Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

προβληματισμός τετάρτης ~ ΣTHN ΠΛΟΥΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΚΑΤΟΙΚΕΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ

Καληνωρίσματα. Αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα γίνεται μία εφιαλτική προσπάθεια από την κυβέρνηση να βρεθούν εντεκάμιση δισεκατομμύρια ευρώ που είναι απαραίτητα, χωρίς να ληφθούν νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα γονατίσουν εκ νέου τους πολίτες.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που στον κρατικό προϋπολογισμό τα νούμερα δε βγαίνουν, που οι τραπεζικοί, οι οικονομολόγοι και οι αναλυτές συγκεντρώνονται μετρώντας με κάθε τρόπο και υπολογίζοντας με διάφορες μεθόδους στην προσπάθεια τους να βρουν μία λύση που τελικά δεν έρχεται. Όταν όμως τα νούμερα δεν βγαίνουν, αναζητάς άλλες λύσεις γιατί οι επιχειρήσεις πτωχεύουν και κλείνουν, οι χώρες… όχι.

Καλώς ή κακώς οι λύσεις εδώ στην Ελλάδα είναι προφανείς. Η χώρα μας παράγει τεράστια ποσά ενέργειας με έμφαση στην ηλιακή, όμως μία έκθεση έγκυρου επιστημονικού περιοδικού κατέδειξε πως η αδράνεια εκμετάλλευσης του ορυκτού μας πλούτου μας κοστίζει τόκους, δόσεις στην τρόικα και την άνευ προηγουμένου ύφεση.

Ας δούμε λίγο πιο συγκεκριμένα όμως πως η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην παραγωγή χουντίτη, πρώτη στην imageπρομήθεια βωξίτη, περλίτη και στην εξαγωγή ακατέργαστου μαγνησίου στην Ευρώπη και δεύτερη στην Ευρώπη και πέμπτη σε όλο τον κόσμο στην παραγωγή λιγνίτη. Μεγάλο μέρος της κωλυσιεργίας που παρατηρείται στην εξόρυξη αυτών των ορυκτών οφείλεται στις αντιδράσεις των παρακείμενων κοινοτήτων αναφορικά με την επιβάρυνση του περιβάλλοντος που προκαλεί η εξόρυξη. Δεν φτάνει που το κράτος επιτρέπει στους περίοικους να εμποδίζουν την εξόρυξη προκαλώντας μεγάλη ζημιά στην ελληνική οικονομία, πολλά από αυτά τα κοιτάσματα έχει σταματήσει να τα εκμεταλλεύεται ούτως ή άλλως ή δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με αυτά.

Η μετατροπή της εκμετάλλευσης αυτής ανέρχεται σε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ, χρήματα που κάλλιστα θα μπορούσαμε να χρησιμοποιούμε στην σταδιακή αποπληρωμή του χρέους μας. Δεν αναφέρθηκα καθόλου στο ζήτημα της εκμετάλλευσης της ΑΟΖ που απλά έρχεται να οξύνει τον προβληματισμό. Αν η ελληνική γη είναι τόσο πλούσια, τότε γιατί ο ελληνικός λαός παραμένει φτωχός και εξαθλιωμένος;

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΙΔΕΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ :[

2 σχόλια:

  1. Απαντώ απευθείας στο ερώτημα του τίτλου
    Πρώτον γιατί είμαστε πραγματικά ηλίθιοι σαν λαός. Ουσιαστικά είμαστε ο μοναδικός λαός που βγάζει μόνος του τα μάτια του. Έχουμε ιστορικά το μεγαλύτερο ποσοστό προδοτών παγκοσμίως.
    Δεύτερον γιατί από την απελευθέρωσή μας από τους Τούρκους βρισκόμαστε υπό αποικιακή κατοχή. Τα τρία πρώτα πολιτικά κόμματα της Βουλής ήταν το Αγγλικό, το Γαλλικό και το Ρωσικό. Εκτός του ότι δεν βρέθηκε ΚΑΝΕΝΑΣ να φτιάξει ένα ελληνικό κόμμα (ή έστω δεν τα κατάφερε) εδώ και 180 τόσα χρόνια έχουμε ακόμα τρία κόμματα (ΝΔ = Αγγλικό, δεξιά, ΠΑΣΟΚ = Γαλλικό, σοσιαλισμός και ΚΚ = Ρωσικό, αριστερά) που ενδιαφέρονται περισσότερο για τους πολιτικούς αφέντες τους παρά για τους ηλίθιους που τα ψηφίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα ήμουν άδικος αν έλεγα πως το σχόλιο δεν είναι ακριβές και εύστοχο :[

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το