Τρίτη 8 Μαΐου 2012

προβληματισμός τρίτης - Η ΚΥΒEPNΗΣΗ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

Καληνωρίσματα. Εδώ και πολύ καιρό ο λαός ζητούσε απεγνωσμένα εκλογές. Άλλοι ήθελαν να τιμωρήσουν τον δικομματισμό κι άλλοι να δώσουν το χρίσμα σε νέα πρόσωπα. Πολλοί πίστεψαν πως έτσι μπορεί να σταματήσουν το Μνημόνιο και κάποιοι ήθελαν απλά να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση στη χώρα μας. Εκείνος που εύστοχα τοποθετήθηκε για τις εκλογές την Κυριακή το πρωί, ήταν ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος ο οποίος σημείωσε πως δεν πρέπει να ψηφίσουμε για το χθες, αλλά για το αύριο.

Κανείς όμως δεν τον άκουσε. Κι έτσι χωρίς μέχρι σήμερα να γνωρίζουμε την κυβέρνηση για να την κρίνουμε, έχουμε διαθέσιμο το εκλογικό αποτέλεσμα, δηλαδή τα κόμματα που από αύριο θα απαρτίζουν την Βουλή. Ο τρόπος με τον οποίο αυτά τα κόμματα εισήλθαν στην Βουλή μου δίνει το έναυσμα για μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση, έναν ανησυχητικό προβληματισμό.

Βλέπετε, ο λαός αποφάσισε να αγνοήσει τον δικομματισμό αφού ούτε καν το 1/3 το λαού δεν στήριξε τα γνωστά κόμματα. Ύστερα, ο λαός αποφάσισε να τιμωρήσει πρόσωπα. Έτσι, άφησε εκτός Βουλής την Άννα Διαμαντοπούλου, κορυφαίο στέλεχος της ευρωβουλής (σε προηγούμενη θητεία της) και αναμορφώτρια του νέου εκπαιδευτικού συστήματος, τιμωρώντας την για τις ελλείψεις στα βιβλία. Η λίστα με τα ονόματα είναι ατελείωτη και περιλαμβάνει πολιτικούς με μακρά πορεία στην Βουλή αλλά και πρώην υπουργούς. Όμως ναι, όλοι ζητούσαν αλλαγή προσώπων, οπότε θα περίμενε κανείς να αναδυθούν νέα ονόματα από τα “μεγάλα κόμματα”. Όμως όχι…

Ο λαός αποφάσισε διαφορετικά. Έκρινε πως ο πλέον κατάλληλος εκφραστής των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Ο άνθρωπος που αναγέννησε την Αριστερά χωρίς ωστόσο ποτέ να έχει εργαστεί (για να βιώσει τι ακριβώς αυτή εκφράζει), ο άνθρωπος που εκμεταλλεύτηκε την μεγάλη του γλώσσα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Των πολιτών που αποφάσισαν να στηρίξουν την άκρα Αριστερά όσο και την άκρα Δεξιά (θα φτάσω κι εκεί). Ένας στους δέκα πολίτες αποφάσισαν πως ο Πάνος Καμμένος είναι η ελπίδα του λαού για να ακουστεί το συμφέρον της. Κρατώντας ψηλά την αντιμνημονιακή σημαία και ξεστομίζοντας δριμείς χαρακτηρισμούς εναντίον άλλων πολιτικών δυνάμεων, ξέχασε κι αυτός κι εμείς πως ο Πάνος Καμμένος ήταν μέλος των κυβερνήσεων του Καραμανλή, συμμετέχοντας κι αυτός στην πλήρη διάλυση του ελληνικού κράτους και εκτόξευσης του ελλείμματος. Τώρα κυνηγά τα μέλη της κυβέρνησης αυτής όπως κυνηγά όσους πλούτισαν απ’ το χρηματιστήριο ξεχνώντας πως κι εκείνος είναι ένας από αυτούς.

Όμως το αντιμνημονιακό “ρεύμα” ήταν αναμενόμενο. Αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η άνοδος της ακροδεξιάς στα imageεπίπεδα της ακροαριστεράς. Η Χρυσή Αυγή είναι το νέο κόμμα της Βουλής το οποίο επειδή δεν γνωρίζαμε καλά αφού δεν άφηνε τα στελέχη του να εμφανίζονται στην τηλεόραση, διατηρώντας την εικόνα των καλοσυνάτων νέων που προστάτευαν τους παππούδες να παίρνουν με ασφάλεια την σύνταξη τους, φρόντισε να μας συστηθεί από την πρώτη στιγμή αρχικά με το ευγενικό και συσπειρωτικό ευχαριστώ του προέδρου του στον ελληνικό λαό και αφετέρου με το απόσπασμα του καλωσορίσματος των στελεχών του στους δημοσιογράφους. Ο ναζισμός ζει και δεν θα εκφράζεται από τους 21 βουλευτές που ανέδειξε οι οποίοι θα χαιρετούν προτάσσοντας το χέρι ψηλά, αλλά μέσα από το 7% του ελληνικού λαού που τον ψήφισαν. Σε αυτό το σημείο έχει ενδιαφέρον να σημειωθεί το πόσοι ψηφοφόροι μετάνιωσαν για την ψήφο τους βλέποντας τα παραπάνω αποσπάσματα ζητώντας για επανάληψη των εκλογών!

