Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

βpάβευση πέμπτης ~ η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής

καταχώρηση τσι μέρας 
η βράβευση της καλύτερης καταχώρησης για την ημέρα που πέρασε στον χώρο των ιστολογίων
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΤΣΙ ΜΕΡΑΣ
από olympia

Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

Τις τελευταίες ημέρες και μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου, τα πολιτικά κόμματα και με ευθύνη ιδίως των αρχηγών των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων δηλαδή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μετέτρεψαν την πολιτική αλλά και τα κόμματά τους σε ποδοσφαιρικές ομάδες σε περίοδο μεταγραφών των ποδοσφαιριστών, αγνοώντας προφανώς τα αποτελέσματα που αυτές θα φέρουν.
Πρώην βουλευτές που οι περισσότεροι εξ αυτών δεν εξελέγησαν με τα κόμματά τους αλλά και διάφοροι άλλοι πολιτευτές αλλάζουν κόμματα και φροντίζουν να βρουν πολιτική στέγη
εν ονόματι της σωτηρίας της πατρίδος που εξ αιτίας της πολιτικής που οι ίδιοι και τα κόμματά τους άσκησαν κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο την έφεραν εδώ που την έφεραν.
Ακόμη και οι λέξεις που εκφέρονται από τα στόματα διάφορων πολιτικών αρχηγών κομμάτων και υποψηφίων έχουν χάσει την πραγματική τους έννοια και χρησιμοποιούνται απλά για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και για να πείσουν τους έλληνες ψηφοφόρους προκειμένου να προτιμήσουν το κόμμα τους και για να κερδίσουν λίγους περισσότερους ψήφους.
Ακόμη δε νεαρός σχετικά πολιτικός αρχηγός, ο κ. Τσίπρας, μάλλον δείχνει σημεία άγνοιας κινδύνου και αποκαλεί ξένο ηγέτη και μάλιστα μεγάλης χώρας που δείχνει και σημεία συμπαράστασης στη δεινοπαθούσα χώρα μας, όχι με το όνομά του αλλά με περιπαικτικό όνομα και μάλιστα εντός της χώρας του που θα μπορούσε να δημιουργήσει ακόμη και διπλωματικό επεισόδιο.
Και δυστυχώς το ίδιο συμβαίνει με όλους. Ανταλλάσσουν χαρακτηρισμούς σαν ρουκέτες και δείχνουν να μην έλαβαν το μήνυμα της κάλπης που δεν ήταν άλλο από αυτό της εθνικής συνεννόησης. Το αγνόησαν για το κομματικό τους όφελος χωρίς να αναρωτούνται για το αν η κάλπη ξαναδώσει το ίδιο ή παραπλήσιο αποτέλεσμα τι θα κάνουν;
Θα ξαναπάμε σε άλλες εκλογές με τα προβλήματα της οικονομίας να βαθαίνουν ή θα επιμένουν για την πολυπόθητη αυτοδυναμία;
Εν τω μεταξύ τα προβλήματα μεγαλώνουν , ο κίνδυνος να μας εγκαταλείψουν οι εταίροι αυξάνονται, οι λύσεις είναι δεδομένες διότι το ΠΑΣΟΚ κυρίως και η ΝΔ τις αποδέχθηκαν και ο απλός κόσμος πασχίζει να λύσει προβλήματα επιβίωσης από τις οριζόντιες και κάθετες περικοπές των εισοδημάτων που του επέβαλαν και οι αυτοκτονίες πολιτών συνεχίζονται. Tragic, που λέει και η γνωστή διαφήμιση.

  οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. 
Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας 
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το