Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

προβληματισμός τετάρτης - ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΙΖΕΤΕ. ΔΕ ΓΙΝΕΣΤΕ ΩΡΑΙΕΣ

Καληνωρίσματα. Ξεκινώ όσο πιο ορθολογικά μπορώ, λέγοντας πως τα μοντέλα που καθημερινά θαυμάζουμε στις πασαρέλες και τα περιοδικά, απευθύνονται στις γυναίκας. Προτείνουν μόδα: Ρούχα, μακιγιάζ, υποδήματα, τρόπο περπατήματος και πολλά ακόμη. Θα είμαι όμως ψεύτης αν αρνηθώ πως και οι άντρες παρατηρούν την εμφάνιση των μοντέλων με κάθε λεπτομέρεια.

Ας σκιαγραφήσουμε όμως το τυπικό μοντέλο σήμερα που είναι μια imageόμορφη αδύνατη κοπέλα με ωραίο άρωμα, προσεγμένα ρούχα και άψογο μακιγιάζ. Σας θυμίζει κάτι; Μα, μια τυπική κοπέλα στον δρόμο που όσο περνά ο καιρός προσεγγίζει ακόμη περισσότερο το πρότυπο των μοντέλων. Προσωπικά, αδυνατώ να βρω πλέον στον δρόμο άσχημες και απεριποίητες γυναίκες! Αυτό όμως δεν είναι κακό. Το κακό σε όλα αυτά είναι ακριβώς αυτή η προσέγγιση. Βλέπετε σύμφωνα με έρευνα, πριν είκοσι χρόνια τα μοντέλα ζύγιζαν 8% λιγότερο από τη μέση γυναίκα, ενώ σήμερα ζυγίζουν 23% λιγότερο! Τι σημαίνει αυτό; Ναι, ίσως η παχυσαρκία να αποτελεί μάστιγα των σημερινών δυτικών κοινωνιών, όμως η αλήθεια είναι πως τα μοντέλα εδώ και αρκετά χρόνια έχουν αρχίσει να αδυνατίζουν και να αδυνατίζουν και να αδυνατίζουν, φέρνοντας στην επιφάνεια και το ζήτημα της νευρικής ανορεξίας.

Σταματήστε! Για πιο λόγο οι νεαρές κοπέλες που κατά βάση είναι τα μοντέλα, ξεκινούν αυτήν την μάχη με το λίπος; Ποιος τους είπε πως έτσι είναι πιο ωραίες εξ αρχής; Ας δούμε λίγο τι προκαλεί σε εμάς τους… κοινούς θνητούς που υποτίθεται είμαστε πελάτες τους, αυτή η εικόνα. Στους άντρες προκαλεί απέχθεια. Οι άντρες θέλουν να βλέπουν καμπύλες, να θαυμάζουν γλουτούς και μεγάλο στήθος, θέλουν να φαντασιώνονται πως γεμίζουν τη χούφτα τους με το πλούσιο δέρμα της κοπέλας. Οι γυναίκες; Εκείνες απογοητεύονται στην θέα μιας γυναίκας (υποτίθεται) πρότυπο με την οποία έχουν τόσο μεγάλη διαφορά (μάζας) που γνωρίζουν πως δεν μπορούν να φτάσουν ποτέ. Άρα; Ποιο το κέρδος; Γιατί ο κόσμος της μόδας να απομακρύνεται από τους υποψήφιους πελάτες του; Γιατί τα μοντέλα να βρίσκονται τόσο μακριά από την πραγματικότητα; Τι εξυπηρετούν;

Η κοπέλα της φωτογραφίας είναι η Katya Zharkova, ένα μοντέλο που imageεκπροσωπεί το περιοδικό μόδας PLUS Model που απευθύνεται σε γυναίκες με μεγαλύτερα νούμερα. Μαζί πραγματοποιούν μία εκστρατεία κατά των ανορεκτικών μοντέλων και υπέρ της προβολής της φυσιολογικής μάζας της γυναίκας. Πείτε μου τώρα… βλέποντας αυτή τη γυναίκα και συγκρίνοντάς την με την κοπέλα της παραπάνω φωτογραφίας όχι απλά ποια προτιμάτε αλλά ποια σας προκαλεί περισσότερη έλξη, ποια είναι πιο ποθητή.

Το ζήτημα είναι το Ωραίο. Για να είναι κάποιος αντικειμενικά ωραίος, πρέπει να αρέσει στο σύνολο του κοινού. Οι γυναίκες θέλουν μια ωραία γυναίκα που μπορούν έστω υποσυνείδητα να υιοθετήσουν και οι άντρες μια γυναίκα που θα μπορούσαν –έστω υποθετικά- να περάσουν μια νύχτα στο κρεβάτι. Τόσο απλά. Τα μοντέλα των ελαχίστων κιλών αποκλείονται!

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΩΜΑΤΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το