Κυριακή 9 Απριλίου 2017

ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ BATMAN ~ λίγος σεβασμός επιτέλους στον ήρωα

ο ελληνικός διαδικτυακός χώρος της "επιστήμης" του Batman

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΗΡΩΑ
Αυτόν τον μήνα θα ήθελα να κάνω μια παρέμβαση. Θα ήθελα να εκφράσω την αγανάκτηση μου και να κάνω μια δική μου μηδαμινή προσπάθεια να διασώσω τον ήρωα Batman.

Συμφωνούμε εξ αρχής ότι από το 1939 ως και σήμερα είναι ένας ζωντανός χαρακτήρας με χιλιάδες ιστορίες που έχουν μεταφραστεί μεταξύ άλλων και σε δισεκατομμύρια δολάρια εισπράξεων. Πριν την δεκαετία του '90 ήταν ελάχιστοι εκείνοι που ασχολούνταν με τον Batman. Εδώ στην Ελλάδα πάντως με βεβαιότητα θυμάμαι μόνο τον εαυτό μου... Αυτό άλλαξε από το 1989 όταν ο παραγωγός Michael Uslan κατάφερε να βρει τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει το όνειρο του που δεν ήταν άλλο από σοβαρές παραγωγές ταινίες Batman. Αρκετά πιο μετά ακολούθησε η τριλογία του Nolan και κάπως έτσι ο Batman έγινε ότι πιο επικερδές κυκλοφορούσε τότε. Επειδή η τριλογία τελείωσε αλλά η δίψα του κόσμου για Batman συνεχιζόταν με τον ίδιο ρυθμό που η δίψα των εταιρειών που τον εκμεταλλεύονται, συνεχιζόταν. Επιχειρηματίες και κοινό πήραν ότι ήθελαν(;): Παραγωγές και λεφτά!

Όμως εδώ πρέπει να βάλουμε μια κόκκινη γραμμή. Τι είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε ως θαυμαστές του ήρωα; Ποσότητα ή ποιότητα; Και επειδή οι περισσότεροι θα διαλέξουν το δεύτερο. Ποιος είναι ο ορισμός του δευτέρου; Ας πάμε πίσω στο 1939, εκεί δηλαδή που ο ήρωας μας συστήθηκε στα DC Comics ως ένας πρωτοεμφανιζόμενος ντετέκτιβ που ντύνεται σαν νυχτερίδα και κουβαλάει παντού μαζί ένα Batarng. Αυτός ο ήρωας δεν πετούσε στο διάστημα, δεν πάλευε εξωπλανητικά όντα και πάνω απ' όλα δεν είχε τίποτα το υπερφυσικό για να επιδείξει πέρα από το μυαλό του.

Σήμερα, ο Batman είναι κινηματογραφικά εγκλωβισμένος. Αρχικά σύρθηκε στις σκοτεινές αίθουσες ως ένα sequel του Ανθρώπου από Ατσάλι που αν και παρεξηγήθηκε πολύ σαν ταινία τελικά φάνηκε πως ο ήρωας βγήκε έτσι κι αλλιώς ζημιωμένος. Ύστερα ο ίδιος συνεχίζει τις εμφανίσεις του σαν μέλος της νέας Justice League όπου και εδώ θα είναι απλά ένα από τα μέλη της ομάδας.

Τώρα, εδώ και μερικούς μήνες όλοι γινόμαστε μάρτυρες μιας φαρσοκωμωδίας που διαδραματίζεται αναφορικά με την παραγωγή της stand alone Batman ταινίας. Ανακοινώθηκαν οι συγγραφείς. Άλλαξαν οι συγγραφείς. Ανακοινώθηκε ο σκηνοθέτης. Άλλαξε ο σκηνοθέτης. Ανακοινώθηκε ο βασικός κακός. Τελικά μάλλον άλλαξε και αυτός. Ανακοινώθηκε η ημερομηνία έναρξης γυρισμάτων, άλλαξε και αυτή. Ανακοινώθηκε η πρεμιέρα της ταινίας. Τώρα απλά δεν υπάρχει καν στο καλεντάρι της Warner Bros. Σε δεκάδες ανακοινώσεις επίσημες και ανεπίσημες, όλο αυτό το διάστημα, ακούγαμε πως κανείς δεν θέλει να προχωρήσει αν πρώτα δεν είναι σίγουρος ότι έχει πετύχει μια τέλεια ιστορία. Και όλοι συμφωνούμε. Αλλά για μια στιγμή... Μιλάμε για τον Batman! Είναι δυνατό να μην μπορεί κανείς να καταλήξει σε μια ενδιαφέρουσα ιστορία; Τι συμβαίνει; Έχουμε πέσει σε άσχετους ή απλά δεν μπορούν να σεβαστούν τον ήρωα;

