Τρίτη 3 Μαΐου 2011

καταχώρηση τσι μέρας - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

καταχώρηση τσι μέρας
σημερινή προσθήκη στην λίστα των βραβεύσεων τσι μέρας
από AVAKON

Facebook – Η αποτίμηση της συμμετοχής των brands
Αυτή η χρονιά είναι κατά την άποψή μου η χρονιά που όλοι θα πρέπει να δούμε πιο σοβαρά το Facebook. Δεν έχει βέβαια αυτό να κάνει με την αξία της σπουδαίας αυτής εταιρείας, αλλά με τον τρόπο και το εάν και πόσο, αποτιμάται η συμμετοχή σε αυτό, των επιχειρήσεων.
Σκέπτομαι:
Κρυπτογραφώντας και παίζοντας για να κερδίσουμε 1.000.000 likers,  με σκοπό  να δείξουμε το μεγάλο μας κοινωνικό αποτύπωμα, είναι η απόδειξη ότι αποτιμούμε την αξία του Facebook σωστά;  Δημιουργώντας μήπως μια Facebook page που χρησιμεύει ως ένα ακόμη  άλλο μέσο μετάδοσης;  Δρομολογώντας ίσως κοινωνικά παιχνίδια για να ‘’τσιμπήσουμε’’ κάποιους ακόμα likers  χωρίς καμμία συνέχεια ενδιαφέροντος;
Λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Η Συμμετοχή δεν σημαίνει Εμπλοκή. Τα Social Media δεν είναι εξερεύνηση της τεχνολογίας αλλά υπηρεσία στην Κοινότητα.
Η δύναμη του Facebook είναι οι σχέσεις που καλλιεργεί και ο τρόπος με τον οποίο  αυτές αυξάνουν την Επιρροή. Η Επιρροή είναι κοινωνικό κεφάλαιο και ίσως το σημαντικότερο εργαλείο των brands για Την διαχείριση της Φήμης τους.
Θα τολμήσω να ρωτήσω τα αγαπημένα μου brands:
Πόσο αναζητάτε μια αξιοπρεπή σχέση και το νόημα της ζωής με τους likers;
Πόσο μπορείτε να αποδεχθείτε ότι οι άνθρωποι δεν σας οφείλουν τίποτα; Ούτε εμπιστοσύνη, ούτε πίστη και αυτά είναι όλα όσα πρέπει να διεκδικείτε καθημερινά και αιωνίως;
Έχετε τη διάθεση να ακούσετε την κοινότητα αλλά και τον ανταγωνισμό, για όλα όσα λένε; Να επενδύσετε σε χρόνο αλλά και να αποτιμήσετε την αξία των ερωτήσεών τους;
Μπορείτε να συμπεριφερθείτε ‘’ερασιτεχνικά’’ και όχι ως Market Leaders; Οι σημερινοί καταναλωτές αγοράζουν πρώτα το ‘’Γιατί’’ και μετά το ‘’Τι’’.
Μπορείτε να είστε ευγνώμονες και όχι ενοχλημένοι για το  ότι αυτές οι κοινωνικές πλατφόρμες, τα εργαλεία και οι τεχνολογίες υπάρχουν και ότι μπορούν να εξυπηρετούν  την επιχείρησή σας περισσότερο και ταχύτερα με χαμηλότερο κόστος από ποτέ;
Έχετε την διάθεση να ανακαλύψετε το ανθρώπινο στην τεχνολογία; Ακόμη κι αν οι μέθοδοι για το marketing έχουν αλλάξει, αυτό που ανταλλάσουμε μέσω αυτών είναι το ίδιο ακριβώς. Το συναίσθημα.
Έχετε καταλάβει ότι η ίδια δυναμική που μπορεί να τροφοδοτήσει την επιτυχία σας μπορεί να καταστρέψει την εικόνα της εταιρείας σας και την πελατειακή σας βάση πολύ γρήγορα; Η διαφάνεια, η αυθεντικότητα και η υποχρέωση είναι Φιλοσοφία και όχι αυτό που η συμμετοχή στα social media αναγκάζει ένα brand να αποδέχεται.
Παρ’ ότι κάποια brands ακόμη δεν αποφάσισαν την συμμετοχή τους στο Facebook, ένα γεγονός είναι αναμφισβήτητο. Η δυνατότητα να συνδέονται  πολλοί άνθρωποι  σε όλο τον κόσμο, να αγοράζουν και να πωλούν, να μοιράζονται τις ζωές τους με λέξεις, φωτογραφίες και βίντεο,  είναι πρωτοφανής.
Αυτό και μόνο  μας  δεσμεύει  να επανεφεύρουμε τον τρόπο που δουλεύουμε. Η αποτίμηση είναι απλώς  η απόδειξη ότι η αγορά λειτουργεί και η επένδυση αποδίδει.


οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το