Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

βpάβευση τρίτης ~ η άλλη πλευρά του πολεμιστή

καταχώρηση τσι μέρας 
η βράβευση της καλύτερης καταχώρησης για την ημέρα που πέρασε στον χώρο των ιστολογίων
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΤΣΙ ΜΕΡΑΣ
από ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΑΜΥΝΑ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η άλλη πλευρά του ...Πολεμιστή !

Υπάρχουν στιγμές που νιώθεις ότι το να είσαι Έλληνας είναι κάτι το πολύ σπουδαίο , αν όμως είσαι και στην οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ευλογία Θεού...
Έχεις την πίκρα στο στόμα σου ,αναρωτιέσαι γιατί που έφταιξα και εκείνη την στιγμή γίνεται κάτι το αναπάντεχο και νιώθεις ότι είσαι απλά ο ένας, ο ξεχωριστός, ο μοναδικός !


Όλος ο Μάιος ήταν γεμάτος εκπλήξεις ,Οι ένοπλες Δυνάμεις της χώρας χωρίς βασικά εφόδια ,από τους πολιτικούς ηγέτες της Χώρας οι αξιωματικοί στο περιθώριο, που απλά μεθοδικά ακούραστα και σιωπηλά έχτισαν την ανάταση της Πατρίδος !

Ζήσαμε την ξαφνική αγριάδα όλης της ετοιμότητος της Πολεμικής Αεροπορίας σε χρόνο κατώτερο του προβλεπομένου , όταν οι Τούρκοι είχαν τεράστιες Δυνάμεις αναπτυγμένες στα παράλια μας! Ζ

Ζήσαμε την ενεργοποίηση της Αεράμυνας όλης της Χώρας με εντολή του Α/ΓΕΕΘΑ άσκηση που έγινε για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο!

Ήρθε η ώρα της απογείωσης των Ενόπλων Δυνάμεων ,η άσκηση Θαλάσσιος Γρύπας 1/12 !
¨Όλα τα σενάρια απίθανα και όμως επαληθεύτηκαν ,αναχαίτιση του Exocet για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά και ταυτόχρονα εκτόξευση Exocet απο μαχητικό Μιράζ !!!

Ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων ακμαιότατο κόντρα σε αερολογίες στελέχους πολιτικού κόμματος που μίλαγε για καταρρακωμένο ηθικό ...Η συγκεκριμένη κυρία τόσα ξέρει τόσα λέει ! Προφανώς έχει επηρεαστεί από την κουλτούρα της ανατολής που σπούδασε και αποτελεί πόθο της Τουρκίας !
Εδώ όμως είναι το μεγαλείο των Ελλήνων μετά την ολοκλήρωση της ασκήσεως και ενώ θα περίμεναν κάποιοι να να δρέψουν τις δάφνες και όχι άδικα, είχαμε το ίδιο βράδυ ταξείδι του Α/ΓΕΕΘΑ και του Α/ΓΕΣ στην Θεσσαλονίκη !

Επίσημα η σχεδίαση μιας ακόμη άσκησης ...ανεπίσημα ώρα 09:00 Παρασκευή πρωί περνάνε την Πύλη του 424 ΓΝΣΝΕ (στρατιωτικού νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης μαζί ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Ζαζιάς Κων/νος και ο Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού !

Περνάνε γρήγορα από τα τυπικά και κατευθύνονται στο θάλαμο που νοσηλεύεται ο τραυματίας Ανθυπολοχαγός πυροτεχνουργός Αδάμ Παπαδόπουλος !

Είναι ο Αξιωματικός που τραυματίστηκε από έκρηξη στην πλάτη και στο κεφάλι κατά την διάρκεια ελέγχου πυρομαχικών πριν από λίγο καιρό στην μονάδα του στο βαθύλλακο της Κοζάνης !

Σηκώνεται όρθιος το παλληκαρι με το μηχάνημα στην πλάτη του, λεβέντικα να υποδεχθεί την ηγεσία του Στρατού μας ...

Βουνό ο πόνος έσφιξε να χείλη και περιέγραψε το ατύχημα αλλά και την πορεία της ανάρρωσης του ο Γενναίος Αξιωματικός !

Ο Α/ΓΕΕΘΑ σαφής και λιτός δεν υπάρχει θέμα χρημάτων να γίνει ότι είναι δυνατόν για την αποκατάσταση της υγείας του Αξιωματικού !

Ο Α/ΓΕΣ ακούραστος μετέδωσε την εντολή και δεσμεύτηκε για την πραγματοποίηση της εντολής !

Τέτοιες ώρες πραγματικά είναι ευλογία να είσαι Αξιωματικός ,τί και αν οι πολιτικάντηδες σε λοιδορούν ,τι και αν άσχετοι σε θεωρούν αυτιστικό και αντιπαραγωγικό, είναι ώρα του Ελληνα Αξιωματικού

Είναι η ώρα που νιώθεις ότι δεν σε ξεχάσανε αλλά ήρθε να σε δει η ηγεσία σου ...Πόσο αλλάζει η ψυχολογία σου ,πόσο ποιο μικρά σου φαίνονται τα ανθρωπάκια που τσακώνονται στην τηλεόραση για σώσουν δήθεν το λαό της Πατρίδος!

Πολλές φορές η μιζέρια μας δεν μας αφήνει να απολαύσουμε τις στιγμές της Ζωής

Υπάρχουν όμως κάτι τέτοιες στιγμές που μένουν χαραγμένες στην μνήμη σου και προσπαθείς να κρύψεις το βουρκωμένο βλέμμα σου !

Έζησα τον πόνο του θανάτου και ξέρω ,ευτύχησα όμως να έρθουν οι οπλίτες και να με επισκεφτεί όλη η Μονάδα μου ...δεν περιγράφεται το συναίσθημα !

Υπάρχουν και αυτοί οι Ελληνες ,Υπάρχουν και αυτοί οι Αξιωματικοί στο Στρατό μας και ευτυχώς υπάρχουν και Στρατηγοί που είναι Ηγέτες ,γιατί απλά οι.... Ηγέτες γεννιούνται και δεν γίνονται !

  οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. 
Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας 
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το