Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

yannidakis πέμπτης - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ Η ΑΝΑΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Καληνωρίσματα. Η αγορά περνά σήμερα μια απ’ τις σημαντικότερες κρίσεις στην ιστορία της εδώ στην Ελλάδα. Εμπορικά καταστήματα που οδηγούνται στον μαρασμό με συνεχείς απολύσεις και αμέτρητα λουκέτα στους πιο εμπορικούς δρόμους των αστικών κέντρων. Έτσι κι αλλιώς η κατάσταση είναι δεδομένη πλέον σε όλους.

Ζητείται λοιπόν ανάσα. Αν η αγορά κινηθεί τότε ο καθένας μπορεί να είναι λίγο αισιόδοξος. Η κατ’ εξοχήν περίοδος ανακούφισης στην αγορά είναι η περίοδος των εκπτώσεων και αυτή των Χριστουγέννων. Εγκαινιάζουμε λοιπόν μια χρονική περίοδο που θα κρίνει πολλά για την ελληνική οικονομία. Καταρχάς το κατά πόσο θα στηριχτεί η τοπική αγορά, οι τοπική επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοί τους από τους πελάτες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος διάθεσης του δώρου των Χριστουγέννων των εργαζομένων. Θα διατεθεί σε ψώνια, σε χρέη ή σε αποταμιεύσεις; Ύστερα τα ψώνια τι μορφή θα έχουν φέτος; Θα είναι ρούχα και παιχνίδια όπως άλλοτε ή θα περιοριστούν στην κάλυψη καθαρά σημαντικών αναγκών για την οικογένεια; Αν φέτος οι έλληνες φανούν λιγότερο σπάταλοι θα αποδείξουν πως αυτή η χώρα έχει ελπίδες. Ότι η νοοτροπία μας μπορεί να αλλάξει συνεκτιμώντας το αύριο.

Σε κάθε περίπτωση όμως, δώρα θα αγοραστούν και ψώνια θα υπάρξουν imageστις λίστες των καταναλωτών. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να υπάρχει σύνεση και αυτοσυγκράτηση στον τρόπο αγοράς. Οι νέες εντυπωσιακές και πολυέξοδες κονσόλες ηλεκτρονικών παιχνιδιών θα μπορούν να αντικατασταθούν με τα κλασικά playmobil και άλλα παιχνίδια εξίσου πολύπλοκα, λιγότερο δαπανηρά. Ο γονιός δεν μπορεί να γίνει ξαφνικά οπισθοδρομικός, δεν μπορεί να αγνοήσει την εξέλιξη της διασκέδασης στα παιδιά, σε τελική ανάλυση δεν μπορεί να απαιτήσει να διασκεδάζει το παιδί του όπως εκείνος στην ίδια ηλικία, όμως αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει πως η κάλυψη των επιθυμιών των παιδιών που κατακλύζονται από διαφημίσεις, θα πρέπει να είναι απόλυτη. Υπάρχει μέτρο και το μέτρο το ορίζει η οικονομική κρίση που το οικογενειακό πορτοφόλι υποφέρει.

Συγκρατημένες αγορές με γνώμονα τη λογική και τη σωστή διαχείριση δαπανών που συνάμα θα στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις και την τοπική αγορά στο μοτίβο που θέλει την ανακύκλωση χρήματος να στηρίζει και την τοπική οικονομία.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΑΣ :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το