Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

βράβευση τσι δευτέρας

καταχώρηση τσι μέρας 
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΤΣΙ ΜΕΡΑΣ
από Antinews

Το σχέδιο του ΓΑΠ για να παραμείνει στην εξουσία
Με νύχια και με δόντια θα προσπαθήσει να κρατηθεί ο Γιώργος στην εξουσία. Και πλέον, αφού πέρασε το πολυνομοσχέδιο, έχει και νύχια και δόντια – όχι σε καλή κατάσταση, αλλά έχει. Και σε κάθε περίπτωση ο ΓΑΠ δεν φεύγει, αν δεν τον «φύγουν»…
Άλλωστε το επόμενο διάστημα ο ΓΑΠ δεν έχει μπροστά του κοινοβουλευτική μάχη, δηλαδή κίνδυνο να χάσει βουλευτή σε κρίσιμη ψηφοφορία. Έχει να περάσει κυρίως προϋπολογισμό και φορολογικό νομοσχέδιο (που μπορεί να πάει και τον Ιανουάριο), οπότε είναι πιο βατό το κοινοβούλιο.
Από την Ε.Ε. δήλωσαν ότι πλέον η Ελλάδα πρέπει να στραφεί όχι σε εισπρακτικά μέτρα, αλλά σε διαρθρωτικά. Έτσι οι βουλευτές δεν θα έχουν την πίεση των ψηφοφόρων που τους κόβουν τον μισθό και την σύνταξη. Επίσης ξέρετε κανένα που θα ρίξει την κυβέρνηση για να μην πουληθεί το Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών ή καμιά ΔΕΚΟ;
Υπενθυμίζεται ότι ο Βενιζέλος τον Αύγουστο ζητούσε από την Ε.Ε. να μην τον πιέζουν μέχρι τα Χριστούγεννα και έλεγε ότι θέλει να δώσει έμφαση στα διαρθρωτικά μέτρα; Τώρα έχει μία καλύτερη άνεση χρόνου.
Το μεγάλο θέμα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα είναι το «κούρεμα», γιατί θα επιφέρει επιχειρηματικές εξελίξεις. Π.χ. οι τράπεζες. Πράγματι το πιθανότερο είναι να κρατικοποιηθούν. Τότε οι επιλογές είναι δύο ή θα μείνουν στο κράτος ή θα πουληθούν σε ιδιώτες «καθαρές». Το ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν τις ελληνικές επιχειρήσεις είναι δεδομένο, όπως και ότι οι Έλληνες τραπεζίτες θα ήθελαν να ξαναπάρουν τις τράπεζές τους «καθαρές». Επίσης είναι καθαρό ότι ο ΓΑΠ είναι με το ξένο κεφάλαιο (που είναι το μεγαλύτερο και ισχυρότερο) και όχι με το ελληνικό.
Ποιες είναι οι επιλογές που δίνει ο ΓΑΠ στους Έλληνες τραπεζίτες (μην ξεχνάτε την ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα); Ή θα έρθουν τώρα μαζί του σε μία συμφωνία ή θα χάσουν τις τράπεζές τους. Και μετά να ξέρουν ότι πάλι μαζί του θα μιλήσουν για να τις ξαναβρούν, αλλά υπό δυσμενέστερες συνθήκες γιατί θα μπορεί να τις δώσει και στους ξένους που έχουν περισσότερα λεφτά.
Θα προχωρήσει το ελληνικό κεφάλαιο σε συμφωνία με τον ΓΑΠ; Ο κατάλληλος άνθρωπος υπάρχει, καθώς ο αρμόδιος υπουργός είναι έτοιμος (άσε που έχει κάνει τις προσωπικές του συμφωνίες).


  οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. 
Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το