Σάββατο 14 Μαΐου 2011

καταχώρηση τσι μέρας - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

καταχώρηση τσι μέρας 
σημερινή προσθήκη στην λίστα των βραβεύσεων τσι μέρας
από Strange Journal

ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ, ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ, ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αντέχεις ακόμη; Πόση βία καταπίνεις καθημερινά; Ένας πατέρας δολοφονήθηκε άγρια από κοινούς εγκληματίες για μια κάμερα. Δεν με νοιάζει τι εθνικότητας είναι. Το έγκλημα και η βία δεν έχουν ονομασία προέλευσης. Μετά είχαμε δολοφονία ενός μετανάστη από το Μπαγκλαντές στα Κάτω Πατήσια. Φαινόμενο αυτοδικίας και υπέρμετρης βλακείας. Αυτοί που βγαίνουν στον δρόμο για να “υπερασπίσουν” την πατρίδα από τους αλλοδαπούς είναι κότες όταν πρόκειται να τα βάλουν με την θεσμοθετημένη εξουσία. Στον δρόμο γιατί δεν βγαίνουν για να υπερασπίσουν την…πατρίδα τους από την πλουτοκρατία; Μετά έχουμε τις δολοφονικές επιθέσεις των ΜΑΤ σε διαδηλωτές κατά την τελευταία απεργία. Ένας νέος να χαροπαλεύει. H ΕΛ.ΑΣ είναι το ίδιο επικίνδυνη πλέον με τους εγκληματίες κάθε φυλής στην Ομόνοια. 
Έχουμε εθιστεί στο αίμα, με τα ΜΜΕ να στήνουν πάρτι πάνω από το σκηνικό ζούγκλας κάθε φορά. Διαβάζω εμετικά άρθρα σε blogs που φιγουράρουν και σε πρώτες θέσεις-δήθεν-αναγνωσιμότητας. Χωρίζουν τους ανθρώπους σε φυλές. Τώρα χωρίζουν τους νεκρούς σε “αριστερούς” και “δικούς μας”. Λένε για τον αδικοχαμένο πατέρα ότι αν τον είχε σκοτώσει αστυνομικός θα είχε καεί η Αθήνα γιατί θα υποστήριζε το γεγονός η αριστερά. Τραγικά πράγματα. Στενόμυαλα ανθρωπάκια που χρησιμοποιούν νεκρούς και ζωντανούς για να εκφράσουν τον άρρωστο ψυχισμό τους. Τους έχει ξεπεράσει η κοινωνία και η εποχή τόσο πολύ, που προσπαθούν να ερμηνεύσουν το οτιδήποτε με παλιούς όρους και προσωπικά απωθημένα.
Χθες έγινε πορεία διαμαρτυρίας από κατοίκους της Αθήνας για τον νεκρό πατέρα. Δικαιολογημένη η αγανάκτηση για την γκετοποίηση του ιστορικού κέντρου, που μόνη ευθύνη φέρουν οι κυβερνήσεις διαχρονικά. Όμως η επικρότηση ναζιστικών πρακτικών, τύπου κυνηγητού μεταναστών, είναι άκρως επικίνδυνη. Πρέπει να διατηρήσουμε την ανθρωπιά μας. Ενθαρρύνονται οι πράξεις τραμπουκισμού από πιθηκόμορφα πλάσματα που κουβαλάνε μια γαλανόλευκη σημαία και νομίζουν πως βοηθούν κάπου. Η αντιμεταναστευτική νοοτροπία που καλλιεργείται από νεο-φασίστες σκάβει τον λάκκο όλων μας. Σπάνε μαγαζιά μεταναστών, τους χτυπάνε και τους απειλούν. Που οδηγεί αυτό; Ωραία ο καθένας έχει την ιδεολογία του. Ναι αλλά μια ιδεολογία που προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν μπορεί να είναι αποδεκτή.
Η κυβέρνηση φυσικά δεν κάνει τίποτα, ούτε καταδικάζει τέτοια φαινόμενα. Χρειάζεται αναμφισβήτητα μια σαφής πολιτική για τους μετανάστες. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως ακόμη κι αν έφευγαν όλοι οι αλλοδαποί, θα βρίσκαμε δουλείες, θα καταπολεμούσαμε το εμπόριο ναρκωτικών, την ανεξέλεγκτη πορνεία και το έγκλημα; Αρνούμενοι να δούμε και το δομικό πρόβλημα αυτού του πολιτισμού που δημιουργεί αποκλεισμό και φτώχεια και κατ’ επέκταση ανομία, δίνουμε έδαφος σε δολοφόνους τύπου Χρυσής Αυγής να απενοχοποιούν τον φασισμό στα μάτια των φοβισμένων και των κατά πεποίθηση ρατσιστών.
Η βία ποτέ δεν σταματάει και ποτέ δεν οδηγεί σε καλύτερες μέρες. Το πρόβλημά μας είναι νοητικό. Η βία, ειδικά σε ένα βίαιο περιβάλλον είναι προορισμένη ν’ αποτύχει δημιουργώντας περισσότερους ηττημένους παρά νικητές. Δεν πρόκειται να έχουμε μέλλον αν ποντάρουμε στην βία. Η βία σκοτώνει κάθε ελπίδα. Η ελπίδα μόνο μπορεί να δημιουργήσει ένα προπαρασκευαστικό στάδιο κάποιας επανάστασης, που πρέπει να συμβεί σε συνειδησιακό επίπεδο.
Το είχα ξαναγράψει πριν χρόνια. Επιλέξτε να μην καταταχτείτε σε κανένα στρατόπεδο. Ούτε αριστερός, ούτε δεξιός, ούτε Έλληνας, ούτε Πακιστανός, ούτε πατριώτης, ούτε κουλτουριάρης. Μόνο Άνθρωπος.


  οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια
μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το