Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

προβληματισμός παρασκευής - ΜΥΘΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ (μέρος 4/4)

image[16] image[27] image[21]

Λίγο πριν η Αντιγόνη καταγγείλει τον Γιώργο στην αστυνομία, μαθαίνει από φίλες της πως η Ράνια παντρεύεται τον Γιώργο γιατί είναι έγκυος στον έκτο μήνα. Για μία ακόμη φορά ο Γιώργος κατέστρεψε τα σχέδια της Αντιγόνης, αυτή τη φορά άθελά του. Δε θα μπορούσε ποτέ να αφήσει ορφανό ένα παιδί και η Ράνια φαινόταν τόσο καλή κοπέλα!

 

Αυτή η εξέλιξη όμως δεν την ηρέμησε. Το αντίθετο. Νέα οργή γεννήθηκε μέσα της και αυτός που πρώτος τη δέχτηκε ήταν ο Νίκος. Μετά από μια μακρόχρονη σχέση που πολλές φορές η ίδια πρόδωσε εξαιτίας του Γιώργου, αποφάσισε να τον χωρίσει απλά και μόνο για να μπορεί να πηγαίνει με περισσότερους άντρες. Αυτή τη φορά αποφάσισε να πράξει διαφορετικά. Κάθε βράδυ που κάποιος άγνωστος κοιμόταν στο κρεβάτι της, έβγαζε φωτογραφίες που κάθε εβδομάδα έστελνε σε εκείνον. Αμέτρητες φωτογραφίες με γυμνούς άντρες να της κάνουν έρωτα.

 

Όταν έφτασε το τέλος της περιόδου, η Αντιγόνη ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Πάτρα και επέστρεψε στο χωριό. Όταν έμαθε για την άφιξη της, Η Ράνια της ζήτησε να την επισκεφθεί για να δει το παιδί της. Η Αντιγόνη με χαρά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της, όμως αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να αποφύγει μια συνάντηση με τον Γιώργο. Ο χαιρετισμός τους ήταν τυπικός, όταν όμως η Ράνια πήγε στην κουζίνα για να ετοιμάσει καφέδες, οι μάσκες έπεσαν:

- “Έκανες κάποτε κι άλλο παιδί, όμως με έβαλες να το πετάξω. Είσαι πρόστυχος” μίλησε με οργή.

- “Κανείς από τους δυο μας δεν ήταν έτοιμος τότε. Σήμερα θα ήταν αλλιώς τα πράγματα” απάντησε επιτακτικά ο Γιώργος που συνέχισε: “έβλεπα τις φωτογραφίες που μου έστελνες όλη τη χρονιά και σκεφτόμουν εσένα καθώς ικανοποιούμουν μόνος ή κοιμόμουν με τη γυναίκα μου έχοντας στο νου μου το δικό σου γυμνό κορμί”.

Η Αντιγόνη σάστισε σε αυτήν την περιγραφή και ο Γιώργος βρήκε ευκαιρία για να της προτείνει: “Το βράδυ θα σε περιμένω στον πλάτανο, έξω από το χωριό”.

 

Πραγματικά, αργά τη νύχτα η Αντιγόνη πήγε εκεί και ο Γιώργος την οδήγησε στο σπιτάκι που είχε έξω από το χωριό. Στην διαδρομή τη φιλούσε συνέχεια και φτάνοντας έκαναν έρωτα μέχρι το πρωί. Το σκηνικό αυτό εξακολούθησε για μήνες και η μεγάλη ειρωνεία ήταν πως παράλληλα η Αντιγόνη έκανε παρέα με την Ράνια, ακόμα και οι τρεις τους πολλές φορές, χωρίς ποτέ η Ράνια να καταλάβει τίποτα.

 

Λίγους μήνες μετά, η Αντιγόνη είχε και πάλι καθυστέρηση. Φόβοι του παρελθόντος επέστρεψαν και μετά από αρκετές ημέρες υπομονής, επιβεβαίωσε πως ήταν έγκυος για δεύτερη φορά. Αυτή τη φορά δεν το ανακοίνωσε πουθενά. Δεν είχε αποφασίσει ακόμα τι θα έκανε. Συνέχισε όμως να κοιμάται κρυφά με τον Γιώργο για αρκετό καιρό, μέχρι που ένα βράδυ η Ράνια είχε καλέσει την Αντιγόνη για δείπνο. Όταν οι τρεις τους ήταν στο τραπέζι εκείνο το βράδυ, η Ράνια σηκώθηκε και είπε: “Θέλω να το μάθετε μαζί, διότι είστε τα δύο πιο κοντινά μου πρόσωπα. Λοιπόν... Είμαι έγκυος!” φώναξε από χαρά. Η Αντιγόνη έδειξε πολύ χαρούμενη και imageφίλησε τη Ράνια, όμως μέσα της ο ιδρώτας είχε πνίξει κάθε σημείο του κορμιού της. Ζήτησε συγγνώμη για να πάει στην τουαλέτα κι εκεί έμεινε για ώρα. Η ώρα περνούσε και ο Γιώργος με τη Ράνια ανησύχησαν. Αφού η Αντιγόνη δεν απάντησε στις φωνές τους, ο Γιώργος έσπασε την πόρτα και με τη γυναίκα του, αντίκρισαν την Αντιγόνη κρεμασμένη από κάποια σκοινιά που είχαν για να απλώνουν τα ρούχα. Η Ράνια ξέσπασε σε κραυγές και ο Γιώργος έμεινε αμίλητος. Τις επόμενες μέρες ο ιατροδικαστής θα ανακοίνωνε πως η Αντιγόνη ήταν έγκυος και ο Γιώργος τότε κατάλαβε πως δεν ήταν απλά κακός, ήταν και δολοφόνος.

 

:[ 
διαβάστε ολόκληρο το Μύθο, την ερχόμενη Κυριακή στις 12:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το