Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

βράβευση τσι δευτέρας

καταχώρηση τσι μέρας 
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΤΣΙ ΜΕΡΑΣ
από To χαμομηλάκι

Πρόταση SecNews - Η παιδική πορνογραφία 
αφορά όλους μας
Μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει με την δραστηριότητα ενός νοσηρού νου, του παιδεραστή καθηγητή Γυμναστικής  Νικόλαου Σειραγάκη στο Ρέθυμνο, κατανοούμε όλοι ότι το ζήτημα της προστασίας των παιδιών είναι ένα φλέγον θέμα που αφορά όλους μας.
Ο καθένας μας οφείλει να συνεισφέρει με τον τρόπο
που μπορεί και από την θέση που κατέχει,
ώστε να αποφευχθούν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον.
Μετά την πρωτοφανή  για τα ελληνικά χρονικά (αλλά άκρως σημαντική, θεωρούμε, για το κοινωνικό σύνολο) κοινοποίηση δεδομένων,στοιχείων και φωτογραφικού υλικού από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία, ευελπιστούμε ότι αντίστοιχες κινήσεις  θα πράξει η Ελληνική Αστυνομία στο μέλλον για το σύνολο των περιπτώσεων σεξουαλικής  κακοποίησης ανηλίκων.  Η εγκληματικότητα εναντίον των παιδιών έχει πρόσωπο και απαιτούμε όλοι να γνωρίζουμε.
Προτείνουμε μάλιστα να αρθούν όλες οι σχετικές διατάξεις περί προστασίας προσωπικών δεδομένων σε περίπτωση δημοσιοποίησης δεδομένων ατόμων που εμπλέκονται στην τέλεση αδικημάτων σχετιζόμενα με σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Σημαντικός αριθμός παιδόφιλων χρησιμοποιούν τις διατάξεις περί προστασίας προσωπικών δεδομένων  προς όφελός  τους ώστε να συνεχίσουν ανενόχλητοι το έργο τους.
Έχει αποδειχτεί από μελέτες ψυχολόγων στις Η.Π.Α αλλά και στην Ευρωπαϊκή ένωση, ότι οι παιδόφιλοι παραμένουν επικίνδυνοι ακόμα και μετά την σύλληψη ή καταδίκη και αποφυλάκισή τους, επανερχόμενοι πάντα στον «τόπο του εγκλήματος», στις αθώες παιδικές ψυχές.
Το SecNews προτείνει και είναι σε θέση να συνεισφέρει εθελοντικά τεχνικά εφόσον του ζητηθεί, στην δημιουργία βάσεως δεδομένων με προσωπικά δεδομένα εμπλεκομένων σε σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων (αντίστοιχο του The National Sex Offender Public Website). Με χρήση των δεδομένων αυτών, θα μπορούν οι γονείς μέσω εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας( smart phone applications), ιστοσελίδας κατάλληλα προσαρμοσμένης αλλά και geo-location υπηρεσιών να εντοπίζουν ΑΜΕΣΑ και με ευκολία παιδόφιλους που πιθανόν να βλάψουν τα παιδιά της οικογένειας τους.
Αντίστοιχες εφαρμογές είναι εξαιρετικά διαδεδομένες στο εξωτερικό και χρησιμοποιούνται από γονείς κατά την επιλογή σχολείου, οικίας κλπ αλλά και από τις κυβερνητικές υπηρεσίες για τον ακριβή προσδιορισμό και παρακολούθηση της δραστηριότητας εμπλεκομένων σε σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον ανηλίκων.
Ίσως κάποια στιγμή πρέπει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων ενός  κράτους όπως η Ελλάδα που επιθυμεί να ονομάζεται «ευνομούμενο»  και «πολιτισμένο», να ακούσει τις επιταγές του σήμερα και της κοινωνίας ή έστω κάποιοι νομοθέτες/δικαστικοί λειτουργοί να αντιληφθούν ΑΜΕΣΑ  την ανάγκη και σημαντικότητα της δημοσιοποίησης των στοιχείων τέτοιων αρρωστημένων μυαλών. Το γράμμα του νόμου και η γραφειοκρατεία πρέπει να σταματήσει, ώστε να πάψει να αποτελεί δικαιολογία και μέσο κάλυψης τέτοιων εγκλημάτων. Σε αντίθετη περίπτωση όλοι είμαστε συνένοχοι,μιας και όλοι φέρουμε ευθύνη και όλοι από κοινού οφείλουμε να λάβουμε μέτρα.
Θεωρούμε ότι με την έξαρση και τις διαστάσεις του φαινομένου δεν είναι μακριά ο καιρός που θα φτάσουμε σε περιπτώσεις αυτοδικίας, κάτι που φυσικά όλοι απεύχομαστε.


  οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. 
Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

4 σχόλια:

  1. Αφήστε έμενα να του σπάσω το κεφάλι με ένα σφυρί μπίλιας 200 γραμμάριων και η τηλεόραση απευθείας μετάδοση και μετά θα σου πω για τα βρόμικα γούστα του κάθε αλήτη ..Ο .ουστης νόμος φταίει και η ανοχή μας αλλά θα κάνει την νύφη σίγουρα τώρα στην φυλακή ο αλήτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ Δημητρης..gr
    έψαχνα κι εγώ μαζί σου να βρω την κατάλληλη τιμωρία την οποία αισθάνομαι πως η δικαιοσύνη και οι νόμοι ίσως να μην μπορούν να παρέχουν. Και τότε κατέληξα στο ίδιο με σένα.. Στη φυλακή θα περάσει καλά... Ακόμα και το έγκλημα έχει όρια :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγάλη μας τιμή για την επιλογή του άρθρου για τον διαγωνισμό, αλλά το κείμενο είναι αναδημοσίευση.
    Αφού σας άρεσε το κείμενο, κρατήστε την υποψηφιότητά του, αλλά με υποψήφιο την Συντακτική Ομάδα SecNews :-)

    Πάντως Δημήτρη, το κτήνος σήμερα πήρε την πρώτη δόση του.

    Με εκτίμηση
    Το χαμομηλάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. :[ hamomilaki ♂
    θα προβώ σύντομα στη διόρθωση. Ευχαριστώ :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το