Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

προβληματισμός πέμπτης ~ ΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΓΓΛΙΑ

Καληνωρίσματα. Δεν είναι καιρός που σε έναν προβληματισμό εδώ στο yannidakis είχα αναφερθεί στις σχέσεις της Αγγλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα πως η πρώτη θέτει εαυτόν εκτός της Κοινότητας, κάθε φορά που θέλει να προστατέψει τα συμφέροντά της αποτελώντας ένα επιλεκτικό μέλος ουσιαστικά. Ε, λοιπόν η Ευρώπη δεν είναι ικανοποιημένη από την συμμετοχή της Αγγλίας στην Ένωση και όπως όλα δείχνουν ισχύει και το αντίστροφο.

 

Οι άγγλοι εδώ και καιρό αλληλοδιαμαρτύρονται για την σχέση που έχουν με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κάμερον δήλωσε πρόσφατα πως δεν αργεί η μέρα που θα τεθεί ένα δημοψήφισμα στο οποίο θα imageεξετάζεται το πλαίσιο των σχέσεων Αγγλίας-Ευρώπης. Δεν είναι τυχαίο πως αυτό αποτελεί λαϊκή απαίτηση και των άγγλων που σε ποσοστό 81% θέλει να εκδηλώσει την επιθυμία του για τις σχέσεις αυτές. Χωρίς να έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα, έχω μεγάλη περιέργεια για το ποιο μπορεί να είναι το επιθυμητό για τους άγγλους; Ξέρουμε πως στηρίζουν το εθνικό τους νόμισμα και αρνούνται να συμμετέχουν στο ευρώ. Ξέρουμε πως απέχουν από αρκετές πολιτικές της Ευρώπης υποστηρίζοντας πως η Ένωση έχει υπερβολική γραφειοκρατία και απαιτεί και μεγάλη ανάμιξη σε θέματα που αφορούν τα κράτη, την κοινωνία των πολιτών και τους πολίτες.

 

Κι όμως την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Αγγλίας διαμηνύει πως μία τυχόν έξοδος από την Ένωση θα ήταν καταστροφική για την Αγγλία και αμέσως σκέφτομαι καχύποπτα καθώς νομίζω πως οι άγγλοι θέλουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Θέλουν να συμμετέχουν στην Ευρώπη όσο θέλουν και όπως θέλουν! Παράλληλα αποτελούν δορυφόρο των ΗΠΑ στην Ένωση προωθώντας τις πολιτικές και τα συμφέροντά τους γι’ αυτό και είναι (για τους αμερικάνους) τόσο σημαντική η συμμετοχή τους στο Κοινοβούλιο.

 

Τελικά τι ακριβώς θέλουν οι άγγλοι που δεν είναι ευχαριστημένοι από την συμμετοχή τους στην Ευρώπη; Και θα έλεγα καλύτερα, τι ακριβώς θέλει η Ευρώπη, εμείς οι ευρωπαίοι από την Αγγλία; Πείτε μου εσείς…

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗΣ-ΑΓΓΛΙΑΣ :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το