Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

αναδρομές - ΝΕΥΡΙΚΗ ΑΝΟΡΕΞΙΑ Η ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 3 Οκτωβρίου 2007
ΤΙΤΛΟΣ:  ΝΕΥΡΙΚΗ ΑΝΟΡΕΞΙΑ Η ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ
Εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο και αν νομίζετε επειδή λέμε ότι γράφω για διάφορα θέματα, ότι θα μιλήσω για τις νέες δημιουργίες των σχεδιαστών, τότε γελιέστε!

Προκειμένου να διαφημιστούν οι σχεδιαστές ή τελοσπάντων να προβληθούν μπορούν να προβούν σε οποιαδήποτε διαφημιστική καμπάνια επιθυμούν και σίγουρα κατά καιρούς έχουμε δει αρκετές δημιουργικές και πρωτότυπες ιδέες να «εκτίθενται» στο κοινό.

Αυτό όμως που προκάλεσε αίσθηση τις περασμένες μέρες ήταν η διαφημιστική καμπάνια στην οποία φωτογραφίζεται γυμνή η γαλλίδα ηθοποιός Isabelle Caro η οποία εδώ και πολύ καιρό πάσχει από νευρική ανορεξία. Μάλιστα η κατάστασή της είναι τόσο απελπιστική ώστε το βάρος της δεν ξεπερνά τα 31 κιλά!

Σύμφωνα με τον Giorgio Armani η καμπάνια αυτή ήταν σωστή αν και ιδιαίτερα σοκαριστική, ενώ οι Domenico Dolce και Stefano Gabbana δήλωσαν ότι η κίνηση αυτή έδειχνε την ωμή αλήθεια και φυσικά ήταν μια σωστή κίνηση.

Νευρική ανορεξία. Ομολογώ ότι είναι ένα από αυτά που ουδέποτε κατάλαβα. Και επειδή δε θέλω να επεκταθώ σε κάθε πτυχή του θέματος θα περιοριστώ στο περιβάλλον, λέγοντας απλά ότι ναι μεν η κοπέλα μπορεί να έχει την μανία (δεν εξηγείται αλλιώς) της ανορεξίας ή υποσίτισης και να μην δέχεται της συστάσεις των γονέων και του οικογενειακού περιβάλλοντος, μάλιστα αυτό ίσως να την πεισμώνει περισσότερο για το λανθασμένο στόχο.

Η άποψη μου έχει να κάνει με το φιλικό περιβάλλον. Εντελώς πρακτικά παίρνω ως παράδειγμα έναν καθημερινό τύπο σαν και εμένα! Αν η κοπέλα μου άρχιζε το συγκεκριμένο τρόπο ζωής, πολύ απλά δε θα το δεχόμουν και πιστέψτε με, κανένας άντρας. Κανείς δε θέλει δίπλα του μια κοκαλιάρα μικροκαμωμένη οντότητα που μοιάζει με κοπέλα. Ο άντρας κυρίες μου θέλει να πιάνει ψαχνό!!! Καταλήγω λοιπόν ότι το φιλικό περιβάλλον και ο σύντροφος της εκάστοτε κοπέλας πρέπει να δράσει ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα.

 Αν κάποια από αυτές της κοπέλες με διαβάζει τώρα, θα ήθελα να μου στείλει μήνυμα. Δεν είναι αυτή η λύση για κανέναν στόχο. Θα χαρώ να γίνω περισσότερο πολυλογάς κατ� ιδίαν για να βοηθήσω. Αν πάλι υπάρχει στο ευρύτερο περιβάλλον σας ένα τέτοιο άτομο, παρακαλώ κάντε το σκοπό της ζωής σας να του αποδείξετε ότι δεν πετυχαίνω τίποτα με αυτόν τον τρόπο. Η επάνοδος δε, γίνεται σιγά-σιγά και με δυσκολίες.

Κλείνοντας να σας πω ότι φοράω γυαλιά, δε με λες γυμνασμένο, έχω και την κοιλίτσα/γοητεία μου, αλλά νοιώθω πολύ, μα πολύ όμορφος!
μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

3 σχόλια:

  1. nomizo ligo lathos ta vlepeis ta pragmata....H neurikh anoreksia einai ena sobaro psuxologiko problhma kai xreiazetai th bohtheia eidikou.To periballon kai oi filoi mporoun na lene oti theloun alla o logos tous ligo metraei se mia tetoia psuxosunthesh.Mporei h astheneia na ksekinaei gia logous autoektimhshs alla gigantonetai epeidh uparxei ena polu pio sobaro problhma kato apo thn epifaneia pou mallon den mporeis na to antilhftheis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η νευρική ανορεξία είναι ψυχική ασθένεια που προσβάλει άτομα με χαμηλό δείκτη αυτοεκτίμησης...
    Ο ανορεκτικός μισεί την τροφή πιστεύοντας πως είναι ικανή έστω και σε μικρές ποσότητες να τον καταστήσει ελέφαντα
    Υπάρχουν περιπτώσεις εκ φύσεως λεπτών ανθρώπων που βλέπουν το αντίθετο από αυτό που τους δείχνει ο καθρέπτης.
    Φυσικά έχουμε και τις περιπτώσεις κατάθλιψης που προήλθε από άλλες αιτίες οι οποία είναι ικανή να σφραγίσει το στόμα του ασθενούς (καταθλιπτικού)σε σημείο καταστροφικό οδηγώντας τον με απίστευτη ταχύτητα σε μεγάλη απώλεια βάρους...
    Πραγματικά είναι μια ασθένεια της ψυχής που μόνο ψυχολόγος σε συνεργασία με ειδικό παθολόγο μπορεί να αντιμετωπίσει και προ παντός δίχως επιθετική συμπεριφορά από το περιβάλλον του ασθενούς καθώς η ψυχή νοσεί και βιώνει έκπτωση κατανόησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. :[ Τζωρτζίνα
    ακριβής και ενδιαφέρουσα η προσέγγισή σου :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το