Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

βpάβευση κυριακής ~ oι αυτοδυναμίες πέθαναν μαζί με το πολιτικό σύστημα της διαπλοκής

καταχώρηση τσι μέρας 
η βράβευση της καλύτερης καταχώρησης για την ημέρα που πέρασε στον χώρο των ιστολογίων
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΤΣΙ ΜΕΡΑΣ
από Antinews

Οι αυτοδυναμίες πέθαναν μαζί με το πολιτικό σύστημα της διαπλοκής

Όλους μας συγκλόνισε το εκλογικό αποτέλεσμα. Και είναι φυσιολογικό να υπάρχουν και αντιδράσεις και αναταράξεις και ερωτήματα. Το antinews την εβδομάδα που πέρασε προσπάθησε με πολλές αναρτήσεις και φυσικά με τα χιλιάδες σχόλια των αναγνωστών να αποτυπώσει την ιστορική στιγμή που ζούμε προκειμένου να αντλήσουμε διδάγματα για το μέλλον που έρχεται καλπάζοντας.

Μετά λύπης όμως διαπιστώνουμε ότι στο κομματικό μόρφωμα που συνεχίζει να αποκαλείται “Νέα Δημοκρατία” αδυνατούν να αντιληφθούν τα μηνύματα των καιρών. Με αποτέλεσμα να έρχονται να μας σώσουν πάλι ο … κ. Αντώναρος και η κ. Φουντουκίδου μαζί με διάφορους παράγοντες εκδοτικούς και επιχειρηματικούς, μικρούς και μεγάλους, που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι αυτούς τιμώρησε ο λαός με την ψήφο του την περασμένη Κυριακή. Όλους αυτούς που μαζί με το ΠΑΣΟΚ είχαν στήσει ένα πρασινογάλαζο σύστημα εξουσίας που λεηλάτησε την χώρα στηριγμένο σε ένα διεφθαρμένο κράτος που λειτουργούσε μόνο προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων και των παραγιών τους και σε βάρος της κοινωνίας. Όλους αυτούς τους κομματάρχες, εκδότες, παραεκδότες, προμηθευτές, κατασκευαστές και νταβατζήδες, μικρούς και μεγάλους, που νόμιζαν ότι με μια τριετή ή τετραετή εναλλαγή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην εξουσία θα κορόιδευαν εσαεί τον κόσμο. Όλους αυτούς που τους είδαμε τις προηγούμενες εβδομάδες να υπονομεύουν ανοικτά τον Σαμαρά και να καλούν τον κόσμο να ψηφίσει μικρά κόμματα.

Και τους βλέπουμε τώρα να ζητούν υπογείως (επειδή ανοικτά δεν τολμούν να το κάνουν), συνέδρια και επανιδρύσεις, επειδή κατά την γνώμη τους όλοι οι προηγούμενοι αρχηγοί της ΝΔ είχαν το δικαίωμα να χάσουν και δυο και τρεις εκλογικές αναμετρήσεις πριν γίνουν πρωθυπουργοί, μόνο ο Σαμαράς δεν έχει το “δικαίωμα” αυτό. Μόνο σε αυτόν δεν μπορεί να συγχωρεθεί κανένα λάθος και καμία ολιγωρία, κανένα λάθος στην επιλογή συνεργατών και στην  τακτική. Πρέπει να είναι τέλειος.

Τι ζητούν με λίγα λόγια όλοι αυτοί; Να επιστρέψει η ΝΔ και η παράταξη

στις παλιές καλές γι αυτούς εποχές της πολυσυλλεκτικότητας, των πελατειακών σχέσεων των τζακιών των φέουδων και των πολλών τάσεων για να εξασφαλίσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία να κυβερνήσει και να υπάρξουν πολλές υπουργικές καρέκλες για όλους.

Θα το επαναλάβουμε λοιπόν για μια ακόμα φορά: Η μεταπολίτευση του 74 και το πολιτικό σύστημα του δικομματισμού, της διαπλοκής και της διαφθοράς ενταφιάστηκαν στις κάλπες της περασμένης Κυριακής μαζί με τα κάθε λογής πολιτικά τζάκια.

Μαζί τους πέθαναν και οι αυτοδυναμίες. Μπήκαμε, οριστικά στον αστερισμό των κυβερνήσεων μειοψηφίας και των κυβερνήσεων συνασπισμού κι αυτό πρέπει να αποτυπωθεί και στον εκλογικό νόμο και στο Σύνταγμα, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Τα αποτελέσματα δεν είναι προσωρινά. Τίποτα δεν προμηνύει ότι η κατάσταση θα αλλάξει στο σύντομο μέλλον τουλάχιστον. Στους καιρούς που έρχονται θα συμβούν κοσμογονικές αλλαγές, άλλοι θα ωριμάσουν και άλλοι θα χαθούν, προγράμματα και ιδέες θα κατασταλάξουν, νέα κόμματα θα δημιουργηθούν αναπόφευκτα και στο τέλος το νέο θα επικρατήσει του παλιού. Και μόνο ύστερα από πολύ καιρό μπορεί να επιστρέψουμε σε καταστάσεις σταθερότητας και ενδεχομένως δικομματισμού.

