Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΕΡΩΤΗΜΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
Καληνωρίσματα. Την πρώτη Δευτέρα του Νοεμβρίου ασχοληθήκαμε φυσικά με το γεγονός που απασχόλησε περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο την επικαιρότητα κι αυτό ήταν οι αυτοδιοίκητες εκλογές για Δήμους και Περιφέρειες με τις όποιες ιδιομορφίες παρουσίασε φέτος η εκλογική διαδικασία. Οι αναλύσεις πολλές και ποικίλες. Στο yannidakis επιχείρησα μια πιο συστηματική ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος σε αντίστοιχο αφιέρωμα.

Το Ερώτημα πάντως που απασχόλησε αυτόν τον μήνα την ενότητα ήταν ξεκάθαρο και σαφές: Με ποιά κριτήρια θα ψηφίσετε στις επερχόμενες εκλογές; Οι επιλογές κάλυπταν όλο το φάσμα των πιθανών απαντήσεων, όμως η νικήτρια απάντηση ήταν τελικά τα ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ με 52%. Ένα μήνυμα πολύ ελπιδοφόρο καθώς αυτό ήταν το ζητούμενο για την συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία. Ο μεγάλος διάσημος των εκλογών που ήταν αναμφισβήτητα  η αποχή κατάφερε να συγκεντρώσει το 29% των επιλογών, ένα σαφές μικρότερο ποσοστό από αυτό που τελικά αποτέλεσε την αποχή στις εκλογές. Οι αναγνώστες απάντησαν μόλις σε ποσοστό 11% πως θα ψήφιζαν με γνώμονα το Μνημόνιο και προφανώς την αντίδραση τους σε αυτό και ένα 5% επέλεξε την ψήφο με κριτήριο το κόμμα, αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της αποστροφής των πολιτών στις κομματικές διατάξεις του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος.

Το στίγμα του εκλογικού αποτελέσματος δόθηκε και από το Ερώτημα του Μήνα και πλέον προσβλέπουμε στην ερχόμενη Δευτέρα, πρώτη για τον μήνα Δεκέμβριο όπου θα έχουμε το νέο “Ερώτημα του Μήνα” στο yannidakis :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το