Σάββατο 14 Απριλίου 2012

προβληματισμός σαββάτου - ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ: ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΤΑΥΡΟ (1812 Overture Finale)

ταξιδέψτε στον Μουσικό Κωδικό ακούγοντας το κομμάτι συγχρόνως
0:00-1:38 Υπάρχει κάποιος λόγος στη ζωή για να έχεις θάρρος. Δεν πρέπει να το βάζεις κάτω και ίσως μια δύναμη μέσα σου να το αισθάνεσαι. Ως άνθρωπος δεν μπορείς να τα παρατήσεις. Δεν είναι λύση αυτό ή να δώσεις τέλος στη ζωή σου. Σήκωσε το κεφάλι για να διαπιστώσεις πως η μέρα συνεχίζει να ξημερώνει κι απλά πρέπει να βρούμε το θάρρος να την κάνουμε δική μας.
 
1:39-3:05 Κάποιος κάποτε και από τότε πάσχισε γι’ αυτό περισσότερο από τον οποιονδήποτε. Εκείνος δίδαξε πως η αγάπη και η πίστη του ανθρώπου μπορεί να μετακινήσει βουνά. Εκείνος με την πραότητα και το χαμόγελο του λύγισε καρδιές με έχθρα, κατάφερε να φέρε τη σοφία στις ψυχές των αμόρφωτων και Εκείνου τα λόγια μπόρεσαν να λυγίσουν νομοθέτες, βασιλιάδες, αποικιοκράτες και να στρέψουν το δεδομένο σε μια καινούρια πιο απλή οπτική. Ήταν Εκείνος που όταν έφτασε η ώρα αποφάσισε να αποσυρθεί με τέτοιο τρόπο που για εκατοντάδες χρόνια μετά θα γιόρταζαν το δικό Του θάρρος προς την ελευθερία του πνεύματος. Δεν δίστασε να βασανιστεί, να ταπεινωθεί και να εξευτελιστεί περισσότερο απ’ τον καθένα. Δεν άφησε κανέναν να Τον προστατεύσει θέλοντας να αναδείξει το θάρρος και τη θέλησή Του. Θέλοντας να αποδείξει πως με πίστη, αγάπη και πραότητα δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορείς να υπομείνεις, να υποστείς και τελικά να κερδίσεις!
 
3:06-4:09 Έλα λοιπόν κι εσύ και ακολούθησε τα βήματα Του. Πρέπει να αντέξεις τις θυσίες και να υποστείς τους βασανισμούς που καθημερινά δέχεσαι στην καθημερινότητα σου. Κι όταν κάνεις σκέψεις για να τα παρατήσεις και να νικηθείς από τον πιο δυνατό, τότε θυμήσου Εκείνον. Πίστεψε Τον και αναθάρρησε. Αν ένας άνθρωπος άντεξε όσα αυτός, κι εσύ, κι εγώ, όλοι μας μπορούμε να αντέξουμε το καθετί. Νίκησε τον δικό σου Σταυρό :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το