Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

προβληματισμός δευτέρας – ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΑΙΟΥ: ΣΤΡΩNOYΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ


Καληνωρίσματα. Οι πιο πολυαναμενόμενες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών πέρασαν στην ιστορία μόλις χθες, με κύριο χαρακτηριστικό τους την μεγάλη πτώση του δικομματισμού αλλά και την άνοδο των μικρών και νέων κομμάτων (περαιτέρω ανάλυση στον αυριανό προβληματισμό). Το κείμενο όμως δεν προορίζεται για αξιολόγηση, εκτίμηση ή σχολιασμό του εκλογικού αποτελέσματος σήμερα, άλλωστε υπάρχουν αρκετές εξελίξεις μέχρι να συσταθεί η κυβέρνηση.

Στο κείμενο ας ασχοληθούμε με την επόμενη των εκλογών. Αυτό που imageπολλοί ξέχασαν να προβλέψουν ή να σχολιάσουν. Αυτό που δεν αφορά την αγωνία των πολιτικών για να κερδίσουν μια θέση στη βουλή, αλλά την αγωνία των πολιτών για να κερδίσουν ένα καλύτερο αύριο στη ζωή τους. Κατά την προεκλογική περίοδο ακούστηκαν πολλές απόψεις και ακόμα περισσότερες προγραμματικές δηλώσεις. Αν την κυβέρνηση σχημάτιζαν Αριστερά κόμματα θα βγαίναμε από τη δανειακή σύμβαση και ίσως από το ευρώ, άσχετα αν αυτό ήταν καλό ή κακό για τη χώρα μας. Αντιμνημονιακά κόμματα πάντως μπήκαν στη Βουλή και ως εκ τούτου η φωνή τους θα ακούγεται.

Όπως όλα δείχνουν, η νέα κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί εκ νέου το Μνημόνιο και θα προσπαθήσει να ξεκινήσει κάποια κοινωνικά και αναπτυξιακά μέτρα. Δεν μπορούμε όμως ακόμα και σήμερα να παραμένουμε αόριστοι και ασαφείς ως προς τις ανάγκες του τόπου μας, όχι όταν έχουμε μια νέα, φρέσκια κυβέρνηση που τουλάχιστον στην αρχή πρέπει να αφήσει καλές εντυπώσεις στον λαό που την ψήφισε. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να παραθέσω αυτονόητους στόχους όπως η μείωση της ανεργίας, η ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας, η στήριξη της ρευστότητας της αγοράς, η πάταξη της φοροδιαφυγής και του παρακράτους, ο περιορισμός των λαθρομεταναστών, η επιστροφή κεφαλαίων στη χώρα, η προσέλκυση ξένων επενδύσεων, η βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος, το φορολογικό, οι υπηρεσίες υγείας και πολλά ακόμα που σας παροτρύνω να συμπληρώσετε στον προβληματισμό σας.

Όμως αν όλοι εμείς ψηφίσαμε τα άτομα που θα απαρτίζουν την νέα κυβέρνηση, ας επιλέξουμε και τις προτεραιότητες που αυτή πρέπει να έχει στην διακυβέρνηση της. Επιλέξτε ένα ή περισσότερα ζητήματα από την ηλεκτρονική ψηφοφορία και αναδείξτε την λίστα με τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης. Εγώ υπόσχομαι να την προωθήσω στο γραφείο τύπου του νέου πρωθυπουργού όποτε αυτός προκύψει.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΕΝΑ ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΜΑΙΟΥ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το