Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

αναδρομές - ΧΡΟΝΙΑ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΚΑΚΑ, ΨΥΧΑΚΙΑ

αναδρομές 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 17 Ιουλίου 2009
ΤΙΤΛΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΧΡΟΝΙΑ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΚΑΚΑ, ΨΥΧΑΚΙΑ

Μια φορά σε έναν καιρό ο Ανέστης είχε αποσυρθεί από την κοινωνία. Όχι, δεν είχε γίνει μοναχός, ήταν κλεισμένος στο σκοτεινό δωμάτιο μπροστά από τον υπολογιστή. Εκεί διασκέδαζε, μορφωνόταν, φλέρταρε.
Εδώ και δύο εβδομάδες όμως ο Ανέστης έκανε την απόλυτη υπέρβαση: αντάλλαξε τηλέφωνα με την Εύη που γνώρισε σε κάποια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και μιλούν καθημερινά για ώρες.
Η Εύη έχει μιλήσει πολύ για τον εαυτό της. Είναι υπάλληλος σε κομμωτήριο και μένει μόνη. Δεν της αρέσει πολύ να βγαίνει, ούτε που τη φλερτάρουν οι πελάτες. Προτιμά το διαδίκτυο για να συνάπτει σχέσεις γιατί δε την ενδιαφέρει η εξωτερική εμφάνιση. Μάλιστα τις τελευταίες μέρες, ένας επίμονος πελάτης έχει γίνει πολύ πιεστικός στο να βγουν ή να τη συνοδεύσει σπίτι της.
Δε δίνουν και μεγάλη σημασία σε αυτό και συνεχίζουν τις ατελείωτες συνδιαλέξεις τους. Κάθε βράδυ η κουβέντα καταλήγει στο ερωτικό και τα ακουστικά τους καταλήγουν να είναι σεξουαλικό μέσο για να ικανοποιούνται έστω φωνητικά σε αυτό που ονομάζουν «τηλεφωνικό sex».
Ως εδώ όμως! Οι δυο τους συμφώνησαν να δώσουν ένα τέλος σε αυτό και να βρεθούν από κοντά. Το ραντεβού ήταν αφού σχολάσει σε κοντινό εστιατόριο. Ο Ανέστης υπερέβαλλε εαυτό για να ξεπεράσει φοβίες και προκαταλήψεις και να είναι εκεί συνεπής με την καρδιά να χτυπά πιο γρήγορα απ’ τις φαντασιώσεις του.
Η Εύη όμως δεν ήταν εκεί. «Καθυστέρησε στη δουλειά» σκέφτηκε και περίμενε. Ο χρόνος όμως περνούσε και σκέψεις πως η Εύα το είχε μετανιώσει καρφώθηκαν στο μυαλό.
Ήταν ώρα όμως να δράσει. Έκανε να πάει σπίτι της, όμως δείλιασε και σκέφτηκε να παραμείνει πιστός στο στοιχείο του: να μπει στο δίκτυο μήπως τη βρει στα ηλεκτρονικά στέκια τους.
Η ώρα πέρασε χωρίς αποτέλεσμα και πήρε την μεγάλη απόφαση, να πάει σπίτι της. Η πόρτα ήταν ανοιχτή και εκείνη νεκρή αιμόφυρτη και φανερά βιασμένη.
Γιατί επέλεξε τον υπολογιστή και όχι να τρέξει σπίτι της; Την άλλη μέρα τον πέταξε στα σκουπίδια. Σε μια βδομάδα η στέρηση τον είχε ωθήσει στην αυτοκτονία.

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το