Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

σχόλιο τσι κυριακής

σχόλιο τσι μέρας
 το σχόλιο 
Ο Μίκης στο Ηράκλειο. Πολύ ήθελα να πάω να απολαύσω τις μοναδικές δημιουργίες του μέχρι που άκουσα πως θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του "Σπίθα". Προχθές μια φίλη μου διερωτηθεί γιατί ένας τόσο σπουδαίος καλλιτέχνης περιοδεύει. Την καθησύχασα λέγοντας πως θέλει την περιουσία του να την μοιραστεί με όλη την Ελλάδα, δεν ήθελα να πολιτικοποιήσω τη συζήτηση και να απαντήσω πως απλά θέλει να στρατεύσει νέα μέλη... Δυστυχώς αυτό με απωθεί πλέον στον Μίκη. Άφησε την τέχνη για να οραματίζεται και να σχεδιάζει επαναστάσεις. Όταν αναφέρεται σε μάχιμη κοινωνική ομάδα, μήπως στέλνει λάθος μηνύματα στους νέους; Μήπως οι επιθέσεις σε αστυνομικούς και δημόσια περιουσία τείνει να γίνει μόδα με τις ευλογίες του; Λυπάμαι κύριε Μίκη. Θα περιοδεύετε από πόλη σε πόλη σαν κοινός πολιτικός ανάβοντας "σπίθες" όταν θα έπρεπε να χρησιμοποιήσετε την τέχνη σας για να σβήνετε φωτιές
μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

4 σχόλια:

  1. Πολύ καλά κάνει που θέλει να στρατεύσει νέα μέλη,
    ίδρυσε ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ αν δεν το έχετε καταλάβει.

    Διαβάστε τις ομιλίες της Κίνησης πριν πείτε το μακρύ σας και το κοντό σας για να ξέρετε τι επιδιώκει και πρεσβεύει για την Ελλάδα η Κίνηση.

    Μάλλον σας πειράζει να υπάρχουν μάχιμες κοινωνικές ομάδες προφανώς γιατί θέλετε ο λαός να συνεχίσει να βρίσκεται στον καναπέ όπως έκανε μέχρι τώρα.

    Ε οχι λοιπόν, ο Μίκης κι εμείς δεν θα σας κάνουμε την χάρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ Stendoras
    θα ήθελα να διευκρινίσω δύο σημεία σχετικά με το σχόλιό σας. Αρχικά πρέπει να σημειώσω πως διαχωρίζω την διενεργεία μιας συναυλίας με την στράτευση νέων μελών ενός πολιτικοποιημένου κινήματος. Εσείς ίσως είστε μέλος του κινήματος, αλλά εγώ είμαι μέλος της μουσικής του κληρονομιάς και δε θέλω αυτά τα δύο να συγχέονται.
    Να προχωρήσω λέγοντας πως υπήρξα ιδρυτής του Συλλόγου Κρητών Καβάλας -ως φοιτητής- ενώ έχω υπάρξει ενεργό μέλος σε πολλές πολιτιστικές και κοινωνικές ομάδες. Γνωρίζω καλά την αξία της συνάσπισης ανθρώπων, όμως όταν λέμε "μάχιμα" μέλη τι ακριβώς εννοεί; Έγραψα και στο σχόλιο μου παραπάνω πως αυτή η λέξη είναι επικίνδυνη στις μέρες μας. Οι νέοι μπορούν εύκολα να την παρερμηνεύσουν και να ξεσπάσουν καταστρέφοντας περιουσίες και με επιθέσεις σε αστυνομικούς. Εκτός κι αν ο κ. Θεοδωράκης και εσείς συμφωνείτε με όλα αυτά :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tην παρασκευή 25 Μαρτίου ήταν η συναυλία και την επόμενη ημέρα 26 Μαρτίου η συγκέντρωση της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, δεν χρειάζεται να τα μπερδεύεις ούτε να τα συγχέεις μεταξύ τους γιατι ήταν διαφορετικές εκδηλώσεις.

    Αλλη μια παρατήρηση που ίσως σε βοηθήσει, ο μουσικός Θεοδωράκης και ο πολιτικός Θεοδωράκης είναι ένα και το αυτό και δεν διαχωρίζεται!

    Έρχομαι στο τελευταίο σου σχόλιο,
    καμία σχέση δεν έχουν οι Σπιθιστές με σπασίματα επιθέσεις σε αστυνομικούς και τέτοια!

    Διάβασε τις ομιλίες για να μην μπερδεύεσαι και να καταλάβεις τι εννοεί μάχιμα μέλη και να ξέρεις ποιες είναι οι θέσεις της κίνησης και τι επιδιώκει.

    Μπορείς να μπείς στο site και να διαβάσεις τις οργανωτικές αρχές της κίνησης, θα καταλάβεις πολλά.

    Σε χαιρετώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. :[ Stendoras
    καλή επιτυχία στο έργο σας με σύνεση και προτεραιότητα στο κοινό καλό της Ελλάδας και όχι του λαού που απλά θέλει να περνά καλά :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το