Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

καταχώρηση τσι μέρας - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΡΙΤΗΣ

καταχώρηση τσι μέρας 
σημερινή προσθήκη στην λίστα των βραβεύσεων τσι μέρας
από ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΝΕΑ

Ξεθωριάζουμε…
Τέσσερα πράγματα είναι πάντα περισσότερα από ό,τι νομίζουμε: τα χρόνια μας, τα χρέη μας, τα σφάλματά μας και οι εχθροί μας!
Άλλα τέσσερα πράγματα είναι πάντα λιγότερα από ό,τι νομίζουμε πως έχουμε περισσότερο : η αυτοπεποίθησή μας, η καλοσύνη μας, η ηθική μας και οι φίλοι μας στο facebook!
Η εικονική πραγματικότητα που ασυνείδητα επιλέξαμε να ζούμε, διαστρεβλώνει την ύπαρξή μας, την λογική μας και τα πιστεύω μας. Οι λίγοι φίλοι και καλοί που μετριόνταν κάποτε στα δάκτυλα του ενός χεριού, υπονομεύθηκαν από μια πληθώρα adds και likes! Ο έρωτας, όχι πολλά χρόνια πριν, εκφραζότανε με ένα βλέμμα ή με ένα άγγιγμα. Τώρα, αναρτώνται σύνδεσμοι με τραγούδια που γουστάρουμε και ψάχνουμε να βάλουμε την πιο γοητευτική μας φωτογραφία για να δείξουμε τον έρωτα που έχουμε στον ίδιο μας τον εαυτό!
Όλη αυτή η διαστρέβλωση της φύσης μας συνοδεύεται από ένα γενικό αίσθημα ανασφάλειας που δικαιολογούμε να έχουμε, πιστεύοντας πως προκύπτει από την κρίση της οικονομίας, από την κρίση της τσέπης μας, όταν ο μεγαλύτερος κίνδυνος κρύβεται στην προσωπική κρίση που υπόκειται ο καθένας μας στο σπίτι του, στο κρεβάτι του, στη ψυχή του.
Η πραγματική φτώχια κρύβεται εκεί μέσα. Κρύβεται σε ένα τηλεκοντρόλ, σε μια οθόνη υπολογιστή, σε έναν ανήσυχο ύπνο, σε μια ξεθωριασμένη καλημέρα και σε κάτι άχρωμα όνειρα που μοιάζουν να είναι πιο πραγματικά από την ίδια την πραγματικότητά μας.


  οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια
μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το