Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ (μέρος 8) γυναίκες πολλών ταχυτήτων και διαφορετικής σημαντικότητας

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει μεταλλάξει σταδιακά μεν, ολοκληρωτικά δε, τους ανθρώπους που κατοικούν στις δυτικές χώρες. Οι ΗΠΑ και παράλληλα η Ευρώπη εισάγουν συγκεκριμένα πρότυπα της καθημερινότητας των ανθρώπων. Πολύ περισσότερο στις γυναίκες οι οποίες ιστορικά βίωσαν πολύ άσχημο παρελθόν με κοινωνικές διακρίσεις, βία και αδικία. Στοιχεία που συναντά κανείς και σήμερα αλλά σε υποανάπτυκτα κράτη, στην Ανατολή και σε μειοψηφίες στη Δύση.

Η γυναίκα λοιπόν σήμερα αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας με συνεχείς πολυεπίπεδες διακρίσεις στις τέχνες, στον αθλητισμό, στη διανόηση και προσφάτως στην πολιτική και την επιχειρηματικότητα. Όμως παραμένει εκτός των άλλων ένας άνθρωπος πολλών χαρακτηριστικών που έχω πολλάκις αναφέρει στο yannidakis. Ερωτική, στοργική, εργατική μπορεί να εκπέμψει ερωτισμό με πολλές μορφές και να ελκύσει ερωτικά με πολλά χαρίσματα. Αυτό βέβαια δεν υπόκειται αποκλειστικά στα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης γυναίκας, αλλά και στα γνωρίσματα που ελκύουν έναν άντρα.

Κακά τα ψέματα. Ένας άντρας προσέχει πρώτα την εξωτερική εμφάνιση της γυναίκας. Το πρόσωπο, το σώμα και το ντύσιμο (ναι, το προσέχουμε σχεδόν από http://whatmenreallysayaboutwomen.com/flyonthewall/archives/category/self-help/podcasts/show-021-relationships-with-plastic-surger όσο λεπτομερειακά μας το παρουσιάζετε). Όμως από κει και ύστερα υπάρχουν πολλά διαφορετικά ζητήματα στο επόμενο βήμα κρίσης. Πολλοί θα εντυπωσιαστούν με μια γυναίκα δυναμική, ανεξάρτητη, αυστηρή, πετυχημένη, η οποία εμπνέει σιγουριά στον περίγυρό της. Άλλοι πάλι θα φοβηθούν απ’ αυτό και θα κάνουν πίσω. Μια άλλη γυναίκα θα αποπνέει στην πρώτη συναναστροφή μεγάλο ερωτισμό. Ξέρει πως να μιλήσει, πως να χαμογελάσει, πως να σκορπίσει το βλέμμα της και όλα γίνονται με τόση μαεστρία που απλά σε καθηλώνει. Πολλοί θα γοητευτούν, λιγότεροι θα το μελετήσουν κατάλληλα.

Υπάρχει όμως μια άλλη κατηγορία γυναικών οι οποίες είναι εμφανίσιμες, είναι ελκυστικές αλλά η πραγματική τους αξία κρύβεται αλλού. Λίγο πιο βαθιά. Είναι οι γυναίκες στις οποίες μπορείς να στηριχτείς. Εκείνες που θα σε “καλύψουν” όταν εκτεθείς, εκείνες που θα προλάβουν καταστάσεις, στις οποίες θα μπορέσεις να εμπιστευτείς το μυστικό, το συναίσθημα, το πρόβλημα σου. Είναι οι γυναίκες που μπορούν να σταθούν σε οποιαδήποτε ενδοοικογενειακή, κοινωνική, επαγγελματική κατάσταση βγάζοντας ασπροπρόσωπο αυτό που θα υποστηρίξουν. Είναι η γυναίκα που πάντα ονειρευόταν ως πρότυπο η Γιούλη.

Τα φώτα όμως το βράδυ, κλείνουν. Τα εντυπωσιακά μακιγιάζ ξεβάφουν, τα πανάκριβα ρούχα δίνουν την θέση τους στις πυτζάμες κι ο αστακός με σαμπάνια γίνεται φασολάκια με νερό. Τότε ο αφρός δεν είναι πάντα λευκός. Τότε έρχεται η στιγμή που αναζητάς μια γυναίκα-σύντροφο που δεν θα είναι μόνο για τις όμορφες μέρες ξεγνοιασιάς, αλλά για τις δύσκολες της ρουτίνας και καθημερινότητας. Εκεί, στα δύσκολα των διαπροσωπικών σχέσεων.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟ :[

2 σχόλια:

  1. Υπάρχει όμως μια άλλη κατηγορία γυναικών οι οποίες είναι εμφανίσιμες, είναι ελκυστικές αλλά η πραγματική τους αξία κρύβεται αλλού. Λίγο πιο βαθιά. Είναι οι γυναίκες στις οποίες μπορείς να στηριχτείς. Εκείνες που θα σε “καλύψουν” όταν εκτεθείς, εκείνες που θα προλάβουν καταστάσεις, στις οποίες θα μπορέσεις να εμπιστευτείς το μυστικό, το συναίσθημα, το πρόβλημα σου. Είναι οι γυναίκες που μπορούν να σταθούν σε ............................................................................................. Είναι η γυναίκα που πάντα ονειρευόταν ως πρότυπο η Γιούλη.

    Αυτή θαυμάζω και εγώ.
    Αυτή τη γυναίκα που σέβεται πρώτα τον εαυτό της..
    Αυτή που δεν προκαλεί ..
    Αυτή που δεν προβάλλει το εγώ της..
    Αυτή που στηρίζει τους οικείους της και όχι μόνο (οταν χρειαστεί)...
    Αυτή που σέβεται τους συνανθρώπους της..
    Αυτή που είναι έτοιμη να ακούσει και την άποψη του άλλου...
    Αυτή που κρατά δεμένη,σαν μια γροθιά την οικογένεια...
    Ναι να είναι αισθησιακά ντυμένη, στο πνεύμα της εποχής.....
    Δεν χρησιμοποιεί το ντυσιμό της για να προκαλέσει....
    ΕΝΤΥΣΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΥΛΙΚΑ ΝΟΥ και ΨΥΧΗ
    κανείς δεν φεύγει από μία τέτοια γυναίκα-σύντροφο......
    Και μου έτυχε να γνωρίσω πολλές τέτοιες γυναίκες στον κύκλο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ thaliak1
    εμένα μία και ήταν αρκετό.
    Ευχαριστώ πολύ για την στήριξή σου στο αφιέρωμα. Σύντομα θα δημοσιευτεί σύνδεσμος όπου θα υπάρχει ολόκληρο το αφιέρωμα στην αντίστοιχη ενότητα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το