Σάββατο 16 Απριλίου 2011

καταχώρηση τσι μέρας - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

καταχώρηση τσι μέρας
σημερινή προσθήκη στην λίστα των βραβεύσεων τσι μέρας
από προεδρική δημοκρατία

Όλη η Ελλάδα ΣΥΡΙΖΑ;
Εντύπωση προκαλεί στην Κοινή Γνώμη το γεγονός ό,τι οποιεσδήποτε διαμαρτυρίες ή επεισόδια εκδηλώνονται από εκνευρισμένους Έλληνες πολίτες, εναντίον της κομματικής ολιγαρχίας του ΠΑΣΟΚ, όλα αποδίδονται σε μέλη ή οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν πράγματι συμβαίνει αυτό, τότε όλη η Ελλάδα είναι ΣΥΡΙΖΑ, καθόσον απ’ άκρου εις άκρον σε όλη την Επικράτεια σημειώνονται συνεχώς τέτοια περιστατικά, όπου τύχει να κάνει εμφάνιση μέλος της πολιτικής ολιγαρχίας του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο.
Το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» αποδίδεται από την κυβέρνηση στον ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο γίνεται και με τα επεισόδια στην Κερατέα. Το ίδιο με....
κάθε διαμαρτυρία, γιαούρτωμα ή άλλου τύπου επεισόδια. Είναι άραγε όλοι αυτοί οι διαμαρτυρόμενοι ή αντιστεκόμενοι πολίτες ΣΥΡΙΖΑ.
Όχι βέβαια.
Εμείς μπαίνουμε στον πειρασμό να σκεφτούμε ότι, η προσπάθεια των στελεχών του ΠΑΣΟΚ να αποδοθούν όλες οι διαμαρτυρίες και τα επεισόδια στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια καλοστημένη προπαγάνδα για να αδρανοποιήσει την κοινωνία και να την κρατήσει στον καναπέ.
Όταν ο κάθε πολίτης ακούει και βλέπει μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες τέτοια γεγονότα, τείνει να αισθάνεται αλληλέγγυος με τους διαμαρτυρόμενους, γιατί και ο ίδιος υφίσταται την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και εξεγείρεται. Επειδή όμως αυτό ενέχει τον κίνδυνο να πάρει την μορφή χιονοστιβάδας και να ξεσηκωθεί ολόκληρη η κοινωνία κατά του καθεστώτος, εκεί ακριβώς η πανέξυπνη προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ, ακυρώνει τη διάθεση για γενικότερη εξέλιξη του φαινομένου,  καρφώνοντας στο συλλογικό υποσυνείδητο, την ιδέα ότι τέτοιες σκέψεις ταυτίζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε η αγανάκτηση και η επιθυμία για εκδήλωσή της πέφτουν, αφού δεν θα ήθελε κάποιος να αποτελέσει καθοδηγούμενο του ΣΥΡΙΖΑ.
Όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγαίνει χαμένος από αυτή την υπόθεση, καθόσον η προπαγάνδα αυτή του ΠΑΣΟΚ, έχει ως παράπλευρη απώλεια να τον ενισχύει στη λαϊκή συνείδηση ως το μαχητικότερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.
Γιατί όμως επιλέχτηκε να στοχοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ;
Μα γιατί είναι το πλέον ακίνδυνο για το πολιτικό σύστημα εξάρτημά του. 


οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το