Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

προβληματισμός δευτέρας - ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΕΚΛΟΓΕΣ. ΠΡΟΩΡΕΣ Ή ΠΑΡΑΟΥΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ

Καληνωρίσματα. Οι τελευταίοι μήνες είναι αναμφισβήτητα ιδιαίτερα ευμετάβλητοι σε ότι αφορά τα πολιτικά δρώμενα. Επαγγέλματα ανοίγουν βγάζοντας επαγγελματίες στους δρόμους, μισθοί μειώνονται δημιουργώντας αγανακτισμένους απεργούς και πάει λέγοντας. Και κάπως έτσι οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν είτε αποτελούν εντολές των ευρωπαίων εταίρων και της τρόικας είτε μέρος της πολιτικής των ριζικών αλλαγών που θα θέσουν τέλος στα κατεστημένα στη χώρα. Καλώς ή κακώς λοιπόν, η χώρα βρίσκεται σε μια χαοτική κατάσταση που εμπλέκει τους πάντες.

Και κάπου εκεί ανάμεσα υπάρχουν τα σενάρια για εκλογές. Όλοι θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση, όταν όμως τους ρωτούν τι θα ψηφίσουν στις επόμενες –ενδεχομένως πρόωρες- εκλογές, οι περισσότεροι απαντούν “άκυρο” (άσχετα αν την ημέρα της κάλπης προσχωρούν σε ένα μεγάλο κόμμα"). Εννοείται πως για κάθε νοήμονα και ελαφρώς πολιτικά συμμετέχοντα πολίτη, κάτι τέτοιο είναι άτοπο! Άτοπο διότι με το άκυρο δεν βγάζεις κυβέρνηση. Μάλιστα ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι εγώ το άκυρο, είναι η ψήφος στη χαοτική αναρχία.

Όμως αντιπαρέρχομαι και παίρνω σα δεδομένο πως τελικά το άκυρο δεν είναι η επιλογή μας. Τότε τι; Ψηφίζουμε το Πα.Σο.Κ. το οποίο κατηγορείται εν πολλοίς για τη σημερινή κατάσταση ή κατ’ άλλους είναι imageτο μόνο που είχε τα κότσια να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο; Ψηφίζουμε τη Νέα Δημοκρατία που άλλαξε πρόεδρο, δεν άλλαξε όμως πολιτικές επιδιώξεις; Για πέντε χρόνια κατέστρεφε την Ελλάδα σαν σκόρος στην ντουλάπα και τώρα ως αντιπολίτευση καταψηφίζει τυφλά κάθε μέτρο που καταλήγει στη Βουλή αρνούμενο καν να συνεργαστεί σε μια βάση. Ύστερα τα αριστερά κόμματα της Παπαρήγα και του Τσίπρα, τα οποία με την… αγωνιστικότητα που τους διακρίνουν ερέθισαν τον λαό, τον αφύπνισαν και σε πολλές περιπτώσεις των ώθησαν σε ακραίες αντιδράσεις που εξέθεσαν πολλές φορές την χώρα μας. Τέλος, έχουμε τον νέο παίκτη στο πολιτικό σκηνικό, τα νέα πολιτικά κόμματα που δημιουργήθηκαν από βουλευτές που αποποιήθηκαν του πολιτικού τους ιστορικού σε Πα.Σο.Κ. και Νέα Δημοκρατία και έφτιαξαν νέα, όπως αυτό της κυρίας Μπακογιάννη και του κυρίου Κούβελη. Τα κόμματα αυτά έχουν δείξει από τα πρώτα δείγματα γραφής πως δεν φορούν μαύρα γυαλιά ανυπακοής, αντίθετα ψηφίζουν και καταψηφίζουν κατά το δοκούν, ενώ δεν αρνούνται συνεργασίες με κύριο στόχο το κοινό καλό. Καλώς ή κακώς, σε αυτήν την τελευταία κατηγορία κομμάτων θα συμπεριλάβω και το ΛΑ.Ο.Σ. του κυρίου Καραρατζαφέρη που για καιρό στήριζε τον πρωθυπουργό.

Αυτοί είναι οι πολιτικοί μας, είτε το θέλουμε είτε όχι. Αυτοί οι άνθρωποι θα οδηγήσουν σήμερα ή αύριο την Ελλάδα στην μετά-κρίσης εποχή και το σπουδαιότερο; Εμείς θα ευθυνόμαστε για την δικαιοδοσία αυτή μέσω της ψήφου μας. Προσωπικά, δεν προβλέπω εκλογές σύντομα. Αν όμως, αν είχαμε εκλογές αύριο…

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΙΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΡΙΟ ΕΚΛΟΓΕΣ. Η ΨΗΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ, ΕΝΩ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΟΥΣΙΑΣ, ΑΦΑΙΡΕΣΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΚΥΡΟΥ :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το