Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

προβληματισμός σαββάτου – ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΑΡΤΙΟΥ: Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Καληνωρίσματα. Τον Μάρτιο στο ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ασχοληθήκαμε με την νέα τάση η οποία ενισχύεται με την πρόοδο της τεχνολογίας και μας επιτρέπει να επεμβαίνουμε στα φυσικά φαινόμενα για να προκαλούμε ή να αποφεύγουμε καταστάσεις.

Το ερώτημα λοιπόν που τέθηκε αφορούσε το αν θα ήταν θεμιτή η ανθρώπινη παρέμβαση στα στοιχεία της φύσης αφενός εφόσον προστατεύεται το περιβάλλον και το επιτρέπει η τεχνολογία και αφετέρου αν είναι ανεπίτρεπτο από οποιαδήποτε προϋπόθεση καθώς μόνο η φύση ορίζει τη δραστηριότητα της. Εκ των απαντήσεων το πρώτο συμπέρασμα που μπορεί κανείς να βγάλει, είναι πως οι απαντήσεις των αναγνωστών ήταν αμφιλεγόμενες και μάλιστα χαρακτηρίστηκαν από ιδιαίτερη διχογνωμία. Με βραχεία κεφαλή λοιπόν, το 54% ψήφισε υπέρ της επέμβασης του ανθρώπου στη φύση εφόσον προστατεύεται το περιβάλλον και το 45% τάχθηκε κατά της επέμβασης. Με μεγάλη επιφύλαξη λοιπόν, επιλέγουμε τις παρεμβάσεις στη φύση εφόσον αυτές εξυπηρετούν υγιείς σκοπούς του ανθρώπου.

Επόμενο “ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ” θα έχουμε την πρώτη Δευτέρα του Απριλίου (4/4), στις 12:00 φυσικά στο yannidakis με ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα. Περιμένω τις απαντήσεις σας :[

3 σχόλια:

  1. ένα είναι πάντως βέβαιο φίλε μου:
    Όταν οι ινδιάνοι χόρευαν το χορό της βροχής δε γινόντουσαν Θεοί.. :)


    ( ο τρόπος πρόκλησης βροχής δια του χορού όντως μπορεί να συμβεί όσο και αν ακούγεται...κουζουλό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ Μαριος
    δεν μπορώ να είμαι πεπεισμένος για τους ινδιανους, αλλά στο μέτρο του δυνατού τους, προσπάθησαν και εκείνοι να επέμβουν στη φύση :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βέβαια και προσπαθησαν.


    πάντως αν θες να το επιβεβαιώσεις, πάρε όλους τους φίλους σου μια καλοκαιρινή μέρα και ρίξτε το στο κρητικό χόρο να δεις αν θα γίνει τίποτα :)
    Δεν έχετε τίποτα να χάσετε, ίσα-ίσα που θα το διασκεδάσετε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το