Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ~ (4/7-10/7) η χώρα στους δρόμους!


4/7/2004, Η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης
Το θαύμα έγινε, η Ελλάδα κατέκτησε το Euro αντιμετωπίζοντας ομάδες όπως η Γαλλία, η Τσεχία και η Πορτογαλία προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού.

5/7/1996, Γέννηση της Ντόλι
Το πρώτο κλωνοποιημένο θηλαστικό (και συγκεκριμένα πρόβατο) ήρθε στη ζωή ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων και προκαλώντας ποικίλα σχόλια.

6/7/371 π.Χ, Μάχη στα Λεύκτρα
Με μαέστρο τον Επαμεινώνδα η Θήβα νικά για τα καλά την άλλη μεγάλη δύναμη της εποχής Σπάρτη και καθίσταται και τυπικά κυρίαρχη δύναμη του ελληνικού χώρου.

7/7/1930, Θάνατος Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ
Ο εμπνευστής και δημιουργός της εμβληματικής μορφής του Σέρλοκ Χολμς φεύγει από τη ζωή, αφήνοντας παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές την κορύφωση ίσως του αστυνομικού μυθιστορήματος.

8/7/1889, Η πρώτη Wall Street Journal
Το πρώτο φύλλο της εφημερίδας κυκλοφορεί 127 χρόνια πριν!

9/7/1961, H Ελλάδα στην ΕΟΚ
Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής βάζει την υπογραφή του και η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, με στόχο να αποκομίσει κυρίως εμπορικά οφέλη.

10/7/1774, Συνθήκη Κιουτσούκ- Καϊναρτζή
Υπογράφεται μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας και προβλέπει πέρα από τα υπόλοιπα ελεύθερη διέλευση ελληνικών με πλοίων με ρωσική σημαία, κάτι  που έδωσε τεράστια ώθηση στην ελληνική ναυσιπλοΐα και θεωρήθηκε εξαιρετικής σημασίας για την επανάσταση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το