Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

αναδρομές πέμπτης - yannidakis ΟΝΕΙΡΟ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 24 Ιανουαρίου 2007
ΤΙΤΛΟΣ:  yannidakis ΟΝΕΙΡΟ


Είχα να δω πάνω από ένα χρόνο, όνειρο και είδα προχθές ένα. Ομολογώ ότι ήταν βγαλμένο από σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ίσως να ακούγεται ανόητο, αλλά θα μου άρεσε να σας το περιγράψω εν συντομία.

Είμαι εγώ και ένας καλός μου φίλος σε μια τεράστια ακαλλιέργητη έκταση, απέραντη. Νύχτα και ξαστεριά ψηλά στον ουρανό, με μύρια αστέρια να φαίνονται. Οι δυο μας επικεντρώνουμε το βλέμμα μας σε ένα σημείο όπου φαίνεται (!) το πλανητικό μας σύστημα. Κοιτώντας πιο προσεκτικά διακρίνουμε τον Ερμή, το Δία, την Αφροδίτη, τον Άρη, αλλά ο ήλιος λείπει από το κέντρο.

Προσπαθούμε να εστιάσουμε κάπου κοντά στη μέση αυτού του σημείου και βλέπουμε έναν πλανήτη που μοιάζει πολύ με τη Γη. Ναι. Αν κοιτάξουμε καλύτερα διακρίνουμε διάφορα εδάφη της Γης, σύννεφα κ.α. χαρακτηριστικά της. Ακόμα πιο προσεκτικά τώρα, βλέπουμε πράγματα να κινούνται στην επιφάνεια της. Χωρίς αμφιβολία είναι αεροπλάνα και ίσως κάποιοι μικροί κομήτες(;) που κινούνται κατά κει.

Ναι, όντως. Ένας από αυτούς χάνεται από κει και το βλέπουμε να πλησιάζει προς το μέρος μας. Μεγαλώνει όλο και πιο πολύ και όσο πλησιάζει προς το μέρος μας παρατηρούμε ότι πρόκειται για κάτι σα διαστημόπλοιο που μοιάζει με ένα πολύ πλατύ και μικρό στο μήκος, αεροπλάνο. Πέφτει, πέφτει και συγκρούεται με το έδαφος περίπου 100 μέτρα από το μέρος μας.

Τρέχουμε να το δούμε. Δεν έχει φωτιά. Μπαίνουμε μέσα. Υπάρχουν λίγες θέσεις στις οποίες από περιέργεια καθόμαστε. Στο βάθος (προς το πιλοτήριο) υπάρχει ένας στενός διάδρομος. Από κει περνάνε ταχύτατα δύο ανθρωποειδή, αλλά με άσπρο δέρμα και πιο κοντά από έναν μέσο άνθρωπο, πλάσματα!

Αλλάζω πλευρό. Τελειώνει το όνειρο. Ή μήπως: τελειώνει το όνειρο. Αλλάζω πλευρό;

Ερμηνεύεται αυτό το όνειρο; Όπως και να’ χει εγώ δεν πιστεύω στα όνειρα.
μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το