικός. Μπορεί να είναι πολλά ψέματα και αλήθειες μαζί. Ο καθένας να τον αντιλαμβάνεται διαφορετικά κι όμως στο τέλος να εξακολουθούν να σκοτώνονται άνθρωποι που δεν θα έπρεπε.

Με αυτό ακριβώς αποφάσισα να ασχοληθούμε σε αυτό το πρώτο Ερώτημα με το οποίο εγκαινιάζουμε την κανονική ροή της σελίδας από σήμερα. Πως Αντιλαμβάνεστε τον πόλεμο εσείς; Τον συγκεκριμένο πόλεμο στην Γάζα του 2014.

  • Καμία συζήτηση εφόσον αθώοι πεθαίνουν. Τι είδους ανάλυση μπορεί να γίνει εδώ; Νεκρά παιδιά σε παιδικές χαρές, νοσοκομεία, σχολεία του ΟΗΕ, μέσα στα σπίτια τους. 
  • Η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση της οποία υποχείριο είναι ο λαός της Παλαιστίνης. Ουσιαστικά θέτει σε κίνδυνο με το δράση της τον άμαχο πληθυσμό αλλά και τον λαό του Ισραήλ ο οποίο δικαίως αμύνεται.
  • Το Ισραήλ είναι ο πιο φιλοπόλεμος λαός από καταβολής της ιστορίας. Με το πρόσχημα των τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίων του και την προσπάθεια αφανισμού του, βρίσκει το πάτημα να διαλύει στρατιωτικά τους αντιπάλους του και υπό την αιγίδα των ΗΠΑ οι οποίες έχουν μετατρέψει την χώρα στη δεύτερη στρατιωτική δύναμη παγκοσμίως. 
  • Κάθε πόλεμος αποτελεί σκευωρία των παγκόσμιων δυνάμεων που στήνουν τέτοια σκηνικά αφενός για να καταναλώνουν τα όπλα υπό παραγωγή και αφετέρου για να εφαρμόζουν το σχέδιο σταδιακής μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού.
  • Δύο χώρες που δεν έχουν τον πολιτισμό να λύσουν τις διαφορές τους με την διπλωματία, ξεκινούν να πολεμούν μεταξύ τους. Τόσο απλά!

Δεν ξέρω τι από τα παραπάνω μπορεί να σημαίνει αυτός ο πόλεμος για εσάς, όμως τοποθετηθείτε και επιλέξτε μία από τις παραπάνω απαντήσεις στη ηλεκτρονική μας ψηφοφορία πάνω και δεξιά της σελίδας στο πτυσσόμενο μενού με το παρακάτω σύμβολο ή χρησιμοποιήστε παρακάτω την φόρμα σχολίων για να προσθέσετε την δική σας απάντηση. +Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ

2 σχόλια:

  1. Κανονικά έιναι όλα μαζί.
    Έχεις κάνει κάποιο λάθος. Έγραψες " πρόσχημα των ιατρό νικών επιθέσεων". Μάλλον θα εννοείς "πρόσχημα των τρομοκρατικών επιθέσεων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπορείς να τα επιλέξεις όλα στην ηλεκτρονική ψηφοφορία πάνω και δεξιά.
      Ευχαριστώ για την υπόδειξη, διορθώνω αμέσως το λάθος (άτιμη αυτόματη διόρθωση του android)

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το