Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

προβληματισμός παρασκευής - ΜΥΘΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ: ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΡΕΓΓΙΝΑ (μέρος 3/5)

image_thumb[18]_thumb[7]image_thumb[29]
Το τελευταίο διάστημα η Νένα μετακόμισε εδώ μαζί με την μητέρα της. Δεν ξέρω γιατί, όμως η Νένα δεν έχει πατέρα ή αδέρφια. Η αλήθεια είναι πως η μητέρα της δείχνει να είναι υπερπροστατευτική μαζί της και σε οποιοδήποτε βήμα της βρισκόταν δίπλα της. Τις νύχτες πριν η Νένα κοιμηθεί έβλεπαν μαζί τηλεόραση για λίγη ώρα και ύστερα ξάπλωναν στο ίδιο δωμάτιο. Ίσως η Νένα να καταπιεζόταν και ίσως η μητέρα της να έπρεπε να μάθει πως η κόρη της ήθελε λίγο χώρο για να αναπνεύσει.

Ένα μεσημέρι η Νένα επέστρεψε από το σχολείο πολύ νωρίτερα απ’ ότι η μητέρα της από τη δουλειά. Έπλυνε τα χέρια της και κάθισε στο τραπέζι της κουζίνας περιμένοντας την μητέρα της.
- “Έχουμε αρκετό χρόνο μέχρι να έρθει η μαμά σου. Θες να ανοίξεις λίγο την τηλεόραση για να παρακολουθήσουμε μέχρι να έρθει η μαμά σου”;
- “Μα… Ποια είσαι εσύ”; απάντησε διστακτικά η Νένα.
- “Είμαι η φίλη σου. Θα σου κάνω παρέα όταν η μαμά σου λείπει κι έτσι δεν χρειάζεται να ξέρει τίποτα για μένα. Ε, τι λες; Θα βάλεις την τηλεόραση”;
- “Δεν ξέρω. Η μαμά μου ανοίγει την τηλεόραση μόνο όταν ήμαστε και οι δύο το σπίτι” εξέφρασε τις αντιρρήσεις της.
- “Έλα! Σε παρακαλώ. Υπόσχομαι να μην το μάθει κανένας
- “Εντάξει, αλλά μόνο για λίγο” κατέληξε φοβισμένα η Νένα.
imageΗ τηλεόραση έπαιζε και η ώρα περνούσε διασκεδαστικά ώσπου η μητέρα της Νένας έφτασε χωρίς να το καταλάβουμε.
- “Νένα τι κάνεις εκεί; Γιατί άνοιξες την τηλεόραση”; είπε φανερά εκνευρισμένη η μητέρα της.
- “Ζητώ συγγνώμη μαμά. Δε θα ξαναγίνει. Είναι απλά πως λυπήθηκα τη φίλη μου που ήθελε να δει τηλεόραση κι έτσι την άνοιξα για λίγο” απάντησε απολογητικά.
- “Σου έχω πει πως δε θέλω να χρησιμοποιείς καμία ηλεκτρική συσκευή μόνη σου. Είναι του διαβόλου. Και για ποια φίλη σου μου λες; Έλα στα λογικά σου!” φώναζε σε έξαλλη κατάσταση.
- “Αλήθεια μαμά. Ήρθε ένα κοριτσάκι εδώ και κάναμε παρέα βλέποντας τηλεόραση. Τώρα έφυγε, μα λίγο πριν μπεις μέσα ήταν εδώ, δίπλα μου”.

Η μητέρα της Νένας άρχισε να ιδρώνει και τα μάτια της είχαν διπλασιαστεί σε μέγεθος. Ένοιωθε πως έχανε τον έλεγχο και θα έκανε τα πάντα για να τον διατηρήσει. Αφού προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα, να ερμηνεύσει με βάση τη λογική τα λεγόμενα της κόρης της, κάλεσε χωρίς να χάσει χρόνο, τον πάτερ Χρήστο. “Πάτερ, πρέπει να έρθετε γρήγορα. Η Νένα. Η Νένα έχασε τα λογικά της, ο διάβολος έφτασε να μας κυριεύσει. Μην χάνεις άλλο χρόνο”.

Ο πατέρας Χρήστος έφτασε πολύ σύντομα, γνωρίζοντας εξ αρχής πως η μαμά της Νένας θα υπερέβαλλε κυριευόμενη από τις δεισιδαιμονίες και τις προκαταλήψεις στις οποίες ήταν προσκολλημένη, όμως οι απαντήσεις που ο ίδιος θα έπαιρνε απείχαν κατά πολύ από την ίδια τη δική του φαντασία.

:[
διαβάστε το τέταρτο μέρος του Μύθου, την ερχόμενη Παρασκευή στις 12:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το