Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

προβληματισμός πέμπτης - ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΣΕΤΑΚΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΟΥΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ

Καληνωρίσματα. Χαίρομαι που οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι ήδη ενός και πλέον μήνα ανάμνηση, διότι τώρα μπορώ να δημοσιεύσω την ανάρτηση αυτή χωρίς να ξέρω πως είστε ήδη επηρεασμένοι. Βοηθά έτσι κι αλλιώς η κατάσταση στην χώρα μας (και όχι μόνο) όπου αμέτρητοι άνθρωποι το τελευταίο διάστημα βρέθηκαν κυριολεκτικά στους δρόμους. Χωρίς λεφτά, χωρίς δουλειά, χωρίς σπίτι, χωρίς γονείς για να τους καβαντζώσουν και χωρίς παιδιά για να τους ξελασπώσουν. Άστεγοι!

Βέβαια η μοίρα δεν είναι το ίδιο σκληρή με όλους. Έχει και ένα άλλο πρόσωπο. Το πρόσωπο που δεκάδες αστέρες των τεχνών του κινηματογράφου και της μουσικής, αντίκρισαν και έλαμψαν μαζί του. Είναι άνθρωποι από οικογένειες χωρίς διασυνδέσεις, χωρίς λεφτά για να χρηματοδοτήσουν το όνειρο του παιδιού τους. Και ξέρετε… εκεί στην Αμερική, τα όνειρα κοστίζουν. Για να γίνεις αθλητής, πρέπει να πας κολλέγιο και για να πας στο κολλέγιο πρέπει να έχεις χρήματα. Εκεί λοιπόν τίποτα δεν χαρίζεται. Τίποτα εκτός από το ταλέντο που ας πούμε το δίνει απλόχερα ο Θεός.

Η λογική συνέχεια είναι κάποια στιγμή να γίνει αντιληπτό το ταλέντο και εκεί στην Αμερική, θα έχεις μια ευκαιρία (στο χέρι σου είναι να την εκμεταλλευτείς). Οπότε έστω και εφήμερα το ταλέντο ισούται με ένα καλό συμβόλαιο, με χρήματα, με δόξα και όλα αυτά που βλέπουμε στην τηλεόραση. Τώρα, μένει να διαπιστώσουμε τι γίνονται αυτά τα λεφτά. Μην σας φανεί παράλογο, αλλά ένας πλούσιος αστέρας έχει πολλά έξοδα. Πρέπει να βγαίνει συχνά και με διαφορετικά ακριβά ρούχα ώστε να συντηρεί την κοινωνικότητά του. Πρέπει να αγοράζει ανθρώπους ασφαλείας για τυχόν απεγνωσμένους θαυμαστές που συχνά καταντούν επικίνδυνοι. Αλλά μη φοβάστε, μένει αρκετό χρήμα για να το κάνουν ότι θέλουν.

Μπορούν να αγοράσουν μερικά στρέμματα βίλες, να αγοράσουν ένα ιδιωτικό νησάκι κάπου στον Ειρηνικό. Μπορούν να κάνουν συλλογή από από ακριβά αυτοκίνητα ή να αγοράσουν ένα ιδιωτικό αεροπλάνο για τις μετακινήσεις τους (ναι, η Αμερική είναι μεγάλη). Μπορούν όμως και να προσφέρουν. Μπορούν να θυμηθούν από που ξεκίνησαν, να αναπολήσουν τα χρόνια που περίμεναν μια βοήθεια για να αναδειχτούν και να αναλογιστούν πως σήμερα ελέω οικονομικής κρίσης, οι βοήθειες έχουν εκλείψει. Μπορούν να σκεφτούν πως αν ο Θεός τους χάρισε το ταλέντο τους, τότε έχουν χρέος προς την κοινωνία Του Θεού να ανταποδώσουν και κάποιοι, το κάνουν. Δεκάδες είναι οι διάσημοι αστέρες και αθλητές που προσφέρουν τεράστια ποσά σε κοινωφελή ιδρύματα, σε περιοχές με μεγάλη ανάγκη, σε μέρη που ούτε καν ήξεραν πως υπάρχουν (οι αμερικανοί δεν φημίζονται για τις γνώσεις τους στην γεωγραφία).

Οι περισσότεροι δωρίζουν χρήματα. Πολλά χρήματα. Κάποιοι ιδρύουν κοινωφελή ιδρύματα για κάποιον σκοπό. Άλλοι στέλνουν λεφτά ή ανθρωπιστική βοήθεια σε κάποια πολύ μακρινή από αυτούς, χώρα. Υπάρχουν αυτοί που υιοθετούν άπορα παιδάκια προσφέροντας τους μία ζωή πλούτου και εμπνέοντας τους πλησίον τους. Υπάρχουν αυτοί που συμμετέχουν ενεργά σε καμπάνιες που ασχολούνται με σύγχρονες αρρώστιες, βιολογικές και κοινωνικές, όπως το AIDS και ο ρατσισμός. Μία τους εμφάνιση σε μια διαφήμιση στην τηλεόραση θα μπορούσε να κοστίζει δεκάδες χιλιάδες δολάρια, τόσο μετριέται η επιρροή που έχουν στο κοινό τους, όμως αν το κάνουν δωρεάν, μιλάμε για φιλανθρωπία!

Είναι ωραίο να είσαι πλούσιος, αλλά είναι ακόμα πιο ωραίο να είσαι πλούσιος και διάσημος. Τα λεφτά ως γνωστόν, δεν μας ακολουθούν στον τάφο, η δόξα όμως ναι! Και αν κάποιος μπορεί να συνδυάσει την επίγεια δόξα του με τη σωστή διάδοση της τότε είναι πολλά παραπάνω από φιλάνθρωπος. Είναι πρότυπο διασημότητας για τα παιδιά μας.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΔΙΑΣΗΜΟΤΗΤΩΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ :[

3 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία η ανάρτησή σου Γιαννιδάκη, αλλά δεν μου έρχεται τώρα να σχολιάσω κανέναν... Όχι οτι δεν υπάρχουν άνθρωποι για σχολιασμό αλλά... δεν βρίσκω λόγια... Είναι κάποιες στιγμές που κολλάς... :)


    Υ.Γ. να διαφημίσω κι εγώ τα blogs μου; Ελα, πλάκα σου κάνω, αφού το κάνεις εσύ για μένα :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ένα κλικ πάνω στο όνομα χρήστη σου (biobaxes) οδηγεί στο πιο χρήσιμο ιστολόγιο για θέματα διατροφής και βιολογικών προϊόντων.

      Όσο για τέτοια άτομα, μπορεί κανείς να αναφέρει πολλά. Από τον Bill Gates, μέχρι τους φιλικούς αγώνες ποδοσφαιριστών για φιλανθρωπικούς σκοπούς :[

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το