Τι  θα αλλάξει λοιπόν αν θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές τον Ιούνιο; Θα πάρει η ΝΔ 25%. Και τι έγινε; Θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ 27%; Και τι θα το κάνει; Οι νέες εκλογές θα οδηγήσουν  αναπόφευκτα  πάλι σε ακυβερνησία με ανοικτά, εδώ που φτάσαμε, όλα τα ενδεχόμενα.

Έχουμε ξαναγράψει ότι με μια έννοια το εκλογικό αποτέλεσμα είναι “σοφό”: Καταδίκασε μεν τα λάθη του Σαμαρά , αλλά ταυτόχρονα του έδωσε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία, αφού τον διατήρησε ως πρώτη δύναμη του νέου πολιτικού σκηνικού. Καταδίκασε στο πυρ το εξώτερο τη ΝΔ, αλλά επέτρεψε στον Σαμαρά να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει αν δεν το θέλει αυτός. Μήπως λοιπόν σε αυτό αποσκοπούν οι διάφοροι όψιμοι αμφισβητίες; Να αποτρέψουν μια αναπόφευκτη πρωθυπουργία Σαμαρά, του μόνου που αποδεδειγμένα μπορεί να διαπραγματευθεί με τους δανειστές και να βγάλει την χώρα από την κρίση; Αν εσείς βλέπετε κάποιον άλλο να τον προτείνετε να το συζητήσουμε δημοσίως.

Τι πρέπει να γίνει στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Το έγραψε σε προηγούμενη ανάρτηση ο Κώστας ο Ροδινός: Ο Α. Σαμαράς να καταθέσει μια ξεκάθαρη και τολμηρή πρόταση διακυβέρνησης ικανής να  αποτρέψει νέες εκλογές. Στο επίκεντρο αυτής της πρότασης πρέπει να είναι η ανακούφιση των θυμάτων του Μνημονίου άμεσα. Παράλληλα ο Σαμαράς πρέπει να επαναφέρει στο προσκήνιο και να επιβάλει στην ατζέντα της κεντρικής πολιτικής την πρότασή της έξοδο από την κρίση. Εκείνη την πρόταση του Ζαππείου που τότε όλοι λοιδόρησαν, αλλά  σήμερα κλέβουν τις ιδέες της.

Αν  ο ΣΥΡΙΖΑ,  οι ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ θέλουν πάση θυσία εκλογές, ας αναλάβουν και το πολιτικό κόστος, αν τις προκαλέσουν.!

Ό,τι κι αν συμβεί όμως σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο δεν θα αλλάξει την βασική εκτίμησή μας: Το βαρύ για τη ΝΔ εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να μετατραπεί σε εφαλτήριο ριζικής ανανέωσης και αναζωογόνησης της παράταξης. Σε εφαλτήριο νίκης.

Η ΝΔ ως κομματικός σχηματισμός έχει πεθάνει και μόνο η ανανέωση και αναδιοργάνωση της μεγάλης πατριωτικής παράταξης που εκπροσώπησε το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον της Ελλάδος.  Ο Σαμαράς πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα του μεγάλου προκατόχου του με την ΕΡΕ και τον Συναγερμό και να δημιουργήσει ένα εντελώς νέο κόμμα.

Αν δεν γίνουν ανατροπές και ρήξεις τώρα, η Ν.Δ. θα συρρικνωθεί κι άλλο στις επόμενες εκλογές. Πράγμα που εγγυάται απολύτως κάθε τυχόν επιστροφή στις “μεσαιοχωρίτικες” και “πολυσυλλεκτικές” λογικές του παρελθόντος τις οποίες επικαλούνται οι αυτόκλητοι σωτήρες της ΝΔ.

Και για να μην μπερδευόμαστε και βγουν πάλι οι διάφοροι …αναλυτές των αναρτήσεων του antinews ξεκαθαρίζουμε επίσης ότι: ΑΛΛΟ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΉ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ. Η πρώτη αποτελεί σήμερα την δύναμη αναγέννησης και σταθερότητας του τόπου. Η δεύτερη αποτελεί ανάχωμα στα προηγούμενα. Υπάρχει μόνο ως χώρος πολιτικών παιχνιδιών και ξεπερασμένων νοοτροπιών. Η ΝΔ ή θα ανανεωθεί και θα επανιδρυθεί, ή θα πεθάνει. Τελεία και παύλα.

Το εγχείρημα λοιπόν της μεγάλης κεντροδεξιάς δεν απευθύνεται τόσο στους γνωστούς παράγοντες και αποτυχόντες προέδρους και αρχηγούς, όσο  κυρίως στα στελέχη και τους απλούς ψηφοφόρους. Και προτιμούμε σαφώς το “πατριωτική” από το περιοριστικό “κεντροδεξιά”.

Για να τελειώνω: Ο ίδιος ο Σαμαράς πρέπει να απευθύνει εγερτήριο σάλπισμα αφύπνισης και αναδιοργάνωσης στην βάση. Αφού πρώτα προχωρήσει σε μια μεγάλη αναδιοργάνωση του επιτελείου του και δημιουργήσει μια ισχυρή ομάδα παραγωγής πολιτικής.

  οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. 
Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας 
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το