Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ BATMAN ~ αφιέρωμα joker : γιατί είναι τόσο απαραίτητος στον batman. suicide squad, justice league


 ΘΕΩΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ 

Το αντίπαλο δέος ή νέμεσις...
Για κάθε σημαντικό άνθρωπο στην ιστορία υπάρχει και το αντίστοιχο αντίπαλο δέος. Ένας εξίσου δυνατός, ισχυρός, σπουδαίος αντίπαλος που η ήττα του, προσέδωσε μεγαλύτερη αξία στον πρωταγωνιστή. Σκεφτείτε αμέτρητα πολιτικά, στρατιωτικά, αθλητικά ή και καλλιτεχνικά παραδείγματα.

Για τον Σκοτεινό Ιππότη αυτός ο άνθρωπος ονομάζεται Joker, ο πρίγκιπας του εγκλήματος. Ο Joker είναι μία εμφατική μορφή αναρχίας καθώς ο λόγος που κανείς δεν μπορεί να τον νικήσει είναι επειδή ποτέ δεν μπορεί να αναλύσει τα κίνητρά του. Δεν κλέβει για να ζήσει, δεν σκοτώνει για να μην σκοτωθεί, δεν αποφεύγει τον Batman ακριβώς επειδή λατρεύει να τον αισθάνεται κοντά του!

Ο Joker έχει φτάσει πολλές φορές στο σημείο που έχει προκαλέσει ο ίδιος τον θάνατό του, κυρίως στις μάχες του με τον Batman, όμως ο ήρωας φτάνει στο σημείο ακόμα και να τον σώζει από τον θάνατο, όταν γνωρίζει πολύ καλά πως αν τον προκαλούσε θα έσωζε και πολλές ζωές αθώων, αλλά και πολύ χρόνο και κόπο από τον ίδιο.

Batman και Joker δεν είναι ένα απλό ζευγάρι αντιπάλων που μάχονται για αντίθετους σκοπούς με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Είναι δύο χαρακτήρες με πολλά κοινά γνωρίσματα που σε ένα σημείο ο ένας προσεγγίζει τον άλλο. Για παράδειγμα στον ζήλο με τον οποίο προσεγγίζουν τον στόχο τους. Θα το κάνουν με κάθε κόστος, με οποιαδήποτε ζημιά. Ο Batman κουβαλάει μεγάλες δόσεις παράνοιας μέσα του. Είναι τόσο εκνευριστικά προσκολλημένος στις αρχές του που στο τέλος τείνει να χάσει την ουσία του σκοπού του (όπως για παράδειγμα να νικήσει τον Joker ολοκληρωτικά). Ο ίδιος ο Joker του έχει πει: "you complete me" ή αλλού: "why would I want to kill you? What would I do without you"?
O Batman έφτιαξε τον Joker όσο και ο Joker τον Batman και αυτό είναι κακό. Είναι επικίνδυνο. Το έχουμε ξαναπεί εδώ πέρα: Αν περιμένετε να μιλήσουμε για έναν ήρωα που ανταποκρίνεται στην παιδική σας ηλικία, αλλάξτε σελίδα... +Yanni Spiridakis 

 ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ (COMICS) 

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ
Βρείτε εδώ εικονογραφημένες ιστορίες με τον Batman και τους άλλους χαρακτήρες του θρύλου και ακολουθήστε τις μήνα προς μήνα.

DC THE NEW 52
Οι τελευταίες σειρές όλων των εικονογραφημένων του Batman και των υπολοίπων χαρακτήρων του θρύλου.

DC UNIVERSE
Διάφορες δευτερεύουσες ιστορίες με τον θρύλο του Batman και τους συμμάχους του

TOP RATED
Βρείτε εδώ τις πιο πολυδιαβασμένες ιστορίες, τα κλασικά εικονογραφημένα καθώς & τα καλύτερα σύγχρονα από τις περιπέτειες του Batman και των άλλων χαρακτήρων του θρύλου.

ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

 ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ 

SUICIDE SQUAD
Επειδή ακριβώς το ουσιαστικό μας θέμα αυτή τη βδομάδα είναι ο Joker, ας προσεγγίσουμε την πρώτη ταινία που φτιάχτηκε για εκείνον και στην οποία ο Batman θα είναι... κομπάρσος!
Για να μπείτε στο κλίμα ας ξεκινήσουμε με το trailer:
Μερικοί απ' τους πιο διάσημους "κακούς" συμμαχούν με την κυβέρνηση και... μεταξύ τους για να πιάσουν τον υπέρτατο κακό, Joker.
Ποιος είναι όμως ο Joker σε αυτήν την ταινία;
Σίγουρα όχι αυτό που περιμέναμε. Ο ίδιος λέει πως με τον Joker να ενσαρκώθηκε πρόσφατα τόσο ποιοτικά, ήταν δεδομένο πως το επαναλανσάρισμα του θα έπρεπε να γίνει με έναν τρόπο διαφορετικό που δεν θα έβαζε τον κόσμο στην διαδικασία της σύγκρισης. Πραγματικά, ο Jared Leto φρόντισε να δώσει μία διάσταση ενός παράφρονα χαρακτήρα. Προφανώς, λεπτομέρειες δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ωστόσο, όπως ο ίδιος ανέφερε σε συνέντευξη του, έκανε για πολύ καιρό ειδική μελέτη όχι μόνο στα βιβλία του χαρακτήρα αλλά και σε βιβλία ψυχολογίας, ψυχιατρικής αρρώστιας κλπ.
Η παρουσία του θα είναι ενδιαφέρουσα και ακριβώς επειδή θα είναι σε εντελώς νέα διάσταση είμαι σίγουρος πως θα παρεξηγηθεί, πως θα περάσει στα "ψιλά". Αυτό όμως αδικεί τον χαρακτήρα που πρέπει να του δώσουμε το περιθώριο να εκφράσει κάτι διαφορετικό, αρκεί να σέβεται τις ιδιότητες του ιδιόμορφου χαρακτήρα του Joker.

JUSTICE LEAGUE
Aν και ίσως πολύ νωρίς, καθώς η ταινία έχει σαν ημερομηνία πρεμιέρας το καλοκαίρι του 2017, όλα δείχνουν πως ο "κακός" στην πολυαναμενόμενη αυτή ταινία θα είναι ο Steppenwolf. Πρόκειται για έναν σχετικά άγνωστο χαρακτήρα ο οποίος αποτελεί τον θείο του διάσημου Darkseid, ωστόσο ενδιαφέρον αποτελεί το ότι στο DVD της ταινίας "Batman v Superman" που θα κυκλοφορήσει προσεχώς, μπορεί να δει κανείς τις κομμένες σκηνές, σε μία από τις οποίες εμφανίζεται ο Steppenwolf. Μπορείτε να την δείτε εδώ για να πάρετε μια πρώτη ιδέα...

 ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 

οι πιο καυτές γυναίκες της χρονιάς
Ανακοινώθηκαν από την σελίδα AskMen οι 100 πιο καυτές γυναίκες της χρονιάς και στην λίστα βρίσκουμε κατά σειρά τις:
96: Jessica Lucas ~ γνωστή από την συμμετοχή της στην σειρά Gotham ως Tigress
Jessica Lucas

40: Cara Delevinge ~ γνωστή από τη συμμετοχή της στο επερχόμενο Suicide Squad που θα ενσαρκώνει την Enchantress
Cara Delevinge Suicide Squad Enchantress

17: Gal Gadot ~ η οποία ενσαρκώνει την Wonder Woman από το Batman v Superman κι έπειτα
Gal Gadot Wonder Woman Batman v Superman

9: Margot Robbie ~ η οποία ενσαρκώνει την Harley Quinn στο επερχόμενο Suicide Squad

Wonder Woman viral marketing
Η προώθηση της νέας ταινίας με την Wonder Woman άρχισε και με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσε πως έχουν ήδη λανσαριστεί προϊόντα της ηρωίδας. Πρόκειται κυρίως για καλλυντικά και είδη καλλωπισμού! Όποιες ενδιαφέρονται πατούν εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το