Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

προβληματισμός τετάρτης - ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ vs ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΑΧΗ: ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

διαβάστε την…

Καληνωρίσματα. Η τηλεόραση έχει αλλάξει απίστευτα τα τελευταία χρόνια. Την ίδια ώρα που πολλοί που μιλούν για “τηλεοπτικά σκουπίδια” τα κανάλια προχώρησαν σε διαρθρωτικές αλλαγές που όπως θα δούμε συνδέονται άμεσα με το διαδίκτυο.

Αρχικά, σήμερα έχουμε θεματικά κανάλια. Ο τηλεθεατής μπορεί να παρακολουθήσει αθλητικά προγράμματα όλο το εικοσιτετράωρο χωρίς περιορισμούς, να παρακολουθεί ταινίες, ντοκιμαντέρ, ειδήσεις κ.α. απρόσκοπτος όλες τις ώρες της ημέρας. Είναι ακριβώς σα να πλοηγούμαστε σε μια διαδικτυακή σελίδα συγκεκριμένης θεματολογίας την οποία επισκεπτόμαστε όποτε θέλουμε για όσο θέλουμε πετυχαίνοντας στοχευμένη διασκέδαση.

Δεν αρκεί όμως η τηλεόραση να… μοιάσει στο διαδίκτυο, πρέπει να imageβοηθηθεί και από αυτό. Είναι αλήθεια πως εδώ και λίγο καιρό το web tv αποτελεί το πιο καυτό σημείο στις ιστοσελίδες των τηλεοπτικών σταθμών. Μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας, οι σταθμοί μπορούν να μεταδίδουν όλη μέρα όλο ή μέρος του προγράμματος τους μέσω του διαδικτύου σε όσους απλά δεν μπορούν να έχουν τηλεόραση ή τηλεοπτική κεραία εκεί που βρίσκονται. Ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο η τηλεόραση βρίσκεται πλέον παντού! Το web tv όμως προσφέρει μία ακόμα πολύ ενδιαφέρουσα παροχή προς τους τηλεθεατές-χρήστες. Πλέον μπορεί να αποθηκεύει προγράμματα έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να παρακολουθεί προγράμματα που δεν πρόλαβε να δει στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή του. Μιλάμε για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων ή την αγαπημένη μας τηλεοπτική σειρά.

Το διαδίκτυο μπορεί να βοηθήσει την τηλεόραση ακόμα και στην αύξηση της τηλεθέασής της. Στην εκπομπή γνωστού δημοσιογράφου του CNN προσφάτως, θα ήταν καλεσμένος κάποιος διάσημος αστέρας του Hollywood. Μία μέρα πριν και ενώ τα διαφημιστικά παιζόντουσαν στον σταθμό από μέρες, έγινε γνωστό πως ο συγκεκριμένος ηθοποιός είχε μεθύσει και μπλέξει σε καυγά. Ο δημοσιογράφος τότε, το καταχώρησε στον λογαριασμό του στο twitter με αποτέλεσμα να γίνει γνωστό και στους εκατοντάδες ακόλουθους του αλλά και στους ακολούθους αυτών. Αποτέλεσμα; Η θεαματικότητα της εκπομπής χτύπησε κόκκινο! Γενικά, είναι εύκολο, άμεσο και πολύ προσιτό για κάποιο κανάλι να διαφημίζει το πρόγραμμά του μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Δεν είναι τυχαίο πως όλα τα τηλεοπτικά κανάλια που ακολουθούν σύγχρονες μεθόδους marketing, διαθέτουν λογαριασμούς στο facebook, το twitter κλπ.

Προφανώς το διαδίκτυο αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την προώθηση της τηλεόρασης. Σε αυτήν την περίπτωση δεν βοηθά στο να κλείσουμε την τηλεόραση, αλλά στο να την ανοίξουμε! Σε αυτήν την μονομαχία αν δεν μπορούμε να σημειώσουμε νίκη υπέρ της τηλεόρασης, τότε σίγουρα θα την λήξουμε ισόπαλη.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΡΟΠΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το