Σάββατο 21 Απριλίου 2012

προβληματισμός σαββάτου - ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ: ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (Welcome To The Jungle)

ταξιδέψτε στον Μουσικό Κωδικό ακούγοντας το κομμάτι συγχρόνως

Τους ξέρω τους τύπους του σιναφιού σου. Μεγαλώνουν σε έναν ωραίο τόπο με λίγα αλλά αρκετά, όμως ποτέ δεν τους φτάνουν. Ποτέ δε μένουν ικανοποιημένοι και θέλουν συνεχώς να φεύγουν. Θέλουν να το σκάνε για το μεγαλύτερο, το ωραιότερο, το πιο πλούσιο. Σας μέρος της μάζας που είσαι ταξιδεύεις αγνώμονας στο μεγάλο χωριό. Πήρες την απόφαση σου; Όλα έτοιμα; Ωραία!

 

Καλώς όρισες στη ζούγκλα της πόλης. Εδώ όπου θα βρεις λύσεις πολλές. Θα έχεις επιλογές διασκέδασης και πολλά για να γεμίσεις την ώρα σου. Πες μου τι θέλεις; Εδώ θα το βρεις γιατί εδώ υπάρχουν τα πάντα, αρκεί να έχεις να τα πληρώσεις. Κι αν δεν έχεις μπορούμε να σου πουλήσουμε κι ελπίδα, έχουμε κι απ’ αυτή. Μην θολώνεις από τα έντονα χρώματα, τα εκθαμβωτικά φώτα και τους εκκωφαντικούς θορύβους, πίσω απ’ όλα αυτά κρύβεται ο (κοινωνικός) θάνατος σου και θα φροντίσει (η πόλη) να σε ταπεινώσει, θα το δεις.

 

Αλλά είναι ακόμα αρχή. Καλώς όρισες λοιπόν στη ζούγκλα της πόλης. Έχεις πολλά να δεις κι αν θέλεις στ’ αλήθεια να πετύχεις θα πρέπει να θυσιαστείς για να πληρώσεις το τίμημα της δόξας και της επιτυχίας. Κι αν είσαι όμορφη καλό θα είναι να μην είσαι δύσκολη και θα με θυμηθείς. Κι αν είσαι άντρας και σ’ αρέσουν οι γυναίκες, ήρθες στο κατάλληλο μέρος. Όλα εδώ είναι, όλα τόσο κοντά, μα τίποτα δε θα σου δοθεί δωρεάν, πρέπει να πληρώσεις το τίμημα και να ουρλιάζεις απ’ τον πόνο. Πρέπει να ικανοποιήσεις τελικά εμένα και αν εγώ το αποφασίσω, θα έχεις μια καλή θέση στη ζούγκλα, γιατί έτσι είναι οι νόμοι εδώ.

 

Κι αν συνήθισες πια, θα παρατηρείς πως ολοένα και χειροτερεύει εδώ η ζωή. Δεν είναι τυχαίο το όνομα της ζούγκλας, γι’ αυτό μάθε να ζεις και να φέρεσαι σαν ένα ζώο. Όλα όσα βλέπεις είναι αληθινά. Λεφτά, έρωτας, δόξα. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να πληρώσεις το τίμημα κι όχι να το “παίξεις” τίμιος. Τώρα που αρχίζεις να (πετυχαίνεις) δοκιμάζεις λίγο από αυτήν την δόξα, έχεις εθιστεί. είσαι φτιαγμένος και δε θες να χάσεις ετούτη τη ζωή. Όμως εδώ στη ζούγκλα υπάρχει ένας ρυθμιστής. Θα πεθάνεις, θα ταπεινωθείς, θα μετανιώσεις σύντομα αλλά για όλα εσύ φταις. Εσύ ζήτησες να έρθεις στην ζούγκλα της πόλης :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το