Τρίτη 5 Απριλίου 2011

αναδρομές - ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 24 Οκτωβρίου 2008
ΤΙΤΛΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ

Του είχε χαλάσει η καινούρια πανάκριβη συσκευή του και αποφάσισε να την στείλει κατευθείαν στον κατασκευαστή της, στην Αμερική απαιτώντας καινούρια. Πήγε λοιπόν στην αποθήκη της γαλλικής αλυσίδας καταστημάτων αγοράς «Φρουρφρούρ» και βρήκε ένα πολύ ωραίο και δυνατό κουτί.
Η αποστολή έγινε το άλλο πρωί με κάθε επισημότητα! Αυτοκόλλητα με γράμματα, γραμματόσημα με σφραγίδες και άλλα χαρτιά κοσμούσαν πια τη λεία επιφάνεια δίπλα στη μονωτική ταινία.
Το ταξίδι άρχισε! ’νθρωποι το κουβαλούσαν, το πετούσαν από δω και από κει, ύστερα μεσ’ το αεροπλάνο και από κει σε άλλους ανθρώπους που μίλαγαν άλλες λέξεις.
Μέρες μετά το κουτί ανοίχτηκε, άδειασε από το περιεχόμενο του και πετάχτηκε σε μια γωνιά του δρόμου.
Μέχρι που ένας άνθρωπος πέρασε και το πήρε. Το άφησε σε έναν κήπο και έμπαινε μέσα του ένα σκυλί. Το σκυλί όλο κοιμόταν, αλλά το κουτί πονούσε λίγο. Τουλάχιστον είχε βρει προορισμό. Αλλά μια μέρα ένα πλαστικό σπιτάκι μπήκε στη θέση του και το κουτί μεταφέρθηκε δίπλα σε έναν κάδο.
Λίγο αργότερα πέρασε μια γυναίκα και το πήρε. Το έφερε σπίτι και του έβαλε ρούχα μέσα. Τι ωραία που μύριζαν!
Ξαφνικά πάλι άνθρωποι, πάλι αυτοκίνητα, πάλι αεροπλάνα. Και ξάφνου πάλι άλλες γλώσσες, άλλοι άνθρωποι.
Είχε έρθει και ο χειμώνας και οι πρώτες βροχές. Και το κουτί ανοίχτηκε και άδειασε για μια ακόμη φορά το περιεχόμενό του. Και πετάχτηκε.  Στο δρόμο.
Τώρα έβρεχε και το κουτί έλιωνε. Ήταν τόσο ταλαιπωρημένο. Εκεί στη γωνιά του κάδου σκεφτόταν όλη του τη ζωή. Είχε δει τόσους ανθρώπους, είχε ακούσει τόσες άγνωστες λέξεις, είχε μυριστεί όμορφες και άσχημες μυρωδιές. ’λλοτε το πετούσαν και άλλοτε με προσοχή το κρατούσαν.
Ένοιωθε τόσο αδύναμο πια. Κανείς δε θα ενδιαφερόταν για ένα τόσο αδύναμο κουτί ξανά. Ούτε και εκείνος ο σκύλος –εκεί στη γωνία- που ζητούσε απεγνωσμένα καταφύγιο από τη βροχή;

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το