Και φτάνουμε στην πιο πρόσφατη ανακοίνωση της DC σύμφωνα με την οποία οι διάσημοι, τιτανομέγιστοι Scott Snyder και Greg Capullo επιστρέφουν στα comics του Batman για μια ιστορία που όπως λένε θα είναι η σημαντικότερη που έχουν γράψει ποτέ τους. Και ενώ δεν έχω καμία αμφιβολία ότι λένε την αλήθεια οι άνθρωποι που έφεραν πριν λίγα χρόνια το έπος "the court of owles" μας είπαν ότι οι ιστορίες τους θα περιλαμβάνουν... δεινόσαυρους και λέιζερ! Τι;;;;

Από που κι ως που ο Batman ασχολείται με τέτοια άσχετα; Δεν είναι η πρώτη φορά, όμως είναι κάτι παντελώς άσχετο και άτοπο αναφορικά με τον χαρακτήρα, την ιστορία και την υπόσταση του ήρωα. Μετά από σχεδόν τριάντα χρόνια ενασχόλησης με το Σκοτεινό Ιππότη έχουμε το δικαίωμα να απαιτούμε ποιοτικές ρεαλιστικές ιστορίες για έναν ήρωα απόλυτα ρεαλιστικό με τον οποίο μπορούμε να ταυτιστούμε απόλυτα αν έχουμε και τις αντίστοιχες ιστορίες. +Yanni Spiridakis 

ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

JUSTICE LEAGUE
Ήταν ένας γεμάτος μήνας για την επερχόμενη ταινία με νέο trailer, αφίσα και ξεχωριστό teaser για κάθε ήρωα, δηλαδή και τον Batman. Στο link θα βρείτε και την ιστοσελίδα της ταινίας.

INJUSTICE 2
Με την κυκλοφορία του αναμενόμενου παιχνιδιού να έχει οριστεί για τις 16 Μαΐου, εμείς παίρνουμε δύο νέα trailers για να μας ανοίξει η όρεξη!



BATGIRL TAINIA
Αυτό κι αν είναι μεταγραφή! Ο Joss Whedon -σκηνοθέτης των Avengers- συμφωνεί με την WB για την παραγωγή ταινία με θέμα την Batgirl. Η ταινία θα βασίζεται στα New 52 comics και μετά από το The Batman, Nightwing, Birds of Prey, αναμένεται να έχουμε νέο κινηματογραφικό κεφάλαιο στην ιστορία του Batman.


ΑΛΛΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ BATMOBILE
Ερασιτέχνες από τον Ισημερινό έφτιαξαν ένα ακριβές αντίγραφο πλήρως λειτουργικό σε 4 μόλις μήνες! Απολαύστε το!

ΦΙΓΟΥΡΕΣ
Νέες συλλεκτικές φιγούρες με θέμα το διάσημο βιβλίο The Dark Knight Returns

ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ Ο JOKER
Αυτήν την περίοδο δεν έχουμε απόκριες κι έτσι όταν ένας τύπος εθεάθη ντυμένος Joker, η αστυνομία τον συνέλαβε για κακούργημα αφού τοπικός νόμος αναφέρει πως απαγορεύεται η κάλυψη του προσώπου ενηλίκων με εξαίρεση της απόκριες.

ΝΕΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ
Δύο συλλεκτικές νέες φιγούρες από το "Batman: The animated series" που απεικονίζουν την Catwoman και τον Riddler.

ΤΡΑΠΟΥΛΑ BATMAN
Να ένα πολύ ενδιαφέρον επιτραπέζιο με κάρτες εμπνευσμένο από το "Batman: The animated series" Δείτε πως παίζεται και καλή διασκέδαση

ΑΦΙΕΡΩΣΗ
Έχω ξαναγράψει πως όποιος γνωστός μου βλέπει κάτι σχετικό με τον Batman, φροντίζει να μου το στέλνει κι εγώ κάνω το ίδιο εδώ με τη σειρά μου:

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ (COMICS)

Batman comics
Όλα τα βιβλία ή σειρές που αφορούν τον Σκοτεινό Ιππότη

DC Universe: Rebirth
Το τελευταίο λανσάρισμα των ιστοριών που αφορούν το DC Universe

New Graphic Novels and Collections
Συλλεκτικά βιβλία και συλλογές για να ακολουθήσετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το