Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

προβληματισμός δευτέρας - ΕΡΩΤΗΜΑ ΙΟΥΝΙΟΥ: ΑΠΟΔΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΕ ΚΑΤΙ

 
Καληνωρίσματα. Παρά την οικονομική κρίση είναι γνωστό πως λίγο-πολύ οι άνθρωποι των δυτικών κυρίως χωρών καταφέρνουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να εξασφαλίζουν λίγες ημέρες ξεκούρασης ή μάλλον απόδρασης από την καθημερινότητα. Μικρά ταξιδάκια βρίσκονται πάντοτε στο πρόγραμμα πάντα με κριτήριο την οικονομική ευχέρεια και τον διαθέσιμο χρόνο.

Φυσικά η Ελλάδα αποτελεί έναν πολυχρηστικό ταξιδιωτικό προορισμό με τις http://jonkeegan.com/images/tourists.jpg παραλίες να αποτελούν πόλο έλξης, όταν τουρίστες από την μακρινή Αυστραλία καταφθάνουν αποκλειστικά και μόνο γι’ αυτές. Εμείς οι έλληνες είμαστε ευνοημένοι σε αυτό το χαρακτηριστικό και όχι μόνο, αν σκεφτεί κανείς πως υπάρχουν τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα μας για την μεσογειακή διατροφική κουλτούρα. Πάραυτα το μεγάλο πλεονέκτημα της Ελλάδας είναι ο ιστορικός τουρισμός και αναφέρομαι στα χιλιάδες αρχαιολογικά μνημεία διάσπαρτα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Σημεία ενδιαφέροντος που κρύβουν χιλιάδες χρόνια ιστορίας, πολιτισμού, φιλοσοφίας και τέχνης.

Ένας σωστός τουρίστας όμως, έχει κι άλλες ταξιδιωτικές… ανησυχίες. Πολύ διάσημος είναι ο θρησκευτικός τουρισμός με το Βατικανό να αποτελεί καυτό προορισμό, φαντάζομαι. Πολύ διάσημος είναι και ο εποχιακός τουρισμός με το καρναβάλι της Βραζιλίας να συγκεντρώνει αμέτρητους επισκέπτες την περίοδο του καρναβαλιού. Προορισμοί που προσελκύουν τους απανταχού επισκέπτες είναι περιοχές με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική όπως η Νέα Υόρκη, με μαύρο τουρισμό, οπού συναντάμε μνημεία που προκαλούν τρόμο όπως το κάστρο στα Καρπάθια στη Ρουμανία, προορισμούς που ενδείκνυνται για ψώνια όπως το Παρίσι, αλλά και σημεία αθλητικού ενδιαφέροντος όπως η πόλη που διοργανώνει Ολυμπιακούς Αγώνες κλπ. Δεν είναι τυχαίο πως ταξιδιωτικά γραφεία προσφέρουν ταξιδιωτικά πακέτα διακοπών σε συγκεκριμένους προορισμούς και για συγκεκριμένες περιόδους. Μπορεί κανείς να πει πως αποτελεί ενός είδους κατεστημένου σε ότι αφορά τη σύνδεση περιοχών με ορισμένες δραστηριότητες.

Στο σημερινό “ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ” δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απαντήσεις κλειστού τύπου. Ενδεικτικά διαβάσατε στο κείμενο πολλά απ’ τα είδη αποδράσεων που υφίστανται. Διαλέξτε τα δικά σας αγαπημένα χωρίς περιορισμό και θέστε τη συμμετοχή σας στο Ερώτημα του Ιούνη.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΚΑΤΑΧΩΡΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ :[

5 σχόλια:

  1. εαν πρόκειται για αποδράσεις δε θα προβληματιστώ καθόλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ patroula
    δε θα διαφωνήσω καθόλου. Περνά όμως να επιλέξεις τα είδη του τουρισμού που σου αρέσουν καλύτερα, από την ηλεκτρονική ψηφοφορία πάνω και δεξιά της σελίδας :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ γιατί δεν βλέπω πουθενά την ψηφοφορία;;;;
    Πάνω δεξιά βλέπω μόνο προβληματισμούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. :[ biobaxes
    η ψηφοφορία έληξε και παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα εξού και γιατί δεν τα βλέπεις άλλο.
    Επόμενο ερώτημα την πρώτη Δευτέρα του Ιουλίου :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αααα, κι εγώ νόμιζα οτι κρατάει όλο τον μήνα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το