Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

προβληματισμός πέμπτης - ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΟ;

Καληνωρίσματα. Εδώ και λίγες μέρες ο Αντώνης Σαμαράς, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, προχώρησε στην πιο σημαντική πολιτική του πρωτοβουλία στα διάστημα που εκτελεί χρέη προέδρου στην ιστορική παράταξη. Προέβη στον. ανασχηματισμό των τομέων ευθύνης των βουλευτών του.

Εύκολα θα αναρωτηθεί κανείς αν είναι δυνατό ένα αντιπολιτευόμενο κόμμα να ανασχηματίζει το δυναμικό του. Εκ πρώτης άποψης ακούγεται όντως παράξενο όμως αν το εξετάσουμε καλύτερα θα δούμε ότι η σκέψη είναι εξαίρετη. Μπορεί η κυβέρνηση να έχει προκαλέσει την κοινωνική αγανάκτηση των πολιτών, σε καμιά όμως περίπτωση δεν ωφελήθηκε η Νέα Δημοκρατία από αυτό. Ένα κόμμα εσωστρεφές με ξύλινες πολιτικές της θεωρίας και χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια στο κράτος την ίδια ώρα που το νέο κόμμα της Μπακογιάννη έρχεται να διχάσει ακόμα περισσότερο τη δεξιά.

Ο Σαμαράς λοιπόν, αποφασίζει να κατανείμει θεματικά χαρτοφυλάκια σε ανθρώπους κλειδιά. Χαρτοφυλάκια ιατρικής, παιδείας, οικονομίας κλπ. κατ' αντιστοιχία με τα διάφορα Υπουργεία που κάθε κυβέρνηση θα αποδεχόταν και θα προωθούσε. Το μήνυμα του Σαμαρά κατά την διάρκεια παρουσίασης του νέου σχήματος αφορούσε την εξωστρέφεια των νέων στελεχών ώστε να προσελκύσουν τον ελληνικό λαό εκ νέου. Είναι προφανές πως στην αξιωματική αντιπολίτευση έχουν αντιληφθεί πλέον πως παραμένουν αδρανείς από την περίοδο που ήταν κυβέρνηση και όχι μόνο δεν ασκούν αντιπολίτευση, αλλά βρίσκονται στο περιθώριο των αποφάσεων και των αντιδράσεων με γνώμονα το κοινό καλό.

Ίσως ο ανασχηματισμός να είχε προγραμματιστεί για λίγο αργότερα imageαρχικά. Για την περίοδο -λόγου χάρη- που θα πλησιάζαμε στις επόμενες εκλογές, όπου τα νέα πρόσωπα θα έφερναν νέες ιδέες και αλλαγές στο προφίλ του κόμματος. Αν ήταν έτσι, τότε γιατί επιλέχθηκε αυτή η περίοδος; Μα, είναι προφανές. Κάθε μερικές εβδομάδες, ο Σαμαράς βλέπει και ένα ακόμη στέλεχός του να προσχωρεί στο νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη. Η Νέα Δημοκρατία μετρά απώλειες ακόμα και σήμερα που το καταστροφικό της κυβερνητικό έργο ανήκει στο παρελθόν, ακόμα και σήμερα που οφείλει να ανακάμψει για το καλό της Ελλάδας. Ο Σαμαράς λοιπόν, αποφάσισε να μοιράσει όλα τα στελέχη που έχει αποδειχθεί ότι στήριξαν κάποια στιγμή την Μπακογιάννη, σε σημαντικά πόστα του κόμματος κι έτσι «κλείδωσε» τη συμμετοχή τους στο κόμμα του.

Η Νέα Δημοκρατία δεν εκπροσωπεί το γενικότερο πολιτικό πρόβλημα στην Ελλάδα, καθότι είναι πλέον αρκετά μακριά από τα πολιτικά τεκταινόμενα. Έχει από καιρό επιλέξει να αναπαράγει πολιτικές στηριγμένες στην ουτοπία και ο ανασχηματισμός αυτός αποτελεί την τελευταία της ελπίδα να ανακάμψει και να βοηθήσει ουσιαστικά τον τόπο με ένα φρόνιμο και ωφέλιμο αντιπολιτευτικό τρόπο τη χώρα.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ :[

5 σχόλια:

  1. Σε χαιρετώ φίλε, συνοδοιπόρε.
    Όντως δείχνει σα μια κίνηση φόβους… Αλλά και μια πολιτική αλλαγή στη τελματωμένη στο χθες Ν.Δ. Μακάρι να μπορούσαμε να δούμε δυνατές στιγμές αντιπολίτευσης…
    Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ Annyra Math
    ειπες "δυνατες στιγμες αντιπολιτευσης" και ντρεπομαι που το λεω αλλα δεν το εχω ζησει ποτε αυτο. Ειναι πλεον τοσο μακρινο και αγνωστο που τεινω να το ξεχασω και στη θεωρια του :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, οφείλω να ομολογήσω κι εγώ πως έχεις απόλυτα δίκιο!!!
    Δεν υπάρχει τίποτε από τούτους τους άχρωμους, μα και άοσμους…
    Έχεις δίκιο. Αχ, ποόσο δίκιο έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ας τολμήσει να χει κανείς τους παράπονο τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το