Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

προβληματισμός τετάρτης - ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΤΩΠΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

Καληνωρίσματα. Διαβάζοντας το τελευταίο διάστημα για τα δύο βασικά θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα, θα παρατηρήσουμε και θα προβληματιστούμε πάνω σε μια πολύ μεγάλη ειρωνεία.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή εκθέτοντας τα ζητήματα imageαυτά. Αφενός νοτίως της χώρας μας, στην Αφρική έχουμε εδώ και μήνες ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που προέκυψε από τις διαδηλώσεις των λαών των αφρικανικών χωρών που ζήτησαν ειρήνη στο κράτος τους, διαμαρτυρόμενοι ενάντια των καθεστωτικών και αυταρχικών κομμάτων. Το σοβαρότερο κρούσμα, συναντήσαμε στη Λιβύη με τον πρόεδρο Καντάφι που απάντησε στην λαϊκή οργή με επίθεση στον λαό του και αφήνοντας άμαχους νεκρούς. Μετά την πρόσφατη επέμβαση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων που στοχεύουν στην πλήξη στρατιωτικών στόχων, το ερώτημα παραμένει και το ίδιο και ο προβληματισμός. Ανεξάρτητα από το δίκαιο του αγώνα, ανεξάρτητα από τον προσεκτικό σχεδιασμό και εκτέλεση, άνθρωποι σκοτώνουν ανθρώπους, επεμβαίνουν στην φύση καταστρέφοντας.

Στην αντίπερα όχθη το ζήτημα είναι διαφορετικό. Ο εγκέλαδος αποφάσισε να πλήξει μια περιοχή του πλανήτη επιφέροντας απανωτά χτυπήματα. Όχι, δεν ήταν απλά τα 9 Ρίκτερ που συγκλόνισαν τη χώρα, αλλά προφανώς το τερατώδες τσουνάμι που αφάνισε περιοχές ολόκληρες στην ευρύτερη περιοχή. Οι συνέπειες τεράστιες καθώς τα διεθνή χρηματιστήρια αναταράχθηκαν, το παγκόσμιο εμπόριο και η παραγωγή δέχθηκαν ολέθρια χτυπήματα, πάντως όχι όπως στο ζήτημα της ατμόσφαιρας που μολύνθηκε μετά τις αλλεπάλληλες εκρήξεις σε εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας. Ο απολογισμός εδώ είναι ακόμα πιο τραγικός, καθώς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι ιάπωνες νεκροί ξεπερνούν τους 10000 και οι αγνοούμενοι δεν αφήνουν περιθώρια ελπίδας.

Δεκάδες λοιπόν, άνθρωποι νεκροί από τη μία επειδή η φύση το αποφάσισε και από την άλλη επειδή το αποφάσισαν οι άνθρωποι με οδηγό την αδιαλλαξία άλλων. Η ουσία λέει πως άνθρωποι σκοτώνονται σαν σε έναν παγκόσμιο πόλεμο που κατατρώει τα πάντα σαν επιδημία. Ο καιρός για τα μοιρολόγια πέρασε, ήρθε η ώρα για την καταμέτρηση των δεδομένων. Για το αύριο αυτού του πλανήτη, για την επιβίωση του ανθρώπου. Το μόνο από το οποίο πρέπει να φυλάγεται είναι η φύση(!) και η δραστηριότητα του ανθρώπου. Και τα δύο μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμα. Βγάλατε άκρη;

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΧΝΗΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ :[ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το