Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

προβληματισμός δευτέρας – ΕΡΩΤΗΜΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΗ ΘΕΛΑΜΕ

Καληνωρίσματα. Εδώ και μέρες η Ελλάδα διανύει ιστορικές στιγμές. Δεν έχει σημασία αν μιλάμε για κάτι καλό ή κακό, ας ξεκινήσουμε συμφωνώντας πως είναι κάτι ιστορικό. Βέβαια, με τις εξελίξεις όπως έχουν μέχρι τη στιγμή που γράφεται το άρθρο υπάρχουν πολλά ερωτήματα που εκκρεμούν.

Ας αρχίσουμε όμως ορθολογικά, δηλαδή εκθειάζοντας τα δεδομένα ή σχεδόν δεδομένα, καθώς όλα δείχνουν πως στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας που ετοιμάζεται αυτές τις μέρες, νέος πρωθυπουργός θα είναι ο κύριος Παπαδήμας με έδρα σε μεγάλο Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ και πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ακούγεται ως η ιδανική λύση να εκπροσωπήσει τη χώρα με κύρος στο εξωτερικό και με τον χαρακτηρισμό του αδιάφθορου εφόσον είναι εκτός συνόρων. Κατά τα λοιπά, ο Βενιζέλος θα παραμείνει Υπουργός Οικονομικών και τα υπόλοιπα μάλλον που δεν αποτελούν πρώτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή. Άλλωστε μιλάμε για κυβέρνηση η οποία θα έχει διάρκεια ζωής ως τις 19 Φεβρουαρίου οπότε και εικάζεται πως θα γίνουν εκλογές. Με αυτή τη μεταβατική κυβέρνηση λοιπόν θα πορευτούμε στις επόμενες κρίσιμες εβδομάδες καθώς αυτή θα έχει την ευθύνη της εκταμίευσης της 6ης δόσης, την ψήφιση του προϋπολογισμού, την διαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης που θα ανακουφίσει το ελληνικό χρέος κατά 50% (€100δις.) και όλα αυτά υπό μια μακρά προεκλογική περίοδο που πιστέψτε με, θα ξεκινήσει πολύ σύντομα.

Τα παραπάνω δεδομένα όπως συνοπτικά τα παρουσίασα, γεννούν imageαυτομάτως μερικά πολύ σημαντικά ερωτήματα τα οποία και πρέπει να μας προβληματίσουν, στα οποία πρέπει να πάρουμε θέση ως σκεπτόμενοι και ενεργοί πολίτες. Πριν όμως, έχει ενδιαφέρον να θίξουμε την δικαιοδοσία αυτής της νέας κυβέρνησης. Θέλω να πω, πως πριν δύο χρόνια η δημοκρατική επιλογή του λαού έδωσε εντολή κυβέρνησης στο ΠΑΣΟΚ και σήμερα θα ανακοινωθεί μια κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχει και η Νέα Δημοκρατία και πιθανότατα και βουλευτές άλλων κομμάτων (όπως η Μπακογιάννη). Βέβαια, ενδιάμεσα μεσολάβησαν πολλές δημοσκοπήσεις που κατέδειξαν πως ο λαός δεν επιθυμεί άλλο το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, όμως από πότε οι δημοσκοπήσεις και τα συλλαλητήρια μπορούν να αντικαταστήσουν τις εκλογές; Και μάλιστα εφόσον αποκλείστηκε το αίτημα του Παπανδρέου για δημοψήφισμα, τον εναλλακτικό τρόπο να ρωτάς τον λαό.

Η κυβέρνηση λοιπόν αλλάζει και ξεκινά από αυτή τη βδομάδα κιόλας με τη νέα της σύνθεση, τη νέα της δράση. Σίγουρα οι ευρωπαίοι εταίροι μας περιμένουν πολλά από αυτήν την κυβέρνηση καθώς απαιτούν πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα για να ξεκινήσουν το λυτρωτικό σχέδιο υπέρ της Ελλάδας και της ευρωζώνης. Μέχρι όμως την σημερινή ημέρα, μεσολάβησαν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις με έναν παραλίγο δημοψήφισμα, μια παραλίγο διάλυση της βουλής και τελικά μια κυβέρνηση συνεργασίας. Εσείς τι τροπή θα προτιμούσατε να είχαν πάρει τα γεγονότα αυτής της πολιτικής συγκυρίας; Ακριβώς αυτό θα μας προβληματίσει σήμερα στο ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ αυτού.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ :[

2 σχόλια:

  1. Σε χαιρετώ φίλε, συνοδοιπόρε.
    Είναι δύσκολο να απαντήσω ποια κυβέρνηση θα επιθυμούσα για την Ελλάδα. Όμως γνωρίζω πως μας χρειάζονται ΕΛΛΗΝΕΣ πατριώτες ώστε να ηγηθούν μιας μελλοντικής κυβέρνησης, διότι, όπως είναι πλέον γνωστό, η πατρίδα μας έφτασε έως τη καταστροφή γιατί μας περίσσεψαν οι υποκινούμενοι και οι πελατειακές σχέσεις αυτών...
    Πιστεύω σε αρκετούς ακόμη του κοινοβουλίου, που θα πάει κάποιος θα ξεκαθαρίσει...
    Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ Annyra Math
    ελπίζω να συμμετείχες και στην ηλεκτρονική ψηφοφορία πάνω και δεξιά της σελίδας. Ευχαριστώ :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το