Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ~ πεθερικά της συμφοράς

 you've got to take this moment στο +yannidakis
Αν εσύ που διαβάζεις αυτό το κείμενο δεν έχεις γνωρίσει τη δική σου πεθερά, είσαι τυχερή. Η Ελληνίδα πεθερά είναι άτιμη γυνή. Αν είσαι η "νύφη" μπορεί να σε αποκαλέσει κοντή, χοντρή, λίγο ασχημούλα, αμόρφωτη, μεγάλη ηλικιακά και πάντα θα πετάξει σποντούλα για κάποια πρώην του καλού σου.

Μου έχει τύχει σπαστική πεθερά. Δεν την πάλευα. Είχε για όλα άποψη: για το αν πρέπει να κουρευτώ, για το τι δώρα πρέπει να κάνω σε διάφορες περιστάσεις, ανεξαρτήτως που δεν είχα τότε αρκετά χρήματα για ακριβά δώρα. Επίσης, μου έλεγε να βοηθάω το γιο της με το σούπερ μάρκετ που παρεμπιπτόντως δε συγκατοικούσαμε.

Θυμάμαι κάποια στιγμή είχε προκύψει ένα πρόβλημα υγείας στο γιο της και φυσικά στάθηκα στο πλάι του τότε συντρόφου μου. Μου είπε ένα τυπικό ευχαριστώ - δεν μπορώ να ακούω ευχαριστώ για αυτονόητα πράγματα. Κάποια στιγμή είχαμε μείνει μόνες και μου αράδιαζε ιστορίες για διάφορες πρώην του γιου της. Και έλεγε... "Η τάδε έτσι, η τάδε είναι η αδυναμία μου... Ο γιος μου μπλέκει παντα με ψηλές. Μάλλον αναζητά το μητρικό πρότυπο", (δικό της συμπέρασμα φυσικά).

Βέβαια όταν συναντιόμασταν μου έλεγε πόσο της είχα λείψει και συνέχιζε να είναι μονίμως τσαντισμένη και καταθλιπτική, και γι' αυτό δεν έκανα πολλές ερωτήσεις.

Η γλυκιά μου με πρόσεχε πάντως. Όποτε πήγαινε στο σπίτι που έμενε ο γιος της του έκανε καμιά δουλειά για το θεαθήναι και παραπονιόταν που έβρισκε τρίχες μου στο πάτωμα. "Μαδάει πολύ η Αναστασία, έλεος!", και πήγε και μου αγόρασε σαμπουάν για την τριχόπτωση το οποίο εννοείται πως δε χρησιμοποίησα ποτέ!

Άλλη περίπτωση πεθεράς είναι εκείνη που πλένει στο στερνοπούλι της, στον πρωτότοκο και μονάκριβο γιο της ακόμα τα ρουχαλάκια του. Που δεν του έχει μάθει ούτε αυγό να τηγανίζει για να μην κουράζεται ο πασάς της. Η μανουλίτσα αυτή δεν μπορεί να καταλάβει ότι το παιδάκι της έγινε ολόκληρος άντρας και πλέον δεν θα είναι μόνο μάνα αλλά και πεθερά, και το ψάχνει σε ξένα τηλέφωνα, που τάχα βρήκε στις πληροφορίες τον αριθμό... Ψάχνει το γιόκα της. Λες να τράκαρε; Λες να έμπλεξε με ουσίες; Στην καλύτερη, σκέφτεται, πως το πουλάκι της μέθυσε και ξερνοβολάει όπου βρει. WRONG! Απλώς το μικρό αγόρι μαθαίνει πως να γίνεται άντρας. Ήμαρτον! Καμία διακριτικότητα αυτές οι πεθερές στις γυναικείες ζωές μας! +Nastazia A

Υ.Γ.:
Κορίτσια θα της πατάξουμε!

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το