Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

προβληματισμός παρασκευής - ΜΥΘΟΣ ΜΑΙΟΥ: ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗ ΖΩΗΣ (μέρος 4/4)

image161333image29123image2121
Ο Νίκος κλείστηκε στις σκέψεις του μετά από τον θάνατο της Κατερίνας. Όταν η Λένα τον καλούσε στο σπίτι της εκείνος την απέφευγε με τη δικαιολογία του θανάτου ενός κοντινού του προσώπου. Η αποχή από την ερωτική ζωή με την Λένα και τις εκκεντρικότητες που έκανε μαζί της, imageτον οδήγησε στο να προσηλωθεί στη δουλειά του. Να ψάξει περισσότερο τις παρατυπίες που είχε κάποτε εντοπίσει στα βιβλία της εταιρείας, αλλά και να βρει απόρρητα έγγραφα με την βοήθεια απόρρητων εγγράφων που κατάφερε να ξεκλειδώσει στο κεντρικό σύστημα της εταιρείας. Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά, τεχνολογικό υλικό που είχε αγοραστεί από την εταιρεία, χρησιμοποιήθηκε για να υποκλέπτει τηλεφωνικές συνδιαλέξεις υψηλών προσώπων της πολιτικής σκηνής του τόπου.

Ο Νίκος συνέχισε να ψάχνει μέχρι να μαζέψει αρκετά στοιχεία και για να μην κινεί την περιέργεια, άρχισε και πάλι να βγαίνει με τη Λένα. Ένα βράδυ που είχε μείνει στην εταιρεία, κατάφερε να βρει αρχεία που έδειχναν πως είχαν πληρωθεί άτομα ώστε να υποκλέψουν το λογισμικό στο Υπουργείο Εσωτερικών και να νοθεύσουν τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών. Ο Νίκος βρήκε στοιχεία ενός άντρα που δεν φαινόταν να δουλεύει στην εταιρεία. Τον πήρε από το εταιρικό του τηλέφωνο και εκείνος απάντησε.
- “Πήγαν όλα καλά την τελευταία φορά”; ρώτησε χωρίς να έχει ιδέα για τι ρωτάει.
- “Ποιός είσαι; Μόνο με τον Αντρέου μιλάω. Αφού ενημέρωσα πως την σκότωσα την κοπέλα χωρίς αυτό που μου ζήτησε” απάντησε πεταχτά.
- “Ετοιμάζουμε καινούρια δουλειά. Θα σε ενημερώσει ο Αντρέου” συνέχισε για να μην κινήσει υποψίες.
Αμέσως μετά κάλεσε τη Λένα: “Έλα εδώ. Σου έχω μια έκπληξη”. Η Λένα έφτασε ασυνήθιστα γρήγορα και κατευθύνθηκε στο γραφείο τους. Έξω από αυτό, ο Νίκος την περίμενε με αναμμένα κεριά και απαλή μουσική.
- “Τι κάνεις”; ρώτησε η Λένα μάλλον φοβισμένη παρά εντυπωσιασμένη.
- “Μην ανησυχείς. Είμαστε μόνοι μας εδώ” την καθησύχασε ενώ την έγδυνε και φροντίζοντας να φαίνονται καθαρά τα πρόσωπά τους στην κάμερα ασφαλείας.
Αμέσως άρχισε να της κάνει έρωτα ενώ ήταν όρθιοι μπροστά από ένα γραφείο του διαδρόμου. Κατά την συνουσία ξεκίνησε να της μιλάει: “Ξέρεις, εσύ και τα αφεντικά σου μου έχετε στήσει παγίδα. Βρήκα παρανομίες της εταιρείας και αφού μου έστειλαν εσένα που δεν είσαι παρά μια πόρνη πολυτελείας με γνώσεις λογιστικής, σκότωσαν τον μόνο άνθρωπο που εμπιστευόμουν. Τώρα θα πληρώσετε με τη ζωή σας”. Η Λένα δεν απάντησε, μόνο τραβήχτηκε βγάζοντας τον από μέσα της και έδειξε τρομοκρατημένη. Ο Νίκος συνέχισε ενώ έβγαζε ένα όπλο απ’ το φόρεμά της: “Δεν είμαι διεστραμμένος. Σε έγδυσα γιατί ήξερα ότι οπλοφορείς και τώρα ντύσου. Θα πάμε μια βόλτα και θα φερθείς φυσιολογικά γιατί θα σε σκοτώσω αμέσως με το ίδιο σου το όπλο”.
Οι δυο τους μπήκαν γρήγορα στο αυτοκίνητο και κατευθύνθηκαν στα γραφεία του μεγαλύτερου τηλεοπτικού δικτύου της χώρας. Με την απειλή του όπλου μπήκαν μέσα ακριβώς την ώρα που το βραδινό δελτίο ειδήσεων ήταν στον αέρα. Ο Νίκος πήρε τη θέση της παρουσιάστριας έχοντας πάντα δίπλα του τη Λένα. Στον αέρα έδειξε όλα τα χαρτιά που είχε φροντίσει να εκτυπώσει, αποδεικνύοντας τις παράνομες αγορές τεχνολογίας υποκλοπών, τη νοθεία των εκλογών, ακόμα και τον θάνατο της Κατερίνας.

Όταν τελείωσε, η αστυνομία που περίμενε από ώρα, τον συνέλαβε και μαζί με αυτόν όλη την διοίκηση της εταιρείας ΠΑΝΙΝΦΟ. Η Λένα παρέμεινε ελεύθερη καθώς δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες εις βάρος της. Μετά από καιρό, ο Νίκος και η Λένα έκαναν περιστασιακά έρωτα. Ο Νίκος δεν ασχολήθηκε ξανά με την Λογιστική. Έγινε μπάρμαν σε ένα γνωστό μπαρ της πόλης.

:[
ολόκληρος ο Μύθος του Μαΐου την Κυριακή στις 12:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το