Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

αναδρομές - ΑΛΛΑΓΗ ΖΩΗΣ

αναδρομές 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 20 Μαρτίου 2009
ΤΙΤΛΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΑΛΛΑΓΗ ΖΩΗΣ

Μια φορά σε έναν καιρό το αμάξι μόλις είχε σταματήσει. Μια ακόμη βραδιά στο γραφείο είχε τελειώσει και τι βραδιά! Κατάφερε να αναθέσει το έργο σε τεράστια εταιρεία και χρειαζόταν μια ηθική επιβράβευση! Η κόπωση έδωσε τη θέση της στο χαμόγελο της προσμονής για τις αγκαλιές από τη γυναίκα και τα δυο του παιδιά.
Μπαίνοντας άναψε τα φώτα, μα δεν είδε παρά ντουβάρια. Ούτε έπιπλα, ούτε άνθρωποι.
Άσπρισε και ίδρωσε χωρίς να μπορεί να αρθρώσει λέξη. Μια βόλτα στα δωμάτια αποκάλυψε μια συσκευή τηλεφώνου. Δεν ήξερε τι να το κάνει μέχρι που το τηλέφωνο άρχισε να χτυπά.
Μια φωνή τον οδήγησε σε μια σκοτεινή γειτονιά στην οποία έφτασε γυμνός.  Γυμνά ήταν και τα μέλη της οικογένειας του, φιμωμένα και δεμένα, καλυμμένα με χοντρό μεγάλο ύφασμα. Έκανε να τους πλησιάσει ώσπου σκούρες φιγούρες ανθρώπων εμφανίστηκαν με όπλα και τσεκούρια.
Ήταν η συμφωνία που πριν λίγες ώρες είχε κλείσει. Τον πρόσταξαν να την ακυρώσει και να επιστρέψει σε ένα εικοσιτετράωρο.
Το επόμενο πρωί έκανε ότι μπορούσε για να κάνει ως έπρεπε, όμως η νευρικότητά του και η χωρίς λογική πρόθεσή του, κίνησε την περιέργεια των προϊσταμένων του. Είχε ήδη μιλήσει με εκπροσώπους της εταιρείας για την ακύρωση μέχρι που ο πρόεδρος εισήλθε στο γραφείο του απολύοντας τον.
Δεν τον ένοιαζε αυτό. Έφυγε προσπαθώντας να βρει άλλη λύση. Μάταια όμως.
Το βράδυ έφτασε και εκείνος πήγε ζητώντας χρόνο. Ένας εξ αυτών τον ακινητοποίησε και έκοψε το χέρι του. Τα βλέμματα όλων στράφηκαν στην οικογένειά του.
Ένας από αυτούς πυροβόλησε με μανία προς τους τρεις. Ο τραυματισμένος έπαθε συγκοπή και πέθανε. Όταν οι κακοποιοί έβγαλαν το χοντρό ύφασμα αποκαλύφτηκε πως δεν ήταν παρά πλαστικά ομοιώματα. Ήταν πολύ αργά όμως για εκείνον. Η οικογένειά του θα ξυπνούσε λίγο αργότερα σε ένα μέρος ξένο, καινούριο, με όλα τα υπάρχοντα απ’ το σπίτι τους, αλλά χωρίς τον σύζυγο και πατέρα τους.

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το