Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

προβληματισμός παρασκευής - ΜΥΘΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ (μέρος 3/5)

image[12]image[36][10]
Οι πράκτορες έδειξαν την φωτογραφία στον Καρέλη ο οποίος αναγνώρισε έκπληκτος τον εαυτό του: “Εγώ είμαι, όμως δε θυμάμαι ποτέ αυτήν την φωτογραφία. Δεν μπορώ να σας βοηθήσω, όμως έχω ανάγκη τη δική σας βοήθεια. Απόψε έχω μια προεκλογική ομιλία στην πλατεία Νικαίας και δε θέλω να την ματαιώσω”. Αφού ο Καρέλης έλαβε διαβεβαιώσεις για την ασφάλειά του, οι πράκτορες έφυγαν για να οργανώσουν την ασφάλεια της ομιλίας.
 
Το απόγευμα ο Καρέλης ξεκίνησε την ομιλία του σε πλήθος κόσμου και αφότου την ολοκλήρωσε πέρασε μέσα από το πλήθος που ζητούσε imageχειραψία μαζί του. Ο υποψήφιος πέρασε υπό την ασφυκτική πίεση των προσωπικών φρουρών του, όταν ξαφνικά μια δυνατή φωνή πάγωσε το πλήθος. Ήταν ο Καρέλης που έπεσε στο έδαφος αμέσως. Ο Κανόμπης πλησίασε και είδε πως είχε μια βαθιά πληγή στο πόδι του. Οι φρουροί προσπάθησαν να συγκρατήσουν το πλήθος και οι περισσότεροι έμειναν εθελοντικά εκεί, κάποιοι όμως διέφυγαν κυρίως επειδή φοβήθηκαν. Ο Καρέλης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και οι πράκτορες έστειλαν το υλικό που είχαν από τις κάμερες καναλιών που κάλυπταν την ομιλία, στην Ουρανία.
 
Στο νοσοκομείο οι γιατροί διαπίστωσαν πως επρόκειτο για πληγή από κάποιο μαχαίρι που είχε με τρόπο στηριχτεί σε κάποιο παπούτσι καθώς η επίθεση έγινε με κλωτσιά. Το τραύμα δεν ήταν σοβαρό και ο ασθενής θα έπρεπε να ξεκουραστεί μερικές ημέρες, κάτι που σίγουρα θα τον πήγαινε πολύ πίσω στον προεκλογικό του αγώνα. “Αυτή η επίθεση ήταν μια καθαρή προειδοποίηση Τίποτα παραπάνω” σχόλιασε ο Θαλασσινός και συνέχισε “πρέπει να βρείτε περισσότερα πράγματα από τη ζωή σας, ίσως για άλλα μέλη της οικογένειάς σας”.
 
Στο μεταξύ η Ουρανία ενημέρωσε πως είχε καταφέρει να καταλήξει σε ποιο μέρος απεικονίζει η φωτογραφία των μικρό Καρέλη. Ήταν μια αποθήκη τροφίμων που κοντά της είχε ένα πάρκο. Όπως έδειξαν οι έρευνες της Ουρανίας η αποθήκη βρισκόταν στην προέκταση του λιμανιού προς τα ανατολικά. Ο μικρός έπαιζε εκεί. Ο Όμηρος μετέβη στην περιοχή όπου συνομίλησε με ανθρώπους της γειτονιάς με την βοήθεια των οποίων βρήκε την αποθήκη που ήταν πλέον εγκαταλελειμμένη και σφραγισμένη. “Η αποθήκη λειτουργούσε σαν αποθηκευτικός χώρος για τα τρόφιμα που μετέφερε από τις καλλιέργειες του ο Καρέλης που ήταν τότε έμπορας στο Ηράκλειο”.
 
Καρέλης; Μήπως το όνομα δεν είναι απλή συνωνυμία; Μήπως η αποθήκη κρύβει μερικές απαντήσεις; Το επόμενο βήμα θα ήταν η έρευνα της αποθήκης.
 
Η Ουρανία έψαξε τον ιδιοκτήτη της αποθήκης, όμως δεν βρήκε τίτλους ιδιοκτησίας του κτιρίου κι έτσι ο Κανόμπης με τον Θαλασσινό εισέβαλαν μέσα ψάχνοντας για στοιχεία. Στο εσωτερικό δε βρήκαν τίποτα παραπάνω από ποντίκια, παλιά τελάρα και χώμα. Η απογοήτευση ήταν μεγάλη, όμως το γεγονός πως οι κάτοικοι αναγνώριζαν κάποιον Καρέλη ως ιδιοκτήτη, δεν έπρεπε να μείνει ανεκμετάλλευτο.
 
:[
διαβάστε το τέταρτο μέρος του Μύθου την ερχόμενη Παρασκευή στις 12:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το