Κυριακή 2 Απριλίου 2017

σχόλιο της εβδομάδας με θέμα την Βρετανία για #brexit #LondonAttack ή #ScotRef διαλέξτε εσείς!

Η ΕΙΔΗΣΗ
Το Λονδίνο ενεργοποίησε το άρθρο 50 της Συνθήκης της ΕΕ. Συγκεκριμένα αυτό σημαίνει ότι ξεκινούν επισήμως οι συζητήσεις για την έξοδο από την ΕΕ. Σύμφωνα με τη Συνθήκη το διάστημα επίτευξης συμφωνίας μπορεί να διαρκέσει για δύο χρόνια.
Ωστόσο...
Διπλή επίθεση σημειώθηκε την Τετάρτη το απόγευμα έξω από το κτήριο που στεγάζει το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου και στην γέφυρα του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα οι βρετανικές αρχές να κηρύξουν συναγερμό στο σημείο. 3 νεκροί ο απολογισμός.
Και τελικά...
Το τοπικό κοινοβούλιο της Σκωτίας αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να στηρίξει την πρόταση της πρωθυπουργού, Νίκολα Στέρτζεον, για τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος, με στόχο την ανεξαρτητοποίηση της περιοχής από το Ηνωμένο Βασίλειο.
ΤΟ HASHTAG
#brexit
#LondonAttack 
#ScotRef
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Όπως γίνεται φανερό... Η Βρετανία δέχτηκε τρία εντελώς διαφορετικά πλήγματα μέσα σε μία εβδομάδα. Αρχικά δέχτηκε ένα τρομοκρατικό χτύπημα που -αν μπορώ να το πω έτσι- ευτυχώς, δεν είχε εκατόμβες θυμάτων όπως έχουμε συνηθίσει(;) πλέον στην Ευρώπη. Και με διαφορά ωρών, έπληξε η ίδια τον εαυτό της, καθώς επέλεξε να πατήσει το κουμπί του Brexit με δεκάδες επιχειρήσεις να αναζητούν την επόμενη έδρα τους, αλλά και εργαζομένους να προσπαθούν να βγάλουν και διαβατήριο από χώρα της Ε.Ε. για ευνόητους λόγους. Και το κερασάκι της τούρτας ήταν φυσικά η αντίδραση της Σκωτίας, του συμμάχου που επιλέγει να απομακρυνθεί υπό τον κίνδυνο των συνεπειών του Brexit.
Τι άλλο βρε Γηραιά Αλβιώνα;
+Yanni Spiridakis 

σχόλια; αντιρρήσεις; ερωτήσεις;
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ #HASHTAG ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το