Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

προβληματισμός τετάρτης - ΤΕΛΙΚΑ Ο ΛΑΟΣ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ

Καληνωρίσματα. Σε λίγες ημέρες καλούμαστε να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα, το σημαντικότερο εδώ και δεκαετίες, εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας. Η αλήθεια είναι πως προς χάριν της επίτευξης των στόχων του κειμένου θα υιοθετήσω τις δημοσκοπήσεις που από καιρό δίνουν την εικόνα της παράστασης νίκης στις επερχόμενες εκλογές.

Πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία λοιπόν και δε νομίζω πως μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει αυτό με βάση τις ποσοστιαίες διαφορές που δίνουν imageοι εταιρείες δημοσκοπήσεων. Αλήθεια; Ποιοι είναι αυτοί που σήμερα δηλώνουν πως θα ψηφίσουν το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά; Είναι τόσο μακριά η περίοδος που ακολούθησε το υπέροχο 2004; Που μας έφτασε στο 2009; Είναι τόσο εύκολο να ξεχάσει κανείς πως διαχειρίστηκε η τότε κυβέρνηση του ιδίου κόμματος το πρόσφατο επίτευγμα της ένταξης μας στο ευρωπαϊκό νόμισμα; Αν ναι, τότε ο τέως γενικος γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών το 2009 Γιάννης Σιδηρόπουλος φροντίζει να μας το θυμίσει, αφού παραδέχθηκε ότι εκείνη την περίοδο «μας είχε φύγει το έλλειμμα, αλλά περιμέναμε ότι θα το μαζέψουμε μετά τις εκλογές».

Γνώριζαν πολύ καλά πως το έλλειμμα είχε ξεφύγει και όταν προεκλογικά διαπίστωσαν πως δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για αυτό, αποφάσισαν με μπροστάρη των τότε πρωθυπουργό Καραμανλή, να εγκαταλείψουν το βυθιζόμενο καράβι πρώτοι και όχι τελευταίοι όπως οι κανόνες του ναυτικού προστάζουν. Μετά από μόλις δύο με τρία χρόνια, το ίδιο κόμμα στην αποθέωση της υποκρισίας, από αντι-μνημονιακό μετεξελίχθηκε σε μνημονιακό και από μια ομάδα επαναστατών γαλάζιων βουλευτών, πορεύτηκαν με το ρεύμα της τρόικας και της Ευρώπης υπογράφοντας (καλώς ή κακώς) όποιο έγγραφο ήταν απαραίτητο. Κωλοτούμπα αποκάλεσαν τότε την πολιτική Σαμαρά και μάλλον είχαν απόλυτο δίκιο. Ας μην ξεχνάμε πως λίγο αργότερα, ενώ ποτέ δεν ήθελε ο ίδιος συμμαχίες με το ΛΑ.Ο.Σ. καλωσόρισε δύο από τα βασικότερα στελέχη του!

Ποιος αλήθεια μπορεί να εμπιστευθεί αυτήν την αστάθεια της Νέας Δημοκρατίας; Προφανώς πολλοί. Πολλοί απαίδευτοι έλληνες που συμπαρασύρονται από τα ωραία λόγια και από την εκάστοτε αντιπολίτευση που εύκολα μπορεί να φανεί ως υποστηρίκτρια του λαού την δεδομένη στιγμή. Ευτυχώς για όλους, η Νέα Δημοκρατία δε θα καταφέρει να συνθέσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και η ευθύνη για ότι συμβεί από δω και πέρα δε θα είναι μόνο δική της. Άλλωστε η ευθυνοφοβία ήταν ανέκαθεν χαρακτηριστικό του κόμματος, άσχετα αν δεν ταιριάζει στις μέρες μας για μία κυβέρνηση. Εσείς επιμένετε να την βγάζετε πρώτη; Τελικά ο λαός ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά!

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το