Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

προβληματισμός δευτέρας ~ ΕΡΩΤΗΜΑ ΙΟΥΛΙΟΥ: ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΔΙAKOΠΩΝ

Καληνωρίσματα. Όλοι γνωρίζουμε την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και τις τσέπες μας, συνέπεια της οικονομικής κρίσης, όμως ας μην είναι αυτό ένα ακόμα κείμενο για την κρίση. Αυτό που θέλω να πω είναι πως φέτος λίγοι συμπολίτες μας έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν για μερικές μέρες διακοπές. Αλλά και αυτό θα το παραμερίσω. Ας κάνουμε ένα ταξίδι εικονικό, με τη σκέψη. Αυτό τουλάχιστον δεν μπορεί να μας το στερήσει κανείς.

Το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να διευκρινίσουμε είναι το μέρος στο οποίο θα πάμε .Όμως ας το αφήσουμε αυτό για το τέλος του κειμένου. Αυτό που αρχικά θέλω να ξεκαθαρίσω είναι πως μιλάμε για το εσωτερικό. Στηρίζουμε την ελληνική οικονομία, στηρίζοντας τον ελληνικό τουρισμό, τις τοπικές επιχειρήσεις, τα ελληνικά μέσα μεταφοράς, τα ελληνικά ξενοδοχεία και όπως θα διαπιστώσουμε… μας συμφέρει αφού οι έλληνες επιχειρηματίες έχουν ρίξει πολύ τις τιμές τους για να προσελκύσουν τουρίστες την ίδια ώρα που στους διάσημους προορισμούς του εξωτερικού οι τιμές είναι απλησίαστες.

Ελλάδα λοιπόν. Ελλάδα, που όμως όταν έχουμε το πλεονέκτημα να κατέχουμε συγκεντρωμένους μερικούς σπάνιους περιορισμούς που imageσυνδυάζουν θάλασσα, ιστορία και ότι κανείς θα ήθελε να απολαύσει στις διακοπές του, μας δίνει ένα πολλαπλό πλεονέκτημα. Ένα κριτήριο επιλογής λοιπόν μπορεί να είναι η ποιότητα της παραλίας. Σε αυτό μας βοηθάει ο διεθνής οργανισμός που επιβραβεύει τις καλύτερες παραλίες με γαλάζιες σημαίες. Εκεί, συναντάμε την Ελλάδα δεύτερη στον κόσμο και από κει και ύστερα πολλές επιλογές σε όλες τις περιοχές της ελληνικής επικράτειας. Οι παραλίες του νομού Λασιθίου έρχονται πρώτες με σαράντα στο σύνολο τους. Το κριτήριο φυσικά θα μπορούσε να είναι και η απόσταση από την βάση του καθένα μας. Οπότε πολύ κοντά στην πρωτεύουσα για παράδειγμα, υπάρχουν υπέροχα νησάκια που μας περιμένουν για να απολαύσουμε μοναδικές στιγμές ηρεμίας. Σε μικρή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη συναντάμε παραλίες όπως της Χαλκιδικής (με τριανταπέντε γαλάζιες σημαίες) και κάπως έτσι καταλήγουμε στην επιλογή μας.

Σε κάθε περίπτωση αν έχουμε ή αν είχαμε τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε για μερικές ημέρες ξεκούρασης θα επιμέναμε ελληνικά και θα δικαιωνόμασταν. Όμως τώρα μένει να αποφασίσουμε το που θα πηγαίναμε (και όχι το που θα θέλαμε να πάμε) για διακοπές αποφασίζοντας ρεαλιστικά και πρακτικά.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΑΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΟΤΑΝ ΠΑΤΕ ή ΑΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΤΕ :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το