Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

βράβευση τσι τετάρτης

καταχώρηση τσι μέρας 
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΤΣΙ ΜΕΡΑΣ
από aixmi.gr

Γιατί πληρώνω…
Πληρώνω φόρο μισθωτών υπηρεσιών γιατί εργάζομαι ως μισθωτή, τέλη κυκλοφορίας, έκτακτη εισφορά, τέλος ακινήτου – έκτακτο και τακτικό. Τα πληρώνω όλα και, επειδή δεν μου φθάνουν όχι ένας αλλά ούτε τρεις μισθοί, κάνω και διακανονισμό. Αλλά πληρώνω. Τακτικά κάθε μήνα και αγόγγυστα…
Πληρώνω γιατί πιστεύω βαθιά πως είναι υποχρέωση των πολιτών να αποδίδουν τους φόρους τους μέχρι την τελευταία δεκάρα. Γιατί μόνο έτσι μπορεί το κράτος να υπάρχει και να προσφέρει στην εκδοχή του την άθλια καμιά φορά, Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.
Πληρώνω γιατί θέλω να μπορώ να κοιτάζω στα μάτια το συνταξιούχο γείτονα, τον εκπαιδευτικό που ξεκινάει στις 6 για να είναι στο σχολείο του πριν από τα παιδιά, τον υπάλληλο του ΙΚΑ που εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες ασφαλισμένους που δεν έχουν που να σταθούν χωρίς την αρωγή του ταμείου.
Πληρώνω γιατί θέλω να σταθεί η Ελλάδα όρθια, τώρα στην πιο δύσκολη στιγμή της. Γιατί δεν βρίσκω άλλο τρόπο να σας πω πως ο πατριωτισμός μας, δυστυχώς για τη γενιά μας, μετριέται με τον τρόπο που θα στηρίξουμε τα έσοδα του κράτους αυτό τον κολασμένο Οκτώβριο.
Δεν διακατέχομαι από κανενός είδους ρομαντισμό. Βρίσκω, όπως και χιλιάδες άλλοι, πως έχω να κάνω με ένα κράτος «μπαταχτζή», που συχνά με κοροϊδεύει, μου ζητάει συνέχεια φόρους χωρίς να μου δίνει ανάλογης ποιότητας υπηρεσίες, που δεν κάνει τίποτα για να τσακώσει αυτούς που φοροδιαφεύγουν, που με ταλαιπωρεί με τη γραφειοκρατία, που με εξοργίζει με την ακαμψία του.
Όμως, πληρώνω γιατί με αυτό το απαράδεκτο κράτος-ταμία συνταξιδεύω στο καράβι. Οι καπεταναίοι -κυβερνώντες επί δεκαετίες δεν έκαναν τον κόπο να θεσπίσουν κανόνες σοβαρούς και σταθερούς. Ο ταμίας κάνει ό,τι τον διατάζουν. Τώρα, καπεταναίοι, ταμίας και επιβάτες ξέρουμε πως πάμε να περάσουμε από τις Συμπληγάδες. Αν δεν ξαναμοιράσουμε τα λίγα χρήματα που έχουμε μεταξύ μας θα πεινάσουμε όλοι. Θα χρεοκοπήσουμε.
Γι’ αυτό πληρώνω. Και όχι γιατί μου περισσεύουν. Και επειδή ξέρω χιλιάδες σαν εμένα που κάνουν το ίδιο, προτείνω να δέσουμε στο μπαλαούρο τους εξυπνάκηδες που έχουν να πληρώσουν, αλλά δεν το κάνουν από άποψη… Και να περάσουν οι συνταξιούχοι ένας – ένας να τους εξηγήσουν πόσο επαναστατικό είναι να μη δίνεις μερίδιο του μισθού σου στα γεροντάκια που έχτισαν την Ελλάδα. Αν δεν ήταν τόσο κρίσιμη η κατάσταση θα ήταν απλώς γελοίοι. Αλλά τώρα τέτοιοι επαναστάτες είναι επικίνδυνοι!
Υ.Γ: Μόλις περάσουμε τις Συμπληγάδες θα τα ξαναδούμε όλα. Πώς φθάσαμε ως εδώ, ποιοί και γιατί μας έφεραν σ’ αυτό το σημείο. Προέχει να σωθούμε χωρίς να σημαίνει αυτό ότι μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Τα λάθη και τις παραλείψεις τα ξέρουμε και η απόδοση των ευθυνών είναι απαραίτητη για να πάμε παρακάτω. Για όλα αυτά η προϋπόθεση είναι να επιβιώσουμε, εμείς και το καράβι που λέγεται Ελλάδα.


  οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. 
Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το