Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

καταχώρηση τσι μέρας - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗΣ

καταχώρηση τσι μέρας
σημερινή προσθήκη στην λίστα των βραβεύσεων τσι μέρας
από προεδρική δημοκρατία
Η κυβέρνηση αποφάσισε πλέον να κτυπήσει το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ».

Η κυβέρνηση μέχρι τώρα, προσπάθησε να κάνει ότι δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει με την ανάπτυξη του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» και είχε αποφασίσει να μην λάβει μέτρα εναντίον του, προκειμένου να μην το αναδείξει ως πολιτικό αντίπαλο, με κίνδυνο έτσι να το ενισχύσει, αλλά είχε αποφασίσει να το αφήσει να ξεφουσκώσει. Όμως είναι τέτοια η δυναμική της εξαθλίωσης των πολιτών, ώστε η εξάπλωση του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» τόσο σε μεγαλύτερο μέρος του λαού, όσο και σε πολλές άλλες μορφές ανυπακοής, να είναι μαθηματικά αναπόφευκτη.
Η βέβαιη αυτή προοπτική εξάπλωσης του κινήματος, τρόμαξε την κυβέρνηση. Προφανώς θα πρέπει να υπήρξαν και πιέσεις από....
παράγοντες του καθεστώτος οι οποίοι χάνουν έσοδα εξ αιτίας της δράσης του κινήματος. Όπως όμως είπαμε και σε άλλη ανάρτηση, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το καθεστώς είναι η μείωση των εισόδων του από τα χρήματα των πολιτών. Επομένως η κυβέρνηση, ως εκπρόσωπος του καθεστώτος, αποφάσισε να δράσει τώρα πριν να είναι αργά και να μην μπορεί μετά να ελέγξει την κατάσταση.
Όλοι έχουμε πλέον αντιληφθεί ότι η προσφιλής προπαγανδιστική μέθοδος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι να στρέφει τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, ώστε να αποκτά ηθικά ερείσματα πριν να εξαπολύσει επίθεση σε τμήματα της κοινωνίας. Εδώ όμως δεν έχουμε συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, αλλά πολίτες από όλες τις κοινωνικές ομάδες. Η κυβέρνηση πάντως βρήκε ή θεωρεί ότι βρήκε τη λύση.
Κατ’ αρχήν αμαυρώνει και απαξιώνει τα μέλη του κινήματος στιγματίζοντάς τα ως «τσαμπατζήδες», κάτι που έπραξε και από την πλευρά της ΝΔ και ο τομεάρχης της κ. Χατζηδάκης. Ταυτόχρονα χαρακτηρίζει τους υπόλοιπους πολίτες ως έντιμους και τους υποβάλει στο υποσυνείδητο την ιδέα ότι αυτοί είναι τα «κορόϊδα» και οι «τσαμπατζήδες» οι έξυπνοι, προσπαθώντας να δημιουργήσει μια κοινωνική αποστροφή εναντίον του κινήματος και να στρέψει την υπόλοιπη κοινωνία σε βάρος του κινήματος. Ταυτόχρονα εκβιάζει τους πολίτες που πληρώνουν, πως εάν αντιδράσουν και δεν καλύψουν το κτύπημα που ετοιμάζει στους «τσαμπατζήδες», τότε θα αυξήσει κι’ άλλο τα εισιτήρια σε βάρος τους.
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να αντιμετωπίσει δυναμικά πλέον το μοναδικό υπαρκτό αυτή τη στιγμή λαϊκό κίνημα που ενοχλεί τα νεοφιλελεύθερα νεοταξικά σχέδια της Τρόϊκας, γι’ αυτό και προσπαθεί πρώτα να καλυφθεί ηθικά απέναντι στην υπόλοιπη κοινωνία, στρέφοντάς την εναντίον του κινήματος.
Πολύ φοβόμαστε όμως, ότι η κυβέρνηση κάνει ολέθριο για το καθεστώς λάθος. Δεν υπολογίζει καλά ότι πολλοί περισσότεροι είναι εκείνοι που θα ήθελαν να είναι στη θέση των μελών του κινήματος, αλλά προς το παρόν φοβούνται τις συνέπειες.
Για να δούμε. Θα είναι άραγε αυτή η σύγκρουση, η σπίθα που θα αφυπνίσει την κοινωνία; Ή θα την αφήσει και πάλι βαθιά στον καναπέ της;;
οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το