Το μόνο σίγουρο, είναι πως η Αριστερά νίκησε τις εκλογές, καθώς αφαιρώντας τα δύο “μεγάλα κόμματα”, τα Αριστερά κόμματα απέκτησαν το 31,36% των προτιμήσεων του ελληνικού λαού και τα Δεξιά το 17,57% αφήνοντας το φτωχό 32,03% για τον δικομματισμό και το υπόλοιπο 16,68% σε κόμματα εκτός βουλής όπως ήταν Μπακογιάννη και ο Καρατζαφέρης, άλλοτε πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής…

Ο κόσμος μίλησε. Όμως μετά τα αποτελέσματα, κανείς δεν κατάλαβε τι είπε. Κυβέρνηση δεν ψήφισε πάντως. Έσβησε τον δικομματισμό από τον χάρτη και έφερε ακροδεξιούς και ακροαριστερούς σε ισχυρή θέση. Αναρωτήθηκε κανείς πως θα ψηφίζονται νόμοι αύριο; Πως θα παράγεται κοινοβουλευτικό έργο; Ανάθεμα… πως θα σχηματιστεί κυβέρνηση; Ο ελληνικός λαός αποδείχτηκε αγνώμον, ανώριμος και εκδικητικός. Δεν ψήφισε για το μέλλον του μα για να διαμαρτυρηθεί για το παρόν. Τώρα, μαζί με όλη την διεθνή κοινότητα φοβάται για το αν θα μπορέσει να εκπροσωπηθεί με μία συγκροτημένη κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση συνεργασίας της οποίας τα χαρακτηριστικά θα χρησιμοποιήσω για να προβληματιστούμε αύριο με ένα σχεδιάγραμμα που θα συζητηθεί.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ :[

4 σχόλια:

  1. σχεδον διαφωνω με το αρθρο σου ο κοσμος ειναι σαστισμενος κ αγανακτισμενος,δεν εχει επιλογες να ψηφισει,τα κομματα δεν εκφραζουν κανεναν μας, ο εαυτος τους, τους ενδιαφερει..δε θελουμε να συνεχιστει αυτη η ανεχεια,να μην εχεις δουλεια,να εχεις κ να μη ξερεις αν αυριο θα εχεις,να δουλευεις σα σκυλι κ να μην πληρωνεσαι,να ζεις στη μιζερια, να σου γκρεμιζουν τα ονειρα κ τη ζωη
    να,να,να... δεν ειναι λυση η ακυβερνησια αλλα δεν ειναι λυση κ αυτο που ηταν μεχρι χθες...ο κοσμος εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων δε φταιει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφωνώ πως δεν είναι λύση η ακυβερνησία, όμως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πια πως ποτέ ξανά δεν επιστρέφουμε στο χθες μετά από αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα συμπεριλαμβάνοντας και τα θετικά και τα αρνητικά όπως τα σχολίασα στο κείμενο.
    Η ψήφος στον Τσίπρα ή την Χρυσή Αυγή δεν νομίζω πως σου βρήκε δουλειά, σε έκανε να πληρώνεσαι ή σου παρέχει πλέον κάποια ασφάλεια.
    Η αυριανή κυβέρνηση θα πρέπει να διαπραγματευτεί αύριο με τους εταίρους κι εσύ σαν ψηφοφόρος ψάχνεις τον πιο ικανό για να το καταφέρει αυτό :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εχουμε βαρεθει να διαβαζουμε για το πασοκ εδω μεσα. Ας φροντιζε λοιπον το κομμα της αληθειας να τιμωρησει όλους αυτους που κλεψανε τα χρηματα μας και μετα ας προχωρουσε στα μνημονια και στις δανειακες συμβασεις με τους τοκογλυφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. με εκπλήσσει το σχόλιο σου φίλε μου. Για λόγους επικαιρότητας, εδώ και δύο εβδομάδες που ασχολούμαι καθημερινά με την πολιτική, δεν έχω αναφερθεί ειδικά στο ΠΑΣΟΚ.
    Για λόγους προβληματισμούς έχω ασχοληθεί με την Δεξιά και άλλα επιμέρους πολιτικά θέματα, αλλά όχι με το κόμμα που ουσιαστικά δεν έχει καμία σχέση με την επικαιρότητα, όπως άλλωστε αποφάνθηκε και από το πρόσφατο αποτέλεσμα το οποίο και σχολιάζω στο παραπάνω κείμενο :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το