Τρίτη 8 Μαΐου 2012

βpάβευση δευτέρας ~ χωρίς βαθυστόχαστες αναλύσεις

καταχώρηση τσι μέρας 
η βράβευση της καλύτερης καταχώρησης για την ημέρα που πέρασε στον χώρο των ιστολογίων
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΤΣΙ ΜΕΡΑΣ
από ΡΑΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Χωρίς βαθυστόχαστες αναλύσεις

Δεν χρειάζεται να ψάξει κανείς πολύ, ούτε να σπάσει το κεφάλι του για να ερμηνεύσει την εκλογική συντριβή του ΠΑΣΟΚ.
Μερικές φορές είναι τόσο απλά τα πράγματα!
Έχουμε και λέμε:
Πολιτικά και ιδεολογικά σε κρίση εδώ και καιρό.
Οργανωτικά σε πλήρη διάλυση. Μετά την αποκοπή και των συνδικαλιστικών οργανώσεων από το «σώμα» του, έμεινε με τους μηχανισμούς των υποψηφίων βουλευτών και μόνο. Κάποιοι βέβαια εξ αυτών είχανε μόνο τον εαυτό τους!
Καμία συγκροτημένη προσπάθεια μετακίνησης ετεροδημοτών. Δεν ξέρω βέβαια τι αποτελέσματα θα υπήρχαν ακόμη και αν γινότανε κάτι τέτοιο.
Στους νέους ψηφοφόρους πραγματική εξαφάνιση. Στις ηλικίες από 25-45 το ΠΑΣΟΚ με το ζόρι συγκεντρώνει 8%! Και γιατί να το ψηφίσουν;
Γιατί ο μισθός του νεοπροσλαμβανόμενου έφθασε εκεί που έφθασε; Γιατί η Παιδεία έγινε μπάχαλο με την ιστορία των βιβλίων και των Πανεπιστημίων; Γιατί η ανεργία χτύπησε κόκκινο; Γιατί να ψηφίσει αυτός που σκέφτεται να ξενιτευτεί από την Ελλάδα και σε θεωρεί υπεύθυνο για αυτό;
Γιατί να σε ψηφίσει ο ιδιωτικός υπάλληλος; Γιατί του μείωσες το μισθό ( στο πλαίσιο υποτίθεται της ανταγωνιστικότητας) και τον έκανες έρμαιο στις διαθέσεις του κάθε εργοδότη, απειλώντας του ότι θα υπάρξουν και νέες περικοπές αν δεν υπογραφούν συμβάσεις;
Γιατί να ψηφίσει ο δημόσιος υπάλληλος, που αφού τον ξεφτίλισες με σειρά δηλώσεων κορυφαίων στελεχών, αφού του μείωσες το μισθό, αφού του στέρησες τη δυνατότητα να εξελίσσεται φυσιολογικά, τον απειλείς με αοριστολογίες περί αξιολόγησης και συμφώνων απόδοσης, που στέλνονται μάλιστα στις υπηρεσίες μία εβδομάδα πριν τις εκλογές!
Γιατί να σε ψηφίσει βρε Ρέππα όταν τον απειλείς μονίμως εδώ και τρείς μήνες με 150.000 λιγότερους υπαλλήλους μέχρι το 2015 και με 15.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2012;
Γιατί να σε ψηφίσει ο συνταξιούχος που του κόβεις και του ξανακόβεις τη σύνταξη, που του ευτελίζεις την επικουρική, που του κλέβεις το εφάπαξ και του περιορίζεις με το έτσι θέλω τα φάρμακα του και ταυτόχρονα τον απειλείς ότι αν υπάρξει έλλειμμα στα ταμεία, αυτός θα ξαναπληρώσει τη νύφη! Και ταυτόχρονα να κρέμεται πάνω από το κεφάλι του η αύξηση της τιμής του πετρελαίου για την επόμενη χρονιά σε ύψη που κάνουν αδύνατη τη διαβίωση του!
Γιατί να σε ψηφίσει ο επιχειρηματίας όταν έχεις στραγγαλίσει τη ρευστότητα στην αγορά, όταν η επιβίωση του έχει γίνει σταυρόλεξο με άγνωστη λύση, όταν τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο;
Και γιατί τέλος να σε ψηφίσει ,έστω αυτός που θέλει να σου δώσει μια ευκαιρία, όταν βλέπει τα καραγκιοζιλίκια των λεγόμενων κορυφαίων, τις δηλώσεις αλληλοαναίρεσης, το μπάχαλο με τη λήψη πολιτικών αποφάσεων, τους «αδιάβαστους» Υπουργούς που τους κρατάς στην Κυβέρνηση και δυστυχώς ξαναεκλέγονται!
Βάλτε τα και υπολογίστε τους αριθμούς και δε νομίζω να χρειαστείτε ιδιαίτερα βαθυστόχαστες αναλύσεις.
Υπάρχουν όμως και μερικές αλήθειες που μπορεί να στενοχωρήσουν κάποιους αλλά είναι νομίζω σημαντικές:
Όταν εδώ και δύο μήνες εμφανίζονται σαν εκφραστές μιας νέας κατάστασης σε επίπεδο κόμματος, πρώην πλέον – ευτυχώς- βουλευτές, που εκ των πραγμάτων έχουν προκαλέσει ένα σημαντικό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ με τη στάση τους στην Κ.Ο., έχοντας περάσει στη συνείδηση πολλών μελών του κόμματος ότι είναι οι υπεύθυνοι για την ανατροπή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που υπήρχε, ε! θα υπάρξει και αντίδραση.
Όταν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν μπορεί σαν στείλεις μήνυμα συσπείρωσης του στενού κομματικού σου πυρήνα, ε! δεν θα την πετύχεις.
Όταν το επικοινωνιακό επιτελείο δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι το πρόβλημα σου είναι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και όχι οι υπόλοιποι, ε! το στέλνεις στον αγύριστο.
Είναι τόσο απλά τα πράγματα…
Και αν δεν τα πιστεύετε δείτε τα αποτελέσματα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Όχι μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

  οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. 
Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας 
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το